Röstar på SD, fick sparken från ABF…

DEMOKRATI. I helgen intervjuade Expressen några väljare som röstade på Sverigedemokraterna i Ockelbo förra valet, tanken var att få en förklaring till varför SD växt sig så stora i den lilla kommunen i Gävleborg. En av fyra röstade på SD förra valet, och i skolvalet röstade också en av fyra unga på SD.

En av de intervjuade var Stefan Cronlund. I februari förra året började han jobba på ungdomsgården i Ockelbo som timanställd, ett jobb han fick på tidigare meriter inom ungdomsidrotten. Stefan Cronlund har tillbringat en stor del av livet som simtränare, med simmare på elitnivå som deltagit i både OS och VM.

Det är ett deltidsarbete han skött vid sidan om jobbet som lastbilschaufför. Ungdomsgården drivs av ABF, arbetarrörelsens studieförbund som har starka band till Socialdemokraterna.

Efter att ha gått ut offentligt i tidningen sägs Cronlund nu upp med omedelbar verkan, efter ett möte i ABF Gästrikebygden på måndagen. – Jag fick ett samtal från min närmsta chef på ungdomsgården. Via beslut från ledningen för ABF var hon tvungen att säga att min anställning upphör omgående, säger Stefan Cronlund.

Nu får han alltså inte längre komma till ungdomsgården. – Det säger egentligen mer om ABF än om mig. Jag har precis samma värdegrund i dag som jag hade i går, som jag hade förra fredagen när jag jobbade på ungdomsgården senast och jag kan inte förstå vad det är som har förändrats sedan dess, säger Stefan Cronlund.

-Pettersson undrar vilket parti som är det största hotet mot demokratin i Sverige? Får Löfven som han vill så blir det en en-partistat i Sverige, som Kina, Kuba och Nordkorea…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

29 thoughts on “Röstar på SD, fick sparken från ABF…

 1. Är det sossepartiets pengar som byggt och betalat ungdomsgården eller är det skattebetalarnas pengar?

 2. Det vil så sige at, hvis jeg skulle på arbejde i Sverige, men hvis jeg i DK stemmer A (Socialdemokraterne), en svensk arbejdsgiver ville kunne fyre mig, ville det være 100 pct. lovligt i medfør af den svenske lov?

  • Ja troligen är det så….
   I Abzurdistan (Sverige) råder dessutom fullständig anarki vilket betyder,du kan inte föra din talan inför domstol !! Såvida du inte är nigger,eller av arabisk härkomst….

 3. Ett eventuellt maktskifte är ju beviset på demoktati.
  Avsaknad av maktskifte tyder på diktatur.

 4. Får Steffe som han vill, alla sossar vill.
  Att alla blir sossar eftersom de har samma sorts övertygelse som sina avtalskompisar, de är orubbliga i sin fåfänga om att endast en tro till paradiset leder.

 5. Vidriga svin dessa maktgalna sossar. Läste deras 1 maj broschyr som stinker av deras hyckleri.

 6. Så länge ABF får skattepengar ska de inte ha någon åsikt om vilka åsikter deras anställda har.
  Alltså ska skattebidragen för ABF Ockelbo dras in.

 7. Varför heter det ABF idag? Arbetarna finns ju hos SD, så
  då kan dom ta bort a och ersätta med ett O så blir det
  obildningsförbundet, det stämmer ju bättre när dom aldrig
  tycks lära sig att dom inte ska lägga sig i vad folk har för
  politiska åsikter! Pamp fasoner!

 8. S partiet använder samma metoder som Hitler gjorde mot judarna, mot SD och kallar dom nazister. Upp och nedvända världen, sen finns det folk som går på det, otroligt nog. Därtill fungerar en stor del av dom som duktiga idioter för sociala ickedemokraterna.

 9. Dessutom… ni som gör tunne ner… Är ni verkligen medvetna om om att ni gör tumme upp för rasism? Idioter

 10. Pettersson överdriver nått makalöst, Nordkorea. Bloggen skulle inte överleva en sekund i Nordkorea och både Pettersson och jag skulle troligen bli inlåsta i nått läger.
  SD, ja det är sant många avskyr det partiet.
  Och många avskyr de andra partierna också så funkar det i ett fritt samhälle.
  Personligen har jag svårt för de kristnas parti, jag kommer ihåg hur det var när storbonden och prästen tyckte att deras åsikter om hur jag borde leva mitt liv var viktigare än mina egna tankar om det.

  • I en kommuniststat hade du inte fått ha egna tankar heller!
   Alla system har fel o brister, men du är nog ganska ensam
   om att många tycker illa om SD, det finns säkert många
   PK människor som vet att SD har rätt i många saker men
   är för fega att erkänna detta på grund av sin politiska
   korrekthet!

 11. Så undrar folk varför man inte vågar gå ut med saker, berätta om korruption mm… när man hela tiden har det ”arbetarvänliga” partiet över sin skuldra med en Islamsk sabel? Jag ligger nog risigt till själv som förtroendevald… men det är deras förlust i så fall… Vi blir fler och fler… till slut kan dom stå med sina tomma lokaler och predika för ingen…

  • Ja… om det innefattar att jag inte har något emot hudfärg… så absolut… där har Du SD av idag … vi skiter fullständigt i hudfärg… endast ideologi… och islamism är helt förkastligt…

 12. Alla såg väl upprörde Stefan idag, när folk… folkimmunitet…folk…kom på tal. Ja, S är verkligen immuna mot andra åsikter. Pinsamt, upprörande och sinnessjukt!

 13. Undrar vem ABF ska anställa istället. Blir det en imam eller en kvinna i hijab. Då blir det inte någon skillnad i värdegrund i alla fall. Men att någon kan undra varför SD växer så som dom gör. Det är väl bara dom i pk-sfären som inte fattar.

 14. Helt sjukt det enda Parti som är oskyldig till det samhälle vi har idag och det enda parti som sitter på lösning hur vi skall få ordning på Sverige Sjuka dårar!!!

 15. Det är så bedrövligt så man tror det är ett skämt med dessa Socialdemokrater.
  Sverige har ett diktatoriskt styre och det är 2021.
  Glöm att vi lever i en demokrati med denna diktator vid makten.
  Riktigt obehagligt börjar det bli med denna regering.

Kommentera