Israel anfaller Gazaremsan med flyg- och marktrupper

MELLANÖSTERN. Israel attackerar Gazaremsan både med flyg- och marktrupper, skriver israeliska armén på Twitter. Under dagen har israeliska armén mobiliserat vid gränsen till Gaza, men det har varit oklart om det handlat om ett hot eller planer på en faktisk markinvasion.

Bild från IDF

Israel har inte gått in med trupper i Gaza, men attackerar med marktrupper och artilleri samt flyganfall. Det har även skickats raketer mot Israel från Hizbollah i Libanon, samt det är oroligt inom Israel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Israel anfaller Gazaremsan med flyg- och marktrupper

 1. Det är väl för mycket att hoppas på att IDF gör processen kort med Gaza den här gången så det som är kvar kan integreras med resten av landet i lugn och ro.

 2. Ja ja , minns 1967 när storkäftarna bland Araberna skröt om
  att nu skulle Israelerna en gång för alla kastas i sjön, det gick inte
  många timmar innan Israelerna hade gett halva Arabvärlden
  smörj och dom fick retirera med svansen mellan benen!

  Undrar om det inte hade varit bättre för dem och svälja stoltheten
  leva i fred och bygga upp sina samhällen?

 3. Följde förberedelserna till markangreppet i natt. Ett enormt artilleri med ljusammunition och spränggranater…Under dagen hade skett flera flygangrepp med någon form av starka sprängbomber,som rev stora 10-15 våningars hus.
  Nu hoppas Stenbock de finner de verkliga målen,och tillför Hamas så stor skada som möjligt under deras EID-fest ..,..

 4. Israel…passa gärna på att ta hand om de i Sverige, som förtalar, smutskastar, förnedrar, bidrar (tjuvar) med våra pengar till era fiender, och skyller all denna terror på er Israel och israelerna.

 5. Hade det varit fientlig land mot Palestinierna så hade invasion skedd för tiotals år sedan. Vilket hade varit helt rätt, varje land har rätt att skydda sin befolkning, även genom att oskadliggöra med motattack in i det område där angreppet kommit ifrån. Israel har i stort sett bara Amerika på sin sida, nu med Biden kanske inte det heller. Konstigt, med alla rop på demokrati från olika håll, så misstros det enda landet i mellanöstern med riktig demokrati, och fördöms av nutidens kommunister och islamister med svenska regeringen i ledande position.

 6. Det finns en oro för att konflikten ska spilla över hit, skrev Svenska Dagbladet igår.

  Tankesmedjan Timbro: “I Malmö är det farligt att vara jude”, skriver Lars Åberg (som även är författare till boken ”Framtidsstaden. Om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?”).

  Här följer två citat och några andra lösryckta delar ur Lars Åbergs långa artikel:

  “När civila israeler knivhöggs på gatorna i Israel blev det genast samlingar här med stöd inte bara för den palestinska saken utan också för dem som höll i knivarna”, (Barbro Posner, barn till överlevande från Förintelsen).

  ”Vi har problem med vissa muslimska grupper,Vi har ju inte några problem med kristendomen, bortsett från delar av Svenska Kyrkan”, (Fredrik Sieradzki vid judiska församlingens informationscenter).

  Lars Åberg om Malmö, Stortorget, i februari 2009: “Pojken med de blossande kinderna, inte särskilt gammal, tio år högst, lösgjorde sig ur mängden och småsprang förbi åskådarna vid Hamngatans mynning i Stortorget, stirrade upp i deras ansikten och ställde sin febriga fråga: ”Är du jude?” En halvtimme senare drog unga män i bredd utmed Adelgatan och Östergatan med triumf i rösterna. De hade inte bara kastat raketer och flaskor på en pro-israelisk manifestation på torget. Nu skulle de också se till att deras fiender verkligen hade jagats på flykten Nästan nio år senare, i december 2017, ropade demonstranter på Möllevångstorget:– Vi ska skjuta judarna! Samtidigt kastades molotovcocktails mot synagogan i Göteborg. Några månader tidigare hade en imam under en pro-palestinsk manifestation i Helsingborg kallat judar för ”apornas och svinens avkommor”.

  “De där raket- och flaskkastarna på Stortorget i februari 2009 gick inte att negligera även om kommunalråden teg. Från vänster hördes inga demonstranter ropa ”Inga fascister på våra gator” när mötesfriheten upplöstes och mobben gick på jakt efter judar. I stället agerade Ilmar Reepalu för att hindra Israel från att spela Davis Cup-tennis i Malmö och som skäl angav han att ”en stor del av Malmös befolkning kommer från Mellanöstern”. Det kunde knappast tolkas som något annat än en blinkning åt en ny och potentiellt växande väljargrupp. I Skånska Dagbladet fick han det att framstå som att de judar i Malmö som blivit trakasserade hade sig själva att skylla eftersom de inte tillräckligt tydligt hade tagit avstånd från den israeliska regeringens politik. I samma intervju hävdade han dessutom att judar inte kan räkna med någon särbehandling, som om någon nu hade begärt detta.”

  Lars Åbergs artikel:
  https://timbro.se/smedjan/malmo-ar-det-farligt-att-vara-jude-inte-att-vara-antisemit/

 7. Nu börjar kriget som sprider sig till väst. Protesterna börjar som demonstrationer på gatorna sedermera kommer vapnen fram och ingen går säker längre. Polis och militär kommer inte att lägga sig i okupanternas krigsförklaringar.

Kommentera