Larm över Tel Aviv – Hamas har avfyrat 130 raketer mot staden

MELLANSTRÖM. Islamistiska Hamas uppger att man skjutit 130 raketer mot Tel Aviv och turiststadens förorter efter att en tolvvåningsbyggnad på Gazaremsan bombats under tisdagen. I Tel Aviv ljuder varningsalarm och samtliga passagerarflyg från staden har stoppats.

Sverige erkände Staten Palestina den 30 oktober 2014. Sverige är en av de största givarna av bistånd till Palestina. Det svenska stödet syftar främst till att främja ett demokratiskt palestinskt statsbyggande. Trots det svenska stödet till Palestina har det gått 15 år sedan det senaste valet.

-Pettersson tycker det är märkligt att araberna i Gaza som enligt media är utsatta för en total bojkott av Israel och lever på svältgränsen har tillgång till hundratals, kanske tusentals iranska raketer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Larm över Tel Aviv – Hamas har avfyrat 130 raketer mot staden

 1. Terroristdåden till stor del finansierade av Dina skattepengar. Bortskänkt av Margot Wallström(s). Indirekt har svenska skatteslavar blod på sina händer.

 2. tröttnar inte israel på dessa idioter ..varför inte invadera och låta kulsprutona spela . dom hör jihadisterna är det ju inget att spata på

 3. Så blir det när muslimerna blir tillräckligt många.
  Nu har danskarna valt att sätta stopp för det.

 4. Kusinerna slåss, ingen vill erkänna den andres rätt.
  De lever för att ta makten detta är speciellt för sekten, ni har hört dem säga. Vi ska utplåna Israel från kartan, de med denna attityd är de svaga och därför erkänner våra blåögda politiker Palestina som en stat.

  Ingen av kusinerna vill assimileras om de bosätter sig i ett annat land, de skall absolut ha sin tro kvar och bygga sina gudstjänstlokaler.

  De stoltserar med att vara avvikande, vilket naturligtvis retar ursprungsbefolkningen i vilket land de än bor.

  Det mesta i Mellersta Östern är för oss västerlänningar oförklareligt
  ”it dosent make sense.”


 5. baggis för Ali-Babba å dennes polare langa lite raketer mot Rosenbad… då skulle säkert Vikingarna där inne lägga benen på ryggen och fly å lämna över Abzurdien till Ali-Babba… lika bra de, göra processen kort, så kan Ali sedan ta hit hela arabvärlden! 🤔

 6. Det enda jag kan säga är att vad som gagnar Sverige och ett förhållandevis schysst rättstänk (ingen sympati för olika tvångsflyttningar, lagar som diskriminerar orätt, expropieringar, orimliga vräkningar bl a) borde vara vår väg sett från Nordiskt håll ang Mellanöstern.

  Jag kan t o m ta som exempel vår egen regim bl a vad gäller Hets-mot folkgruppslagen som inte gäller etniska svenskar. Ett praktexempel på etnisk diskriminering eller kalla det etniskt förakt från makthavarna här i Sverige.
  1984-vibbar i kvadrat som borde strykas från lagboken. Detta har redan skapat spänningar och orätter.

  Egentligen är Sverige redan en Mellanösternkonflikt.

  Jag är genuint trött på att ”vi” uppmanas till ensidiga val av folkgrupper i Mellanöstern kopplade till en soppa av övergrepp, historiska rättigheter och orättigheter där vi inte ens kan orientera oss. Tar du ställning också för nåt kommer bara skrik och anklagelser från en annan part vilket kan vara helt rätt i o f s också sett från deras sida. Och hur var det på den egna bakgården?

  Jag vet att kristna palestinier och kristna judar (ja de finns) håller hyffsat sams i staten Israel. Kanske också fler grupper. Hur gör de?

  Sverige, vi, vi har numer nog med våra ’egna’ konflikter.. Nu tror någon jag tagit avstånd från Israel, men tänk då ett varv. Det är som med svenska staten, som med israeliska staten (eller palestinska myndigheter) att det finns en hel del idioter och fanatiker inblandade.

  En sak vet jag säkert, gör vi inget åt identitetspolitiken (vänster/liberaler), skattefinansierade invandringen och alla hundratusentals oidentifierade ytterligare som tillåts flytta hit på bidrag så kan vi hälsa åt helvete ganska snart.

 7. Palestinier och israeler borde bilda en stat med likvärdiga villkor för alla. Jag vet, varken Israeler eller palestinier vill det.
  Så okey, lämna dem till sitt öde, det är deras sak att hitta en lösning inte vår. EU och USA och andra har försökt hjälpa till till ingen nytta, omvärlden kan inte lösa deras problem.

 8. Det har mig veterligen alltid krigats i detta land… alla andra länder i världen(ok, nästan iaf) har utvecklats. Men i detta land som det har krigats i….. ja, minst 1000år… där har befolkningen inte blivit smartare. Varför?
  Och varför görs det inget konkret åt det av andra länder? Skapades inte FN för att man INTE skulle kriga?
  Jag är sååå himla trött på detta landets ständiga krig!

   • Och? För årtalet spelar stor roll i mitt inlägg? Jag tyckte jag var snäll som menade att de inte utvecklats på tusen år… men visst, kan vara elak och säga att de inte utvecklats sedan stenåldern oxå… spelar liksom ingen roll i mitt inlägg.
    Men är man detaljinriktad kanske man inte klarar av att se helheten utan man måste gnälla på nåt…

 9. Hoppas Israel gör processen kort med hela Gazaremsan en gång för alla. Det vore en nåd att stilla bedja om.

 10. Jag skäms över svenska regeringens bistånd till och erkännandet av staten Palestina. Jag förstår inte varför det beslutades och regeringen kan naturligtvis inte heller ge alla väljare en rättvis och logisk förklaring.

 11. Hamas är vinnare med detta. Deras raketer är billiga historier som små verkstäder slår i hop medan israelernas luftvärn kostar en mindre förmögenhet för var inkommande raket de skjuter ner -> det kostar israelerna mer än för Hamas.

  • Du tycks inte underskatta Hamas terrorister,som styres från Teheran.
   Som vanligt är det Mullorna i Iran som levererar raketer,och vapen till idioterna på Gaza-remsan.Det är dessa Iranska tyranner som gärna vill skapa ett nytt krig,där Islamska mullorna i senare skede kan ingripa !
   Deras mål är att förgöra Israel vilket i slutändan kommer innebära deras egen död…..

   • Ja, och det hindrar dem att ingripa kraftfullt. Sen tror jag att mullorna gillar att ha en yttre fiende.

Kommentera