4-0 till bortalaget från Libanon vid fängelsedomar för assistansbedrägeri

BROTTSLIGHET. Fyra personer döms till fängelsestraff för grovt bidragsbrott sedan de förmått Sundsvalls kommun att betala ut 3,1 miljoner kronor för mycket för personlig assistans, rapporterar SVT.

Sveriges politiker borde åtalas som medansvariga. År efter år och dräneras vårt välfärdssystem på många miljarder och politikerna surrar om att skatterna måste höjas.

Sundsvalls tingsrätt gick på åklagarens linje i sin bedömning, det vill säga att de fyra åtalade personerna – anställda vid ett assistansbolag i länet – ”tillsammans och i samråd” vilselett personalen vid Sundsvalls kommun att betala ut för höga belopp för personlig assistans. Det genom att lämna oriktiga uppgifter i tidredovisningar och ange en högre omfattning av assistensarbetet än vad det i själva verket varit fråga om.

Två av de åtalade döms till två års fängelse, de andra två till fängelse i ett år och tio månader respektive ett år och fem månader.

De fyra ska också solidariskt betala tillbaka de 3,1 miljoner kronorna till kommunen i skadestånd.

Alla nekar till brott och har bestritt skadeståndstalan. Tre av dem medger att de varit ”oaktsamma och okunniga” och därför lämnat fel uppgifter i inrapporteringen, medan den fjärde anser att han inte kan hållas ansvarig för att arbetsgivaren lämnat in felaktiga räkningar till kommunen.

-Pettersson noterar att SVT glömmer nämna att de fyra är araber från Libanon och att bolaget heter Activa Life Assistans Swe AB.

 • Dina El-Assir, född 1968, döms för grovt bidragsbrott till fängelse i 1 år och 5 månader
 • Omar El-Assir, född 1991, döms för grovt bidragsbrott till fängelse i 2 år
 • Salah El-Assir, född 1959, döms för grovt bidragsbrott till fängelse i 2 år
 • Zeinab Zbibo, född 1976, döms för grovt bidragsbrott till fängelse i 1 år och 10 månader

Försvarsadvokaterna får c:a 956.000 kronor tillsammans, det betalas av skattebetalarna i Sverige. Tyvärr verkar libaneserna vara svenska medborgare så det står inget om utvisning och skämmas lär de inte göra.

Sundsvalls Tingsrätt Mål nr B 2350-20

När det gäller bedrägeri med assistansersättning är bortalaget överlägset. Jag säger inte att svenskar inte fuskar men det verkar bara vara invandrare som åker fast när det är i stor skala…

De hånskrattar åt oss: Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “4-0 till bortalaget från Libanon vid fängelsedomar för assistansbedrägeri

 1. Tre av dem medger att de varit ”oaktsamma och okunniga” och därför lämnat fel uppgifter i inrapporteringen. Ska okunskap ursäkta att man saltar räkningarna för sina arbetsinsatser? Oaktsamhet är väl heller ingen ursäkt. Oaktsamhet är väl i sig ett brott just när man kräver in en oskälig summa pengar för en påstådd arbetsinsats. Sverige måste naturligtvis ha möjligheter att ta tillbaks ett förvärvat men missbrukat medborgarskap och utvisa för alltid.

 2. Sänk bidragen med 50% för de med UT. Alla som åker på semester till hemlandet skall förlora medborgarskap eller PUT för deras vistelse bygger på en lögn, semesterresan visar det är inte farligt i deras hemland.

  Undantagna är de som har stadiga anställningar och inte lever på bidrag.
  Som Iraqiern sa ”utan arbete har man inget liv.”

 3. Betala inte ut några pengar till utlänningar i assistansbidrag. Man borde ha skattat i minst 20 år i Sverige innan man kvalificerar sig för denna tjänst.

 4. Slog på 16 nyheterna SVT 2. Trodde att jag hörde fel. Skjutningarna går kraftigt ner i Sverige. Igår mördades det väl 3 stycken. Har bovarna börjat strypa dom eller blir vi vilseledda.

  • Jag hörde inte Damberg och Johansson men jag tvivlar på att de nämnde att det dödliga våldet ökar. Vi har över 80 mord hittills i år. Många med kniv och majoriteten utförda av invandrare.

   Skjutningarna har minskat jämfört med förra året men är fortfarande fler än när de tillträdde hösten 2014.

   Antal mord med skjutvapen

   2021: 12 st hittills
   2020: 43 st
   2019: 41 st
   2018: 45 st
   2017: 43 st
   2016: 28 st
   2015: 28 st
   Stefan Löfven vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten
   2010–14: 14 st sammanlagt
   2005–09: 9 st sammanlagt
   2000–04: 8 st sammanlagt
   1995–99: 7 st sammanlagt
   1990–94: 4 st sammanlagt

   • Sen ska alternativ media vara lögnare. Inför tjänstemanna ansvaret igen. Tyvärr ser jag ingen framtid längre jag är inte tillräckligt korkad för att klara av att leva här. Komma hem o höra arabiska med hög ton från grannarna börjar jämt klippa gräsmattan när man vill börja ha kväll. Jag har sagt till finska turister i Stockholm som pratar skit om Sverige o svenskar. Dom blir väldigt stötta när man säger åt dom att ni kan väl tänka lite på vad ni säger man vet aldrig vem som förstår. Jag skulle tro att araber inte är bättre. Utan dom tror dom kan säga vad dom vill ingen förstår. Den känslan lever man med hela tiden. Trevlig helg på er.

  • De har gått över till kniv eller andra föremål så regeringen kan påtala att skjutningarna har minskat

Kommentera