C ”är en seriös kraft när det blåser”


VALET 2022. Socialdemokraterna bör gå till val med löften om höjd skatt. Det anser en majoritet av partiets kommunalpolitiker i en enkät som genomförts av SVT. 65 procent av de svarande vill återinföra värnskatten och nästan lika hög andel vill dessutom införa en ny fastighetsskatt.

Magdalena Andersson av Socialdemokrater is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

– Har man råd att bo i ett fint hus så kanske man också har råd att betala mer i skatt, säger Sara Axelsson Gustafsson, ordförande i Arboga arbetarkommun, till SVT.

Både partiledaren Stefan Löfven och finansministern Magdalena Andersson har sagt att de inte vill föreslå någon ny fastighetsskatt.

Det breda lokala stödet inom Socialdemokraterna för fortsatt samarbete med Centerpartiet grundar sig i att C ”är en seriös kraft när det blåser”. Det säger S-ledamoten Annika Strandhäll i SVT:s Morgonstudion.

– Värderingsmässigt står vi starka i att vi inte vill se några högerextremister i regeringskansliet, säger Strandhäll.

Samtidigt finns det frågor där skiljelinjerna är skarpa mellan S och C, som till exempel frågan om vinster i välfärden. Men Strandhäll vill fokusera på frågor där det finns samsyn och lyfter behovet av en skattereform. Hon säger att samarbetet partierna emellan är en balans mellan välfärden och näringslivet.

-Pettersson säger att det borde inte gå att samarbeta mellan S och C, men det går nu och båda är sugna på makten, så kanske de kan göra upp en gång till men frågan hur de ska bli störst. Annie Lööf säger att hon inte tänker göra sig beroende av V…

Har man råd att bo i ett fint hus så kanske man också har råd att betala mer i skatt”, socialister verkar tro att alla som har fina saker har vunnit dem på lotteri. Men de vet väl inte vad arbete och sparsamhet är…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


20 responses to “C ”är en seriös kraft när det blåser”

 • G Nordström

  De pratar om De som bor i villa, precis som att de som bor i hyres hus skulle slippa.

  Gilla

 • Tony

  Sverige har haft det jävligt nog med två dårar till statsministrar
  så vi vill inte ha en tredje med samma inskränkta invandrings politik

  Gilla

 • Argus

  När man tror att det inte kan bli värre …

  Gilla

 • Greger Karlson

  De som bor i lite dyrare hus har kanske lite högre lön och betalar då redan mer i inkomstskatt. Tjänar de sen över dryga 500kkr per år så betalar de även statlig skatt. Alltså ännu mer i skatt.
  Men man behöver inte ha hög inkomst för att bo ”dyrt”, området man bor i kan ha upptaxerats under åren, man kan ha lagt sina pengar på renoveringar istället för på utlandssemetrar, man kan ha ärvt etc.
  Om skatterna gick till bra saker kanske det kynde vara försvarbart men det gör de inte.

  90-135 miljarder försvinner årligen genom dåliga upphandlingar etc.

  Klicka för att komma åt Effektivare%20offentlig%20upphandling.pdf

  Lägg därtill gökungarna och alla ineffektiva komunalarbetare. Har en släkting som jobbar på kommunen i Lidingö och jisses om ni bara visste. Ni skulle inte tro det.

  Gilla

 • grebom5

  Strandhäll, det borgar för flams, trams och käbbel.
  Finns det någon som tar henne på allvar?

  Gilla

 • Rädd

  Alla riksdags partier är sugna på makten, och om inte varför ställer de upp i val.

  Gilla

 • Snart fattigpensionär

  80 % av dumskallarna i detta land vill ha höjd skatt för ”välfärdens” skull. 20 % av de kloka väljarna vill skicka hem dödvikten för att säkra välfärden.

  Gilla

 • Bo.

  Hon skulle möjligtvis utropat: Nej låt oss lägga om kursen 180° till motvind och motsjö och klara av ”utmaningarna”, så blir vi lyckligare i båten.
  Det kan slå in några tusen liter vatten över friborden, men det är väl bra, för mänskligheten behöver mycket vatten, anser hon.

  Gilla

 • Bo.

  Jag skulle inte låta det fanskapet hålla i båtratten när jag färdas i 22 m/s vind och 4 meter höga vågor med ungar och fru i båten.

  Gilla

 • Kurt

  Rödskrikan seriös ? Ha Ha tillåt mig att gapskratta !!

  Gilla

 • centurion

  Att bo i villa ger inga inkomster, bara en massa utgifter och en massa jobb. För att få det att gå runt måste man ständigt se över sina Utgifter. Och det borde Epa-ekonomerna i den hönsgård som kallas regeringen, också göra.

  Gilla

 • Tony

  Jaså, den tiden är nog förbi, det var på den tiden bönder var i majoritet, det är inte lika stabilt med Stureplansfolket?

  Gilla

 • Olof.p

  Bara för att politiker ska förstå hur det är att vara medelsvensson föreslår jag att det snarast införs en lön för dem som är medianlön av svenskarnas inkomst.
  Jag har ingen koll på lönestatistik, men kan tänka mig att den då landar på en 26 – 28 000kr/mån.

  Gilla

  • grebom5

   Olof.p!
   Utmärkt förslag medianlön 2019 31700, genomsnittslön 35300:- låt oss vara generösa och ge dem det senare, därtill kommer flera förmåner så det blir mer än bra.
   Naturligtvis skall Regeringen ha en 1000 lapp till och statsministern 2.

   Gilla

  • Anderssonskan

   Det känns tryggt när sanningsvittnet Annica Strandhäll uttalar sig . Om Lööf och Stenevi gör tummen upp vet vi vad det handlar om .
   ”Det sovande folket låter sig alltid luras” och resten av idioterna kan inte Svenska .

   Gilla

  • Greger Karlson

   Enligt en fransk kompis så får chefer i statliga verksamheter i Frankrike bara tjäna ett visst antal gånger mer än den med lägst lön. Borde vara likadant här i Sverige.

   Gilla

 • rustibus46

  Småfolket gnetar på. De vill ha ngt eget, givetvis. S kommer efter valet ,införa
  fastighetsskatt. Villaägarna är ju rika..
  Villan i sig ger inga vinster. Förhoppningsvis kommer vinsten vid
  försäljning. Men, var ska säljaren bo?
  Att år ut o år in betala fastighetsskatt
  är bara ett sätt att plocka löntagarna
  på ytterligare skattepengar.
  Arma land.

  Gilla

  • observatör

   Dessutom är många av de som bor i ”fina hus” beroende av bankerna, som de lånat miljoner av, för att kunna skaffa huset. Dvs sköta avbetalningarna på lånen – men det fattar väl inte de sosse-idioter, som vill införa en ny fastighetsskatt.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: