5-0 till bortalaget vid mord i Malmö


VÅLDSVÅGEN. Malmö tingsrätt, mål: B 12936-20, har i dag meddelat dom i mål om morden på Ramels väg den 30 mars 2017 och på Docentgatan den 2 februari 2018. Efter en omfattande huvudförhandling har tingsrätten i dag dömt en 29-årig man för anstiftan av mord och anstiftan av försök till mord till fängelse på livstid. Mannen har även dömts för grovt penningtvättsbrott. Samtidigt har en 28-årig man dömts för medhjälp till mordet på Ramels väg till fängelse i åtta år och sex månader. En 27-årig man som var åtalad för medhjälp till mordet på Ramels väg har frikänts.

Steget Efter

På kvällen den 30 mars 2017 mördades en ung man vid återvinningsstationen på Ramels väg i Malmö. Mannen sköts på nära håll av två okända män som körde från platsen med en moped. Sedan tidigare är tre personer dömda för inblandning i det mordet. Tingsrätten har nu prövat ett åtal mot ytterligare tre personer gällande anstiftan av mord respektive medhjälp till mord rörande samma händelse.

Den huvudsakliga bevisningen i målet har bestått av dekrypterade mejl från en telefon av märket Blackberry. För den 29-årige mannen har det varit av avgörande betydelse för utgången att han har kunnat knytas till ett alias som har skickat och mottagit ett flertal meddelanden rörande mordet. Av meddelandena framgår att 29-åringen mot en betalning om 50.000 euro har beställt mordet. Han har därför dömts för anstiftan av mord.

Två män var åtalade för medhjälp till mordet på Ramels väg. Tingsrätten har funnit att en av dessa personer har främjat mordet, bland annat genom att leta efter målsäganden och informera övriga gärningsmän om var han befann sig. Mannen har därför dömts för medhjälp till mord. Vad gäller den tredje åtalade personen har tingsrätten vid sin prövning funnit att utredningen inte räckt för att mannen ska kunna dömas. Han har därför frikänts från åtalet.

Tingsrätten har genom samma dom även dömt den 29-årige mannen för grovt penningtvättsbrott och för anstiftan av försök till mord gällande en händelse den 2 februari 2018 då en person sköts till döds på Docentgatan i Malmö av en eller två okända gärningsmän. Av utredningen har det framkommit att det var en annan man på platsen som var den tilltänkta måltavlan. Den avgörande bevisningen har bestått av en wickr-konversation som påträffades i den avlidnes telefon.

Även i denna del har det varit avgörande för utgången att 29-åringen har kunnat knytas till det alias som skrev i wickr-konversationen. Han har därför dömts för anstiftan av försök till mord gällande den person som var den tilltänkta måltavlan. 29-åringen var också åtalad för anstiftan av mord gällande den person som avled. I denna del har tingsrätten kommit fram till att 29-åringen saknade uppsåt att döda den personen och att han därför ska frikännas från denna del av åtalet.

Det har varit fråga om två väldigt allvarliga gärningar som båda innefattat flera försvårande moment. Påföljden för 29-åringen har därför bestämts till fängelse på livstid.

– Mordet på Ramels väg har skett på öppen gata under avrättningslika former. Det var dessutom planerat under en lång tid och skedde på ett sätt som måste ha medfört svår dödsångest för den skjutne mannen. Även gärningen på Docentgatan vittnar om stor hänsynslöshet och har ett mycket högt straffvärde. Tingsrätten har därför bestämt påföljden till fängelse på livstid, säger rådmannen Emma Regnér.

Påföljden för 28-åringen har bestämts till fängelse i åtta år och sex månader.

29-åringen ska också betala skadestånd till den person som var den tilltänkta måltavlan för mordet på Docentgatan. Vad gäller händelsen på Ramels väg ska de båda dömda betala skadestånd till den dödes far.

  • Salam Shebani, född 1991, döms för anstiftan av mord, anstiftan av försök till mord, grovt penningtvättsbrott till livstids fängelse.
  • Sayed El-Moghrabi, född 1993, medhjälp till mord fängelse 8 år 6 månader.
  • Ahmad El-Moghrabi, född 1994, frikänd.

De tidigare dömda i samma ärende är Ahmad Jawad, Karrar Jabbar och Muhammed Abdelrada.

Offren har samma typ av namn som gärningsmännen. Advokatkostnaderna för Sveriges skattebetalare hamnar på c:a 7,7 miljoner det är dock små pengar i sammanhanget, dessa herrar har kostat samhället enorma belopp.

-Pettersson säger att det är personer som ovan som centerledaren Annie Lööf blir förolämpad av att Jimmie Åkesson säger sanningen om…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “5-0 till bortalaget vid mord i Malmö

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: