”Eskilstunabon” Abdulsattar Al-Nuaimi friad i mål med Encrochat-bevisning


BROTTSLIGHET. Eskilstuna tingsrätt dömde Abdulsattar Al-Nuaimi för grovt vapenbrott till fängelse i tre år och nio månader, men hovrätten frikänner honom. Encrochat-materialet och övrig bevisning är inte tillräckligt tydligt pekar mot den tilltalade som gärningsman.

Svea Hovrätt Foto: Wikipedia

I det aktuella målet åberopade åklagaren Encrochat-material till stöd för ett påstående om att den tilltalade hade gjort sig skyldig till grovt vapenbrott genom innehav av ett flertal vapen. Detta material har utgjort den huvudsakliga bevisningen i målet, enligt ett pressmeddelande från Svea hovrätt.

Hovrätten har kommit fram till att det visserligen finns oklarheter i målet kring åtkomsten av materialet. Trots detta har hovrätten funnit att bevisningen inte tillförts målet i uppenbar strid med fransk eller svensk lag eller europeiska eller internationella överenskommelser. Hovrätten har därför tillåtit att EncroChat-materialet får åberopas i målet.

Hovrätten har dock bedömt att de oklarheter som finns beträffande åtkomsten till EncroChat-materialet har påverkat den tilltalades möjligheter att försvara sig mot anklagelsen. Det har framkommit att försvaret begärt klarläggande information i dessa delar, men inte fått sådan. Möjligheten för den tilltalade att bemöta bevisningen har därigenom blivit klart begränsad. Detta har även påverkat hovrättens möjlighet att bedöma värdet av den bevisning som skaffats fram genom avläsning av EncroChat-meddelanden.

Utöver detta har hovrätten i sin bedömning även beaktat att innehållet i EncroChat-materialet och övrig bevisning inte tillräckligt tydligt pekar mot den tilltalade som gärningsman. Hovrätten har därför kommit fram till att den utredning som åklagaren har åberopat inte är så stark som krävs för en fällande dom.

***

TIDIGARE 2021-04-24. ”Eskilstunabo” dömd för grovt vapenbrott

BROTTSLIGHET. För ett år sedan fick den svenska polisen tillgång till materialet som fransk polis kom över när de knäckte krypteringen i Encrochat – ett populärt chattverktyg bland Europas kriminella. Sedan dess har många fängelseår utdömts, bland annat i Eskilstuna.

Ur domen:Abdulsattar Al-Nuaimi har tillsammans och i samförstånd med annan innehaft en halvautomatisk pistol, en kulsprutepistol och en automatkarbin med tillhörande magasin, ljuddämpare och ammunition utan att ha rätt till det”. Det var den 3 april 2020 på Vårvägen 15 C, Eskilstuna

Abdulsattar Al-Nuaimi, född 1997, har nu dömts till fängelse för grovt vapenbrott efter att åklagaren kunnat bevisa att han innehaft vapen olagligt, samma vapen vars innehav en annan Eskilstunabo redan dömts för.

Det var i april förra året som polisen genomsökte ett förråd i området Skiftinge i Eskilstuna och hittade en väska med en halvautomatisk pistol, en kulsprutepistol och en automatkarbin med tillhörande magasin, ljuddämpare och skarp ammunition. Polisen kunde även hitta kokain i förrådet.

Mannen som ägde förrådet dömdes för innehav av vapen och kokain i oktober förra året. Åklagaren menade dock att ytterligare en person ska ha haft de aktuella vapen.

Utredningen bygger mestadels på en chattkonversation i krypteringsverktyget Encrochat. Där skriver en man under ett påhittat namn att han omplacerat sina vapen till någon som slutat höra av sig. Det visar sig vara samma vapen som polisen hittar i förrådet dagen efter att de har placerats där och förrådets ägare hör inte av sig då han är gripen av polisen.

Mannen, som är sedan tidigare dömd för grovt vapenbrott, döms nu till fängelse i tre år och nio månader.

-Pettersson säger att herr Al-Nuaimi verkar vara svensk medborgare och jag undrar varför? Tre olika vapen, ljuddämpare och ammunition. Tänkte ”Eskilstunabon” starta krig?

Eskilstuna Tingsrätt Mål nr: B 210-21

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “”Eskilstunabon” Abdulsattar Al-Nuaimi friad i mål med Encrochat-bevisning

 • Kurt

  De antisvenska vänsteraktivisterna som dominerar ”rättsväsendet” firar nya triumfer.

  Gilla

 • Björn Kåverud

  Hahahaha
  Hade det varit en vit så hade räckt med en misstanke.
  Nåja vi vet ju alla att likhet inför lagen är en saga tillsammans med offentlighetsprincipen och mycket mer.

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  Åter ett bevis för att Abzurdistans domstolar står på den åtalades sida….
  Vad kallas detta ?
  Anarki vet vi vad det innebär,men när t.o.m. sådana säkra bevis finns tillgängligt,som i dessa Encrochat-material underkännes,finns det väl inget uttryck ?
  Eller är det som någon noterade,att även domstolarna är besatta med korrumperade gangsters ?

  Gilla

  • Snart fattigpensionär

   Börjar tro att verkligheten har kommit fatt Sverige. I länder där makt uttrycks med våld och andra smärtsamma påtryckningsmedel kan stora kriminella grupper och familjeklaner rädda sina släktingar och vänner genom att bara visa sig för de personer som skall vara rättsvårdande. De vet att det kommer göra ont om någon klanmedlem får skaka galler. De vet också att västerländska pensionärer är lätta byten om de vill få någon fälld för brott som inte finns.

   Gilla

  • Jörgen filipsson

   Som den person vars Fingeravtryck fanns på Grepen till en handgranat som kastades mot en Polisbuss som tur nog var förstärkt En Ford Econline hade dom setat i en annan bil hade det gått illa men läste nu att den personen var med i göteborgskravallerna så nu kanske han får ett straff för det eller ja straff och straff samtal med en batikhäxa eller så

   Gilla

 • grebom5

  Har hovrätten blivit infiltrerad, är inte det bevis nog hans fingeravtryck fanns på plasten som vapnen var inslagna i.
  Jag är säker på hade det varit en riktig svensk så hade domen blivit en annan.
  Vi vet ju att folk på vissa positioner blivit offer för utpressning av dessa välutbildade oersättliga individer som enligt för många fortfarande är för få i vårt land.

  Gillad av 1 person

 • Cirkus Sverige.

  Som vanligt i Sinnessjukhus Sverige.

  Brottslingar går fria, medans brottsoffer förnedras, hängs ut, och lider….allt enligt partiboken.

  När ska Sverige bli normalt och värna om Sverige och svenskarna ?

  När ska Sverige få en regering som värnar om:
  RÄTTVISA
  ANSVAR
  TRYGGHET
  FÖRSTÅND
  den som vi har nu, gör allt emot detta!

  Gillad av 1 person

  • Jörgen filipsson

   20220911 senast hoppas jag och om MP åker ut skall jag fira med tomgångsköra bilen 1 timme Åker C ut då Blir det många ”GT”

   Gilla

   • Cirkus Sverige.

    Haha…du glömde, låt dammsugare stå och gå i minst ett dygn.

    Om detta händer, så kommer jag fira i minst en vecka…kommer bli tufft för levern 🥃🍾🥂🍻🍹

    Gilla

 • Nulle

  Vad får brottslingen i bistånd nu då.

  Gilla

 • Ståfräs

  Det bästa är väl att att chansen hen skulle träffat ca80%PK mellan ögonen i första hand, kräver hen vapnen tillbaka nu?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: