Det är viktigt med överblick och sammanhang


PANDEMI. Läkemedelsverkets enhetschef Veronica Arthurson är kritisk till rapporteringen kring coronavaccin, biverkningar och dödsfall. Fokuset på Astra Zeneca blir ofta missvisande, invänder hon i intervju med Sveriges Radio.

I veckan rapporterade flera medier om att Läkemedelsverket rapporterat in 13 dödsfall efter vaccinering med Astra Zeneca. Samma siffra för Pfizervaccinet var vid tillfället 159, men den kontexten missades i många fall.

Det här är dödsfall som inte på något sätt har ett fastställt orsakssamband med vaccinen, säger Arthurson och fortsätter: – Det skapar naturligtvis en oro. Men det är viktigt att man sätter det i ett perspektiv.

182 personer som fått vaccin har alltså dött, men vi vet inte vad de dött av. Normalt dör c:a 250 personer varje dag, med och utan vaccin och covid-19.

 • Moderna 10 döda
 • Astra Zeneca 13 döda
 • Pfizer/BioNTech 159 döda
 • Utan vaccin 14.000 döda med covid-19, inte av.
 • Antal vaccinerade drygt 2.500.000

Folkhälsomyndigheten

Läkemedelsverket

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


24 responses to “Det är viktigt med överblick och sammanhang

 • Roland Salomonsson

  Varför ta dödligt vaccin, när det finns BEPRÖVAD MEDICINSK BEHANDLING att tillgå. Visst ja – allt detta har västerländerna förbjudit, d v s Big Pharma har beordrat dem att förbjuda. Med billiga beprövade mediciner, så tjänar Big Pharma inte några pengar. Hur många miljoner i provision för vaccinförsäljning tjänar Tegnells fru denna gång – tro?

  Vaccinprogrammet har utvecklats till ett ”skatteuttag” för den del av globalismen, som utgörs av Big Pharma. Snart kommer nästa del av globalismen att börja ta ut sin skatt, fast vissa är redan etablerade. T ex klimatbedrägeriet via Parisöverenskommelsen. Alltid bara västerländer.

  Och så S/MP/C lögnaktiga propaganda, som bygger på usel statistikföring och obduktioner som är ett bedrägeri – eller snarare sannolikt inga obduktioner alls. Covid-döda i våra grannländer är sannolikt korrekt. De registrerar enbart döda som dött AV Covid. Deras statistik skulle sett helt annorlunda ut om de registrerat som i Sverige. Självklart kommer en del av de döda i Sverige att vara smittade med Covid, MEN DEN VERKLIGA DÖDSORSAKEN LÄR SÄLLAN VARA COVID, UTAN VANLIG ÅLDERDOM, ANDRA DÖDLIGA SJUKTILLSTÅND. Gissningsvis är den verkliga dödssiffran ”AV” Covid ca 2000, där 14000 utlagt över 2 år och jämfört med ca 250000, som normalt skulle dö av ett naturligt spektra av orsaker.

  Det är ju faktiskt så att statistiken inte visar annat än ”normal” nivå på dödlighet. Trots ”pandemi”. Om det nu eg ÄR en pandemi.

  Själv tar jag inget vaccin framställt med genmanipulation, vilka slår ut imunsystemets känselkroppar för virusinfektioner, och heller inte traditionellt vaccin som är ofullständigt testat. Jag befinner mig i riskgrupp, men vaccin är en större risk f n.

  Gilla

 • villervalle03

  Att ta vaccin eller inte, är som att välja mellan pest och kolera, ännu mer när man inte vet vad för vaccin man får. I Norge säger deras FHM att Astra Vaccin ger samma om inte större skaderisk, än för de som inte tagit vaccin. Svenska FHM har jag slutat tro på, sen de sa att munskydd var onödigt i våras, den skyddar inte utan gör det värre. Deras statistik tror jag inte heller är rättvisande, det är som Pisa testet, där skolverket trixade med resultatet genom fusk. Eftersom vaccinet inte testats flera år, kan man inte veta säkert vad för biverkningar som kan komma, efter en tid. De som litar på myndigheterna tar den oavsett vad. Vi som är luttrade av myndigheters expertråd, får lita på den egna magkänslan.

  Gilla

 • Åke

  ”med covid-19, inte av”

  Varför inte av?

  Att inte dösorsak kan säkerställas till 100% har aldrig tidigare lett till byte av preposition. Han dog med cancer? Hon dog med stroke? Barnet omkom med drunkningsolycka?

  Tål att tänkas på.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Jag har vaccinerat mig och fick Astra och det känns bra, även om man viftar bort antal döda i pandemin så får man inte glömma alla de som gått igenom sjukdomen och klarat sig men med svåra konsekvenser kanske resten av livet. Bara detta faktum borde innebära att alla som kan borde vaccinera sig mot sjukdomen.

  Gilla

 • Moberg

  Ser här att det diskuteras vilka läkemedel som ger hjälp mot C-19 då skall nämnas Pulmicort för astmatiker.
  Själv fick jag astma då jag slutade röka efter ett helt liv, 50 år, och använder just Pulmicort.
  Råkade ut för C-19 efter besök hos provtagningscentral där utföraren inte hade munskydd.
  När symtomen kom ökade jag mitt intag till det dubbla, låg i 10 dygn skorpor och honungsvatten, kvicknade till i dålig kondition men utan att ha besvärat vår sjukvård.
  Det och min uppländska envishet räddade mig då, liksom så många gånger förr

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Citat: ”Läkemedlen klorokinfosfat och hydroxyklorokin (Plaquenil) har visat en viss effekt vid behandling av patienter med covid-19″…
  Ändå används inte medicinen! Det är meningen att folk ska dö… Tyvärr, så är det så. Därför hjälper inte vaccinet!
  Jag har uppfattat det som att Pettersson är rädd/orolig för att få corona. Men du har inga problem med att sätta dig i en bil, trots att statistiken visar att det finns siochså många trafikolyckor. Är du orolig för att bli nerskjuten? Är du orolig för att bli rånad? Vem orkar leva ett liv om man jämnt går runt och är orolig? Gör så gott du kan; sprita dig och din omgivning och håll avstånd och hoppas att du slipper få det. Men den här oron som vissa har,(min pappa har den) den gränsar till sjukligt beteende. Det är inte sunt att ha dödsångest dagligen. Du kommer att dö. Vi kommer alla att dö. Frågan är bara när(och kanske av vad)😉
  Det är vår ute. Gå ut och plocka en vårbukett. Lyssna på humlornas surrande. Lev livet…

  Gillad av 1 person

  • Pettersson

   Jag är inte dumdristig men att kalla mig feg för att jag vaccinerat mig är lågt. Det verkar vara andra som är rädda för nya och moderna läkemedel.

   När det gäller hydroxyklorokin så finns det flera studier om att det inte är något vidare.

   https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/infektion/who-remdesivir-inte-effektivt-vid-covid-19/

   Gilla

   • Fr E

    Alla gör som de vill men att vara kritisk mot nya oprövade läkemedel i masstester är ett sundhetstecken. Och så kallade ”studier” är inte att lita på oavsett åt vilket håll resultatet pekar, b,l,a DDT haveriet bekräftar verkligheten.

    Gilla

   • Jenny Ek (wadyr)

    Men Herr Pettersson…. nu får du nog läsa mitt inlägg en gång extra… jag har ALDRIG kallat Dig feg. Du, som har kämpat för rättigheten att ha denna blogg är definitivt inte feg! Jag har stor respekt för Er. Och att Du valt att vaccinera dig är inget jag tycker något om. Det är Ditt val, din rättighet. Men liksom Ni har jag rätt att ha min åsikt. Och för att din gudomlighet inte ska stiga mig år huvudet så behöver jag ibland få ventilera att du och jag inte alltid har samma åsikt. 😉

    Gilla

   • Thomas Tvivla'r

    @Fr E

    Håller med att försiktighet, nyttoeffekt, risk, muteringar, ska vägas in.
    Nu är fokus på vacciner, enbart. Och säkerheten hos ex AZ vs de andra bolagen. Norge dissar AZ och ger doserna som gåva till andra länder?
    Det är märkligt att inte mer hörs om klorokinfosfat och hydroxyklorokin samt framförallt D-vitaminbehandling som klart förebygger respirarionsproblematik, höjer kroppsförsvaret och tar ned de farliga topparna vid sjukdom.

    Det finns studier på PubMed att söka. Vill ge ett exempel också på hur gallra, vara kritisk. En studie fr Brasilen visade ingen effekt på Coronasjuka. Men, den var taffligt gjord där bl a D-vitaminet gavs ”för sent”. Det tar en vecka el mer innan D-vit. metaboliserats i kroppen o gör nytta. En annan studie fr Spanien visade positiva effekter där D-vit. tillförts i dess verksamma form, där goda effekter uppnåddes.
    Framför allt varför tas inte olika alternativ fram för behandling där vaccin i så fall var en del av flera för utvärdering.

    Det finns flera saker som förbryllar. Både nyttan med de politiska åtgärdena, nedstängningar som inte eg har effekt eller?

    Den taskiga äldrevården med löpandeband-spring har helt glömts bort i fortsatt debatt. Det kommer bara att fortsättas samma politik antagligen. Låga pensioner, personalomsättning, nedskärningar ( bl a läsk : ).

    Alla människor är lika eller blir svenskar vid flytt hit upp. Icke så. Genetiska olikheter parat med utsattheten i solfattiga vinterklimat ger brister för mörkhyade. Detta får följder med kroniska sjukdomar i generationer el ex utsatthet nu under Coronasmittan. Följ nordisk press för info. Här är det tyst om detta eftersom detta med olikheter går emot röd ideologi där människor är extremt flyttbara, omformningsbara.

    Förra året minskade antalet smittade och IVA-fall med ljuset, sommarvärmen o sol och nu paras detta med lovprisningen av vaccinationerna. Vad gör mest nytta och timeningen?

    Vaccinationer kan vara bra men vilken typ av vaccin (mrna ex), hur bra är det? Kan vi ana att storföretagen vill binda upp oss med årliga vaccinationer. Men är det nödvändigt?

    Ska vi årligen vaccineras mot Covid-virus som muterar nu?

    Jag är noga med handtvätt, håller avstånd, tar extra D-vit. o multivitamintablett under solfattiga perioden. Viktigast är dock äta sunt och röra mig normalt (en sund kroppsvikt). Jag har inte vaccinerats o hoppas detta fortsatt är frivilligt i längden. Jag hade önskat fler behandlingsalternativ likt ovan. Vi får kolla de länder som gör detta för utvärdering.

    Gilla

  • Cirkus Sverige.

   Jenny…
   Du är rak, saklig och bra.
   Fortsätt med dina bra inlägg, det finns säkert många av oss, som de ger dagen en extra tankeställare och extra glädje ☀️

   Gillad av 1 person

   • Jenny Ek (wadyr)

    Tack. Jag tänker inte ”som alla andra”. Jag vet att jag är annorlunda. Men jag tycker om att leva i nuet och vara så positiv det bara går😉

    Gilla

  • folksam2010

   Jag har tvekat om jag ska vccinera mig eller inte är 59 år
   men nu vart det lättare att avstå Tack!!!

   Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Astra Zeneca är till stor del engelskt ägt, och vi vet vad EU tycker om England, då de inte är förtjusta i EU ( England är inte så lättlurade som Sverige).
  England vill inte ( Sverige vill gärna, och då Socialdemokraterna ) skänka mängder med pengar ( våra egna skattepengar ) till ex. Grekland, för att de ska kunna behålla sin låga pensions ålder på 55 år.
  England har hjärna 🧠

  Hursomhelst så trycks Astra ner av EU ( för de ska lida för vad de gör mot EU, enligt EU ).

  Vaccin….JA eller NEJ.
  Astra vs Pfizer….JA eller NEJ

  DET ÄR DU SOM BESTÄMMER, DET ÄR DIN KROPP DE SPRUTAR IN DET I.
  GJORT ÄR GJORT…FINNS INGEN ÅNGERVECKA !
  Bra 😃 eller dåligt 😥 ….Vet ej

  Gilla

  • Pettersson

   Wallenbergs Investor är en av de största ägarna i Astra Zeneca, men inte störst med 3,9 procent. Marcus Wallenberg i styrelsen och Leif Johansson som styrelseordförandevisar att de har något att säga till om.

   Största ägarna har runt 7 procent, men det finns mycket kvar av gamla Astra i Södertälje och Göteborg.

   Pharmacia var också ett stort svenskt läkemedelsbolag som köptes upp av Pfizer.

   Gilla

   • Cirkus Sverige.

    Pfizer är världens största läkemedelsbolag, och har då naturligtvis stora resurser att ”sätta in” för att snabbt få fram ex. vaccin.

    Naturligtvis sker det kriminella handlingar mellan bolagen för att få tillgång till nya mediciner, och kunna då vara först, för att erhålla licenser.

    Att Astra eller Pfizer är bäst…kan inte nån av oss avgöra, då vi inte besitter nödvändiga kunskaper.

    Det är upp till var och en, att ta och välja vilket vaccin.

    Men att länder/politiker är ”mutade” / påverkade, att förespråka/nervärdera, nått vaccin, är i min värld en självklarhet, att så är fallet.

    Så…DET ÄR DIN KROPP…DU BESTÄMMER ÄN SÅ LÄNGE ÖVER DEN…(innan Socialdemokraterna snart bestämmer över den också.)

    LYCKA TILL 💉 🦠

    Gilla

 • Olof.p

  Har 100 000 dött av metabola sjukdomar under tiden Corona härjat? Ungefär och det passerar obehindrat förbi medlöparmedia.

  Gilla

 • Moberg

  Att AZ vaccinet fått dåliga omnämnande i Sverige är därför nomenklaturan hatar allt med svensk anknytning.
  Mångkultur är det allra bästa, det tycker inte Du och jag, men tyvärr det gör de flesta.

  Gilla

 • Thomas

  Det som skulle vara intressant.
  Antalet vaccinerade / döda per åldersgrupp
  Och antalet coronadöda per åldersgrupp
  250 dör en normaldag per åldersgrupp

  Gilla

 • G Nordström

  Utan vaccin 14.000 döda
  Vilka är det?
  Åter igen fria fantasier.
  92-97% av PCR är felaktiga, visar DNA spår som inte går att ställa diagnos på.

  Gilla

 • den fete

  det är något som sticker ut. ett tio tal döda. eller ett hundra femtital. och det är inte rimligt . om man nu inte har en förklaring

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: