Två års rått-terror för familjen – ”Aldrig sett nåt liknande”

INRIKES. Först när råttorna intagit hela huset kom kommunala AB Bostäder i Borås igång med saneringen. Hos Abdirisaq Muses familj pågick problemet i två år. – Barnen vågade inte sova i sitt rum. De var rädda för råttorna som sprang över golvet, säger Abdirisaq Muse, till tidningen Hem & Hyra.

Råttor, Hässleholmen i Borås. Foto: Karin Gistedt/Pixabay

På Hässleholmen i Borås har det gått två år sedan Abdirisaq kontaktade AB Bostäder om att han sett råttor på gården. Ett år senare anmälde han att råttor tagit sig in i lägenheten. I dag har tolv råttor fastnat i fällor under familjens diskbänk och familjen är inte ensam. Hem & Hyra talar med ett tiotal av hyresgästerna i husets 24 lägenheter. Alla har haft problem med råttor.

-Pettersson säger att problemen med skadedjur i Sverige fortsätter att öka, det är råttor, möss, vägglöss och annat.

Jag antar att det till stor del beror på hyresgästerna som inte håller rent i och runt husen, men det är en gissning…

Om Hässleholmen i Borås på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Två års rått-terror för familjen – ”Aldrig sett nåt liknande”

 1. Det är ju oftast en jäkla röra vid sop- och återvinningscontainrar i invandrarområden. Och min hund har flera gånger hittat matrester som slängts i buskar. Tror nån att det blir råttor!

 2. Jag kan inte rå för det men jag har fördomar och de blir inte mindre av ovanstående reportage! Sorry, jag ska hålla käften stängd!

 3. Det største rotteproblem er i Sveriges Riksdagen og blandt svenske politisk korrekte journalister.

 4. Bekymret med råttor samt kackerlackor är allmän slapphet hos befolkningen.
  Slängs ätbart ute, sköts inte sopor och hantering rätt ökar ohyran.
  Och ohyra drar med sig mer ohyra är den gyllene regeln.
  Och om inte hyran betalas av hyresgästen ökar oordningen i kvadrat.

  • ”grebom5”:
   Vi båda lär tillhöra den generation som även sett hur gamla Sverige såg ut, under den tid som kallades ”statartiden”….
   Att den av importskäl,skulle åter uppstå nu 75 år senare,kunde vi väl aldrig ha drömt om under 50/60-talet.
   Som det har skrivits många gånger på Petterssons blogg,får man vad de som styr önskar oss !

 5. det finns en snnan sida av det miljömupparna har ju kommit på iden att man skall sno fettet från matlagningen i fastigheterna för att göra bio bränsle.. man påtvingar fastighetsägaren fet av skiljare . flr att råttorna inte skal stjäla allt fet så öser man i råttgift även feta råttor ger bio disel.. det konstiga är att man blir såå förvånad över att råttorna utväklar resistens mot wafarin..

  observera råttor är råttor inget annat att förväxsla med

 6. Detta beror på enligt dum-PK, att vi svenskar åker på charterresor till Kanarieöarna och Grekland. 🤯
  (Här idiotförklarar de svenskarna.)

  Övrigt: Varför är det aldrig sådana här bekymmer där svenskar bor ?

  Välkommen till det ”nya” Sverige…
  Socialdemokraterna hälsar: DET ÄR EN VINST FÖR SAMHÄLLET !

  Ps. Råttor 🐀 sprider sjukdomar.

  Pest
  Tyfus
  Tetanus
  Q-feber
  Pseudotuberculosis
  Toxoplasmos
  m.m m.m.

  😠

 7. Det är den allomfattande semester resandet som de välbetalda svenskarna gör, säger PK pressen. Dom drar till kackerlackor, loppor och löss från hotellen. Men jag har ofta undrat att dom inte märker när stora råttor också följer med i resväskan. Att Anticimex mest har jobb i vissa gruppers boende, får mig också att undra. Därtill ser jag gammal mat, trasor och annat skräp utslängda från lägenhets fönster och balkonger samlas hos vissa. Kan det påverka råttornas tillväxt, vad säger Greta, eller är det klimatet.

 8. problemet är vem som bor ..det ger andra problem kostnads problem som i sin tur ger slum problem.
  det viktiga är vem man hyr ut till.

 9. På sextiotalet när vi bodde i dom gamla arbetarbostäderna vid sågverket i Södertälje. Så var det råttor och vildkatter sen lade man ut råttgift vildkatterna dog o råttorna blev kvar. En familj vaknade mitt i natten när deras spädbarn skrek rakt ut och dom tände lampan och såg en råtta i sängen stor som en katt. Dom flyttade till Australien efter det. Sen fick man bort råttorna i Södertälje. På tvåtusentalet hände något med nedskräpning överallt sopor slängdes ut från balkonger råttorna kom tillbaka. Nu är det förbjudet att mata fåglar. I bostadsområdena när vi gör markjobb så ser man råttor stora som katter springa runt. Ett etniskt Sverige kämpade bort dom här problemen. Men som sagt var invandringen och dess kultur får man inte skylla på ens. Men jag är en simpel rasist i såfall. Och våra politiker säger vi såg det inte komma. Det blir en utmaning. Funkar inte det så är det den vita mannens fel. Hela felet ligger hos våra stenkorkade politiker. Fel fel korkade är dom inte utan sluga o beräknande. Och har en agenda.

  • Visst är det så. Hustrun hade lägenhet i Fornbacken i Södertälje när vi träffades i slutet på sjuttiotalet. Det rent o fint hyresgästerna hade städdagar. Det var tennisbana på somrarna och den användes. Vintern spolades isbana av hyresgästerna. Det var rent snyggt o fint. Sen flyttade vi och kom tillbaka tio år senare. Det var likadant våra barn åkte skridskor och spelade tennis o trivdes. Sen spårade skolan ur dom lärde sig inte ett skit i skolan. Vi lämnade Södertälje. Kom ibland o hälsade på morsan o farsan som bodde i andra ändan Fornhöjden. Tog vår hund och gick ut i skogen där som var ren o fin. Nu var det en soptipp. Företagen kom o slängde sopor i dom olåsta containrarna i området. Sen låstes dom och då slängde dom soporna i skogen. Det var inte svenska företag. Sen har det bara blivit värre.
   Konstiga är att svenskar har bestämt att man får inte säga åt invandrarna för dom kan bli kränkta. Så man kan lugnt säga att vi anpassar oss.

Kommentera