Personer som vägrar covid-test – kan inte utvisas ur Sverige


INVANDRING. Personer som ska tvångsutvisas kan stoppa sin egen utvisning genom att vägra ta covidtest, rapporterar Sveriges Radio.


För inresa i de flesta mottagarländer är det krav på negativt pcr-test och enligt svensk lag måste testet ske frivilligt. ”De som inte vill hem de testar sig inte”, säger Mikael Holmgren, tf chef på Gränspolissektionen i region väst där de har flera fall varje vecka.

-Pettersson undrar om inte lagen går att ändra eftersom testet måste ske frivilligt? Sedan tar bara vissa länder emot dem som återvänder frivilligt. Enligt min mening ska de då låsas in under enklast möjliga och billigaste former till de testar sig och reser frivilligt, annars får tiden ha sin gång…

Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Personer som vägrar covid-test – kan inte utvisas ur Sverige

 • Rädd

  Folk som vägrar att vaccinera sig borde inte få vistas på offentliga platser. För om de knallar omkring så riskerar andra att dö av covid 19.

  Gilla

 • Olof.p

  Jag tycker det är värre att det är frivilligt för flyktingar att hiv/aids-testa sig, gå vi vet att det är en kraftig överrepresentation i denna grupp.

  Gilla

 • Kungen

  Saft o bullar metoden funkar inte. Tvångstesta samtliga och håll dom inlåsta tills dom kan utvisas. Hur jävla svårt kan det vara ??

  Gilla

 • Kattsand

  Jag skulle tro att alla länder utom Sverige ser till att lösa detta problemet, som den svenska regeringen antagligen inte ser som ett problem utan en möjlighet att behålla invandrare och den svenska regeringen kommer därför hävda att det är omöjligt att ändra på det…..

  Gilla

 • Undrande

  Sverige är fantastiskt! 😆

  Gilla

 • Niklas R

  Får väl öppna ett utomhus transitläger i Norrland. Där kan alla obstruerande utlänningar förvaras i tältläger tills de ordnar med sin hemresa alternativt samarbetar med myndigheterna så de kan skickas hem på skattebetalarnas bekostnad.

  Gilla

  • Michael Pettersson

   Ett riktigt kallt och blåsigt ställe och ingen WiFi eller satellit TV är också önskvärt.

   Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Detta läste jag om på Nyheter Idag. Vad Pettersson missade informera om är att de som är i förvar och vägrar covidtestas, släpps fria efter en tid… Den detaljen förstår inte jag. För precis som Pettersson säger borde de vara inlåsta tills de antingen vill göra testet och skickas hem eller stanna inlåsta…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: