Gör det lättare att utmäta gängkriminella


BROTTSLIGHET. Kronofogden vill ha ökade möjligheter att utmäta tillgångar från skuldsatta personer som misstänks tillhöra kriminella nätverk, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Myndigheten har nu lämnat in ett förslag om lagändring.

Steget Efter

Kronofogdens verksamhetsutvecklare Johannes Paulson lyfter fram att ökade möjligheter till utmätning skulle innebära ett effektivt verktyg vid sidan av lagföring.

Det är mer effektivt att gå på det man har, det man kör, pengarna och smyckena, säger han till radion.

I dag får så kallade distansutmätningar – det vill säga när Kronofogden inte är på plats, exempelvis vid ett gripande – endast genomföras vid konkreta brottsmisstankar.

-Pettersson undrar om justitie och migrationsminister Morgan Johansson (S) inte vill stöta sig med sina väljare eftersom inget händer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Gör det lättare att utmäta gängkriminella

 • Argus

  Snarare ”Gör det lättare att utvisa gängkriminella”.

  Gilla

 • Nulle.

  Men Morgan värnar om brottslingarna, han törs väl inte annat.
  Han törs väl inte annat.

  Gilla

 • grebom5

  Lättare att utmäta och om 50 år lättare att utvisa, de kan kanske Riksdagen komma överens om, tyvärr är det i Sverige av idag ingen garanti att Regeringen gör det den skall.
  Med Regeringen av idag har vi inte kontroll över vårt land längre.

  Gilla

 • Kungen

  Självklart. Varför gjordes inte detta för 20 år sedan när vi började se sånt här ??? Vad fan väntar vi på ??

  Gilla

 • Fjodor

  Så man vill utmäta utan brottsmisstanke? Förstår inte vad problemet är. Om vederbörande har skulder hos K-fodgen så finns det väl rutiner för hur man utmäter deras tillgångar.
  Är det här någon sorts bländverk för att man vill framstå som handlingskraftig mor gängkriminaliteten? Eller vågar K-fodgen inte sätta sin fot i förorten för att utmäta egendom? Klarar de bara av att utmäta bankkonton?

  Gilla

 • G Nordström

  Tror inte de bli nöjda med det.
  Svaret från en i Malmö på från vad ska vi göra för dig att sluta med kriminalitet.
  GE MIG 50 000 I MÅNADEN

  Gilla

 • yup

  Mållgan planerar att tillsätta en utredning under nästa mandatperiod, som ska presentera ett utkast 2035 till en mer djupgående utredning, som sedan ska på remiss till 2045. Beslut väntas under något av åren efteråt

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  Gösen:
  Tillhör du gruppen ”bländare” som skrider runt med tingel-tangen på armar och ben ? Eller är du en av skyltdockorna,som åker runt och visar upp din utsmyckade bil ? För du är väl inte en Kommunist-bracka ?

  Gilla

  • Snart fattigpensionär

   För vem är lagarna till för? En ljushyade reporter har under veckan blivit anhållen för blåljussabotage när han filmade en polis som inte ville vara med på bild. Hur många händelser har vi inte läst om när kulturberikarna kastar stenar på utryckningsfordon och går i nörstrid med polisen. Har någon av dessa fall gått till rättegång eller ett anhållande. Skulle jag vara skuldsatt eller på annat sätt ha hamnat i skuld så skulle det inte ta så lång tid innan lön, bil, och annan fast egendom hade hamnat i exekutiv auktion. Alla dessa bilmålvakter har ju inget ”kapital” annat än bilarna som dom står skriva på. Vad är problemet med att göra dessa utmätningar. Börjar bli så fb. trött på det här landet. Läser på annan sida om att så kallade SD nämndemän ger asyl åt någon på så lösa grunder som ”Ögonfärgen på en kvinna
   i solnedgången” Har inte medlemmar och politiker i SD fattat vad som dessa kulturberikare sysslar med. Har hört den ena tårdrypande sagan efter den andra om hur dom flytt från krig och elände. Verkligheten har varit mycket enklare. Ta bara första bästa flyg till Sverige, det går. Många sådana dagligen mellan Sverige och menaländerna. Släng ditt pass och hitta på en historia med hjälp av en migrationshandläggare. Saken är biff du får livslång försörjning.

   Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Åhhh, detta är ju nazistiskt, rasistiskt och odemokratiskt…allah har ju lika höga underbara värde ( om du inte är svensk, då har du noll värde…en belastning ).

  Detta kommer säkert införas om du är hel-svensk, annars har du amnesti för tidigare brott, nuvarande brott, och kommande brott…se på gymnasielagen.

  Sanningen måste döljas, allt enligt Socialdemokraternas agenda.
  Svenskarna ska spottas på, förnedras och betala för Socialdemokraternas våta dröm…SVERIGE TILL ETT SKIT HÅL.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: