”Eskilstunabo” dömd för grovt vapenbrott


BROTTSLIGHET. För ett år sedan fick den svenska polisen tillgång till materialet som fransk polis kom över när de knäckte krypteringen i Encrochat – ett populärt chattverktyg bland Europas kriminella. Sedan dess har många fängelseår utdömts, bland annat i Eskilstuna.

Ur domen:Abdulsattar Al-Nuaimi har tillsammans och i samförstånd med annan innehaft en halvautomatisk pistol, en kulsprutepistol och en automatkarbin med tillhörande magasin, ljuddämpare och ammunition utan att ha rätt till det”. Det var den 3 april 2020 på Vårvägen 15 C, Eskilstuna

Abdulsattar Al-Nuaimi, född 1997, har nu dömts till fängelse för grovt vapenbrott efter att åklagaren kunnat bevisa att han innehaft vapen olagligt, samma vapen vars innehav en annan Eskilstunabo redan dömts för.

Det var i april förra året som polisen genomsökte ett förråd i området Skiftinge i Eskilstuna och hittade en väska med en halvautomatisk pistol, en kulsprutepistol och en automatkarbin med tillhörande magasin, ljuddämpare och skarp ammunition. Polisen kunde även hitta kokain i förrådet.

Mannen som ägde förrådet dömdes för innehav av vapen och kokain i oktober förra året. Åklagaren menade dock att ytterligare en person ska ha haft de aktuella vapen.

Utredningen bygger mestadels på en chattkonversation i krypteringsverktyget Encrochat. Där skriver en man under ett påhittat namn att han omplacerat sina vapen till någon som slutat höra av sig. Det visar sig vara samma vapen som polisen hittar i förrådet dagen efter att de har placerats där och förrådets ägare hör inte av sig då han är gripen av polisen.

Mannen, som är sedan tidigare dömd för grovt vapenbrott, döms nu till fängelse i tre år och nio månader.

-Pettersson säger att herr Al-Nuaimi verkar vara svensk medborgare och jag undrar varför? Tre olika vapen, ljuddämpare och ammunition. Tänkte ”Eskilstunabon” starta krig?

Eskilstuna Tingsrätt Mål nr: B 210-21

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “”Eskilstunabo” dömd för grovt vapenbrott

 • ruben

  Suspekt urval av vilka människor migrationsverket välkomnar att bo i Sverige. Myndigheterna kan inte ha giltiga skäl att släppa in kriminella i så strida strömmar eller kanske är de så fullständigt korkade att de hotar rikets säkerhet på ren dumhet.

  Gilla

 • grebom5

  Det är förmodligen direktiv från högre ort som gör att ett stort antal gesiplar har vapen till reds för dagen då allt skall ändras.

  Gilla

 • Kent

  Finns det något land i Europa som delar ut medborgarskap lika lättvindigt som Sverige? När det inte går att återkalla ett svenskt medborgarskap så borde det vara extremt svårt att få tillgång till.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: