Stäng

Förbjud mobiltelefon i klassrum

SKOLAN. Inga mobiltelefoner i klassrummen. Det är ett av förslagen i en promemoria som utbildningsdepartementet nu skickar ut på remiss, skriver TT/OMNI. I grundskolan ska mobilerna kunna omhändertas hela skoldagen. Det ska också bli lättare att omplacera mobbare.

Här är Petterssons betygsbok från slutet på 1950-talet och början på 1960-talet. De enkla reglerna är gamla, varför togs de bort? Bröt jag mot några regler vilket otroligt nog hände någon enstaka gång fick farsan reda på det och det var inte roligt. Idag råder i stället någon sorts kränkhetskultur där många föräldrar och elever anmäler lärare och skolan och klagar på allt möjligt.

Förslaget om mobilförbud har länge varit en hjärtefråga för Liberalerna.– Det kanske inte blir populärt bland eleverna, men det kommer skapa ordning, trygghet och arbetsro för många, säger partiledaren Nyamko Sabuni.

Sabuni säger att eleverna tappar arbetsro även om mobilen ligger kvar i fickan under lektionen. I dag finns ingen reglering i skollagen av mobiltelefoner.

-Pettersson undrar varför detta inte är genomfört för länge sedan. Alla partier är emot ett förbud i någon form, utom Miljöpartiet som istället vill ha fler lärare, fler specialpedagoger och bättre riktade resurser.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Förbjud mobiltelefon i klassrum

 1. ”Lgr 69 (Läroplan för grundskolan 1969) kom 1969 och var en läroplan i Sverige för grundskolorna. Bland annat avskaffades betyg i ordning och uppförande, kristendomsundervisningen blev religionskunskap och PRYO-eleverna blev PRAO-elever.” (Wikipedia) Ni kan googla vem som var Sveriges sista ecklesiastikminister och första utbildningsminister så kanske ni förstår hur det blev såhär.

 2. Varför har det inte varit så hela tiden ?? Barn behöver lugn och ro i skolan. Mobilen kan dom använda hemma.

 3. Jag undrar bara hur de har tänkt att det ska gå till i verkligheten… En lärare får ju i dagsläget inte ens ”peta” på en elev fysiskt utan att bli anmäld. Kommer att bli mycket intressant…

 4. Hur kan det komma sig att vissa skolor redan HAR mobilförbud? Utan att de bryter mot någon lag. De handlar helt enkelt om politisk lokal vilja och att personal och rektorer har ryggrad och vill fixa problemet. Och struntar i försök till vänsterdrev. Om de struntar i drevet, så har det ingen verkan.

 5. Att gå i skolan och få utbildning ska vara ett erbjudande. De muppelever, framför allt från Mellanöstern och Afrika som inte tar det erbjudandet ska sitta på nästa båt hem till medeltiden.
  Släng ut vänsterfeministerna och deras experimenterande från skolan och ha en undervisning som bygger på erfarenhet och empiri, som Engelska skolan.

 6. I klassrummet är det läraren som bestämmer. Ska man behöva lagfästa ända ner på detaljnivå så blir det ju bara löjligt. Och kryphål finns ju alltid om man vill jävlas. Annars hörde jag talas om ett annat lagförslag nyligen som ev. skulle förbjuda privata vägspärrar …!!!!!! Jösses behövs det verkligen en NY lag för detta ? Ibland snackas det om maskeringsförbud, men en sådan lag finns redan. I vart fall gäller den vid demonstrationer. Tiggeriförbud brukar också komma upp då och då. Men även det finns redan. Så till vida att den som har för avsikt att samla in pengar, först MÅSTE ansöka om polisens tillstånd. Ibland kan det bli onödigt mycket kackel för ingenting…

 7. Miljöpartiet som istället vill ha fler lärare, fler specialpedagoger och bättre riktade resurser.
  Aldrig någon som talar om var alla dessa ska komma ifrån
  Alla verksamheter skall lösa sina problem med fler anställda?
  Är det därför som vissa menar att vi måste importera ännu fler som behöva ännu mer personal, för att arbetslösheten ska minska?

 8. Problembarn kommer oftast från endera ensamstående mammor som inte klarar hela biten eller vanligare från invandrarfamiljer som inte ska vara här. Hade man regel att ge fadern vårdnad som faktiskt i alla undersökningar gjort ett bättre jobb än mamman skulle problemen avsevärt minska, likaså om invandrare höll sig i sina egna länder och byggde upp dem istället för att rasera vårt fina land.

  Tar man hit människor från icke fungerande länder så slutar Sverige att fungera i motsvarande grad. Svenska blir de aldrig. Jag vill inte och de vill inte. Mitt förslag är alla som inte svär trohet till svenska folket och som skött sig med arbete utan brott skall ut. Ut för vi har nog med problem.

  I Sverige är inte alla välkomna. Är du skötsam och betalande turist eller affärsman som kommer och köper våra varor är det naturligtvis en annan sak.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: