13-0 till bortalaget vid åtal för våldsamt upplopp i Malmö


BROTTSLIGHET. Åklagaren har i dag åtalat tolv män och en kvinna för brott i samband med de våldsamma upploppen kring Amiralsgatan i Malmö den 28-29 augusti 2020. Tre personer åtalas för anstiftan till våldsamt upplopp och tio personer åtalas för våldsamt upplopp. Tre av de åtalade var under 18 år vid tillfället, enligt ett pressmeddelande.

En av stenkastarna i Malmö. De använder gatstenar och det borde räknas som mordförsök,

Det våldsamma upploppet startade efter en planerad manifestation där det aviserats att en koranbränning skulle ske. Manifestationen förhindrades men rykten och missnöje med polisens hantering ledde till att människor samlades kring Amiralsgatan.

– Trots stora insatser från polisen och andra företrädare från samhället för att lugna stämningen kom situationen att eskalera i ett våldsamt upplopp med omfattande skadegörelse och stenkastning mot polisen. Sedan tidigare är åtta personer dömda för delaktighet i upploppet och nu åtalas ytterligare 13 personer, säger kammaråklagare Tomas Olvmyr.

Upploppet ledde till materiella skador för flera miljoner, däribland skador på ett 20-tal polisbilar. 15 poliser kom att skadas under upploppet.

Målnummer i Malmö tingsrätt är B 12218-20. Tidigare målnummer i Malmö tingsrätt är B 9849-20, där åtta personer dömdes för delaktighet i upploppet.

-Pettersson tittar på åtalet och ser att inget namn är svenskt, några är svenska medborgare, andra är syrier och irakier samt en statslös. De arabiska tolkarna får gott om jobb.

Med de åtta tidigare dömda blir det 21-0 till bortalaget. – Det finns så många förskolelärare, läkare, forskare, undersköterskor, lastbilsförare som kommer hit från andra länder och gör vår ekonomi bättre, betalar skatt och ser till att vår välfärd fungerar. – Det måste vi komma ihåg även när vi diskuterar den här migrationspolitiken, sa Annie Lööf (C) i partiledardebatten.

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “13-0 till bortalaget vid åtal för våldsamt upplopp i Malmö

 • Rädd

  Alla upprorsmakare skall dömas hårt, de riskerar andras liv och hotar vår demokrati.

  Gilla

 • Kent

  Några av Annie Lööfs uppdragsgivare är säkert nöjda med förtjänsten.

  Gilla

 • Roger P

  Se gärna på svtplay i dagens forum vid ca 3 timmar, när Danmark talar om hur illa ställt det är med Sverige.

  https://www.svtplay.se/video/30797682/forum/svt-forum-5-maj-09-00-1?position=12148&id=Kq2qAGB

  3:02 drar MP igång på rapport om IS.

  3:22 drar Sören igång, härligt att höra denne förklara för pk-isterna som har svårt att försvara oss om importen.

  Bra om man lyssnar på allt innan 3:22

  Hårdare tag, ja tack utan avdrag m.m.

  Danmark go go go……Sverige har låååååååååååååååååååååång väg kvar tyvärr.

  Gilla

  • observatör

   Beträffande SVT Forum: ska man döma efter vad de två representanterna (kvinnliga förstås) från den svenska polisen sade , finns inte något hopp om förbättring, utan allt skall fortsätta i de vanliga pk-spåren.

   Gilla

 • ruben

  Så typiskt att de är under 18 år. De har inte fattat att det är helt lagligt att bränna koraner i Sverige. De tycks inte vara normalt utbildade om demokrati eller så är de islamister och vill skapa ett likadant samhälle de påstår de flytt ifrån? Men vad gör islamister i Sverige egentligen?

  Gilla

  • Jörgen filipsson

   Sverige måste haft en otrolig topp på ”17”åringar den sk ” flyktingkrisen” 2015 var väl varenda kotte som flytt genom 9-11 säkra länder 17 år? och ingen absolut ingen har gjort något åt detta trams istället med juridik Annie gör man allt för att detta avskräde skall få stanna i Sverige
   jag undra hur hon och henne s gelikar kan sova om nättertna med vetskap om hur man har raserat ett helt land

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: