Minst nio döda vid masskjutning i Ryssland

BROTTSLIGHET. En beväpnad ung man gick till attack mot en skola i den ryska miljonstaden Kazan 80 mil öster om Moskva. Minst nio personer, varav sju var barn, dödades i dådet.

Rysslands president Vladimir Putin har beordrat en översyn av vapenlagarna efter den dödliga skolskjutningen i staden Kazan, enligt Sputnik News.

Kazan i Tatarstan

Presidenten har beordrat akut arbete med nya regler angående vilka slags vapen som civilpersoner får ha, säger hans talesman Dmitrij Peskov.

Enligt Dmitrij Peskov skickar Putin sina djupaste kondoleanser till offrens anhöriga.

Händelsen får president Putin att beordra en översyn av Rysslands vapenlagar.

En nationell tragedi. Så beskriver Rustam Minnichanov, regionpresident i delrepubliken Tatarstan där Kazan ligger, den blodiga attacken mot skolan.

Vi har förlorat sju barn – fyra pojkar och tre flickor. Vi har också förlorat en lärare. Och vi har förlorat ytterligare en kvinna som var anställd på skolan, säger han i ett videouttalande.

Minnichanov berättar att 18 barn vårdas på sjukhus, en del av dem för skottskador, andra för skador som brutna ben. Flera elever hoppade ut ur fönstren för att undkomma mördaren. Tre skottskadade vuxna vårdas också efter attacken.

Den misstänkte massmördaren har gripits. Han är 19 år gammal och hade vapenlicens.

Tatarstan i Ryssland har knappt 4 miljoner invånare, drygt hälften är muslimska tatarer med ryssar som en stor minoritet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Minst nio döda vid masskjutning i Ryssland

  1. Svårt med kyrilliska bokstäver, men det var väl en av sektens ”hjältar” som stod för dådet gissar jag.
    Det är hur som helst återigen en avskyvärd handling.

Kommentera