M överens med SD om stramare invandring

VALET 2022. Moderaterna vill ha ett volymmål i nivå med Sveriges grannländer, SD vill egentligen ”inte ha någon invandring alls”. Det säger M:s ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson när hon i Sveriges Radio Ekots lördagsintervju får frågan om vad som faktiskt skiljer partierna åt i migrationspolitiken.

Elisabeth Svantesson Foto Axel Adolfsson

M och SD delar däremot bilden av att det behövs en ”stram och låg” invandring och det är en inställning som förenar flera partier, inte bara M och SD, säger Svantesson.

Vid nästa val måste partierna som vill regera räkna med antingen V eller SD i sin ”ekvation” och då ligger SD närmare till hands, säger Svantesson och fortsätter – Vem som än bildar regering 2022 måste ju diskutera med andra partier.

-Pettersson säger att moderaterna har flyttat sig rejält från den politik som fördes under dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt, sedan får vi se hur allvarligt det är. Skillnaderna mellan M och SD finns fortfarande där när det gäller till exempel synen på EU och Nato men den största förändringen för Moderaterna på senare år handlar om synen på migration.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “M överens med SD om stramare invandring

 1. Om det blir en Regering med SD och de kan komma överens om att dra ner till Skandinavisk nivå då det gäller invandring så är det en bra början,eller som det sades i Tiundaland ”bättre nå än assint.”

  Det blir en lång och svår process att vända på skutan Sverige, och framsteg måste tas i små steg, bättre många små än inga.

 2. Dagens moderater går inte att lita på! De liknar mer vänster och miljöpartiet! Jag antar att Herrar Reinfeldt och Bildt är med och styr i kulisserna!

 3. Arbetskraftsinvandring ok all annan invandring måste ersättas med utvandring !

  • Arbetskraftsinvandring handlar i många fall om bedrägeri med asylinvandring, klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga fattar det och protesterar är obegripligt. Tvärtom ljuger regeringen om eländet.

   Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

   Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav.

   • Ja visst är det så, vi har så många i Sverige som behöver jobb ta det eller lev på svältgränsen inte minst många norrlänningar tycker att vi bör försörja dem för att de har malm och vattenkraft, ungefär som araberna som lever på sin olja och låter främlingar stå för jobbet.
    Det är arbete som skall ge lön inte att andra skall jobba och resten sitta i en skog och tycka att vattenkraften är deras och endast deras. Men flytta till ett jobb, nej tack jag har rätt att bo här och det är andras skyldighet att försörja mig medan jag jagar älg.

 4. Ja hoppas de kommer överens om en stramare invandring. M kommer att gå starkt framåt då.

 5. FINNS BARA ETT LÄGE…DET ÄR ETT MINUS LÄGE GÄLLANDE INVANDRING….ALLTSÅ BETYDLIGT FLER SOM LÄMNAR ÄN KOMMER HIT… ETT MINUS LÄGE !

  Den enda räddningen av Sverige.

 6. Vilken frihet????? Jobbar du inom statsförvaltningen, för
  då kan jag förstå din oro, för där lever man flott, och är
  sällan på plats!

 7. Bengan! Ser du inte vad som hotar dig?då måste du både vara blind och naiv,som din Statsminister Löven.Lycka till med att stoppa huvudet i sanden!

 8. Låt oss få stopp på allt jävla skit som har kommit och kommer från Balkan, inte minst från Albanien. Det är ett jäkla tjuv och rackarfolk många av dom.

 9. Bara att gratulera !!
  Äntligen några som vill Sveriges bästa.
  Annat är det med dom som demonstrerar idag, dom vill inte sluta
  gräva Sveriges grav.
  Dom pratar om välfärd i sina tal, vadå välfärd menar dom ?
  Möjligen på andras bekostnad i form av höjda skatter.

Kommentera