Det var ingen markinvasion…

MELLANÖSTERN. Sent igår kväll kom uppgifter från IDF, den Israeliska försvarsmakten, att Israel gått in med marktrupper i Gaza. Problemet var att det inte fanns någon markinvasion. Ja, IDF hade placerat trupper längs gränsen men de kom inte över till Gaza.

Israel Air Force F-35i. Bild från IDF

Vad som hände var i luften där 160 stridsflygplan hade samlats för en massiv bombning över Gazaremsan. Deras mål var vad IDF kallade Hamas ”Metro”, ett underjordiskt nätverk av tunnlar, där Hamas lagrar sina vapen och rör sig under hela Gaza dolda för israeliska spaningsplan.

Enligt rapporter skickade Hamas och islamiska Jihad ned sin första försvarslinje i tunnlarna för att inta sina positioner efter rapporterna i medierna om utplacering av trupper vid gränsen och anfall på marken. Soldaterna i tunnlarna var antistridsvagnstrupper och granatkastargrupper avsedda att slå till mot de inkommande israeliska markstyrkorna.

Vad de inte visste var att det inte pågick någon markoffensiv. Istället utsattes de för bombningar från israeliska flygplan när de var i och utanför tunnlarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Det var ingen markinvasion…

  1. Stenbock sitter nu framför TV-direktsändningen från Gränsområdet mot Gaza,och väntar på att lugnet skall övergå,till det vardagliga !!
    Arabiska ligist-ungdomar söker provocera Israels poliser med smällar och hemgjorda raketer. Ännu lägrar sig mörkret o lugnet över själva Gaza-området.
    Nåväl igår inleddes artilleri-elden först framåt midnatt !!
    Hela dagen har det skett liv o rörelse i arabiska ghetton,med undantag av den timma de gymnastiserade med röven i vädret,och pannan i marken !
    Måste ge Israelis polis och säkerhetskrafter en eloge,för vad de tvingas utstå utan att förivra sig.

    • Denna direktsändningen borde Abzurdistans ledare och polismyndighet tittat på. Då hade de fått klart för sig,och svaret varför de brinner runt hela vårt land.
      Dessa underutvecklade varelser från Mellan Östern är väldigt förtjusta i,att elda.… Senaste timmen har de tuttat eld på torrt gräs,bildäck och annat bråte.Därpå dansar idioterna runt elden…Det är p.g.a. denna ”kultur” som vi i f.d. Sverige,nu tvingas betala skyhöga försäkringssummor,för våra bilar o. egendom !

  2. ”Dure” – Vilken förfärlig kommentar av dig. Kan inte vara lagligt att hota med att döda ngn ? Tycker du bör skärpa dig.

  3. Stenbock tittade på artilleri-elden fram till midnatt…
    Det var ett mäktigt skådespel att på håll se hus ljus-o.spränggranater haglade in över Gaza.
    Nu tror jag inte målen var tillfälliga,utan utvalda där terroristerna från Hamas,grävt ner sig.
    Dessa fega individer,är som skallerormar o-beräkliga kräk !
    Troligen har de nu skjutit iväg hela sin arsenal av Iranska raketer,eftersom inga sådana uppenbarade sig.
    Hela dagen har nu småbarnen beordrats ut för att kasta sten,och tända eld på gummidäck vid gränsområdet !

    • Första man fick lära sig i Lumpen behandla all information från media som falsk gjorde lumepn 82-83 fasen det verkar ju stämma än idag när jag tänker efter

Kommentera