Tjeckien utvisar 18 ryssar


UTRIKES. Tjeckien utvisar 18 ryska diplomater. Enligt tjeckiska uppgifter har diplomaterna verkat som agenter åt de ryska säkerhetstjänsterna SVR och GRU.

Tjeckiens läge i Centraleuropa. Grannländer är Polen, Tyskland, Österrike och Slovakien. Tjeckien har 10,6 miljoner invånare och blev en självständig stat den 1 januari 1993. Landet är med i Nato (1999) och EU (2004).

Enligt AP kopplas de misstänkta agenterna till en omfattande explosion i ett ammunitionslaget 2014 då två personer dog. Enligt premiärminister Andrej Babi finns tydliga bevis. Ryssarna har nu 48 timmar på sig att lämna Tjeckien.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Tjeckien utvisar 18 ryssar

 • den fete

  ja det är ju brukligt att man vissar bevisen ..
  så man kan väga och göra kritiska granskning att det faktiskt är så

  Gilla

 • Håkan Dahlberg

  Här kommer en vasallstat svassande och slickar noggrant USA i röven.

  Gilla

 • grebom5

  Trodde tjecker var reaktionssnabbare, explosionen inträffade 2014 och nu sju år senare sker utvisningen, bara lite snabbare än Sverige således.

  Gilla

  • Maja1

   Satte kaffet i halsen när hörde på SVT att indirekt var det Rysslands fel att ökände Rakhmat Akilov hamnade i Sverige och radikaliserades. Eftersom åkte han först till Ryssland men hade dålig lön där (ushhhhhh…skäms för mitt land) så han var tvungen söka sig vidare till bidragsparadiset Sverige istället…
   Att lägga skuld för hans terrorattack på Ryssland var det verkligen oväntat men i Sveriges brukliga: att skydda brottsling och skyla på någon annan/något annat

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: