Ytterligare 779 miljoner på arbetslösa invandrare

ARBETSMARKNAD & INVANDRING. Regeringen avsätter ytterligare 779 miljoner för att försöka få arbetslösa invandrare i arbete. I Sverige ska man arbeta och för att göra det måste man ha en utbildning och kunna svenska säger finansminister Magdalena Andersson (S).

Pengarna ska gå till något som kallas kombinationsutbildning. Då man ska läsa svenska samtidigt med en yrkesutbildning. 

-Pettersson har hört det förut, jag undrar hur många miljarder som lagts på olika projekt med olika namn genom åren. Det är hundratals…

Det måste vara bättre att inte ta hit och skicka hem oanställningsbara.

Det är tio gånger fler som söker asyl i Sverige än i grannländerna. Bild från Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Ytterligare 779 miljoner på arbetslösa invandrare

 1. Det där men att kunna svenska… jag vet massor av arbetande invandrare som inte kan svenska. De säger är att de kan inte gå sfi-kurser för då missar de jobbet. Märkligt att man kan ha andra kurser på distans men på sfi krävs fysisk närvaro? (Om det nu är så som man sagt mig🤔)
  Men det jag menar är att invandrare som vill arbeta får jobb oavsett sina svenskakunskaper. (Inom vissa yrken tex serviceyrken vore det önskvärt från kundernas sida om personen pratar bra svenska.)
  Men det förstår väl inte en politiker?
  Det borde göras statistik på vad en arbetslös invandrare gör om dagarna. (Svenskar ska söka typ 10jobb om dagen eller vad reglerna nu säger, så vi vet vad deras dagar går ut på.)

 2. Regeringen tror på tomten ..
  Skitfolk vill inget.kan inget.förstår inget..bara ha utan att prestera något..
  Va fanken har ni tagit hitt..
  Sen en fråga..
  Varför startar dom inte företag…
  Som bygga bilar .båtar.hus…eller arbeta i byggbranchen..gruvindustrin…sophantering..rörmontörer…gatuarbetare…platsättare.målare…o.s.v
  Själv tror jag dom inte vill ha några av dessa arbeten.
  För dom orkar inte…
  Parasiter som jag tycker ska ut ur Sverige på livstid

 3. 700 mille till att anställda administratörer (några låtsasjobb blir det), och 79 miljoner går till arbetskraftsinvandrade diskare så de inte ska behövas skickas hem. Men det är klart att ju fler man kan gömma i kategorin “studerande” ju bättre ser arbetslöshetssiffrorna ut. Klassisk S-lösning ett år före ett val.

 4. Jo jo, fint ska det låta och den av skattebelarna betalda propagandan jublar!

  Dumsvensken blir säkert imponerad!

  Men hur var det nu, 675 000 (sexhundrasjuttiofemtusen) ockupanter försörjs öppet av skattebetalarna.

  779 000 000 miljoner blir ju faktiskt styvt en tusenlapp per individ!

  Allt är löst!

  Ps 675 000 gånger 200 000 vilket borde vara minimikostnaden per individ, (kriminalitet bland annat ej medräknat) blir ju bara 135 miljarder!

  Jag känner hur guldet regnar över mig!

 5. En hel del går troligen till lönesubventioner av Postnords paket fördröjnings och förskingrings hantering av privatimporterade paket.

 6. Regeringen satsar pengar hit o dit. En fråga bara är det regeringens egna pengar man satsar? Då är det OK för mej, men som “outbildad” akademiker som röstar SD, så tror jag iaf att det är våra, vi Svenskars skattepengar man leker med, sär att jag har fel?

  • Regering har inga pengar, det är våra skattepengar på allt arbete och allt som konsumeras…ja i princip allt som du handlar och gör.
   Så…det är DINA pengar som regering har som ansvar att fördela så ansvarsfullt och förståndigt som möjligt för Sverige och svenskarna.

   Ps. Vi har en Socialdemokratisk regering… 🤮

   • Retar mig också på den här propagandan “regeringen satsar”!

    Dom ska låta som om det är deras egna pengar!

 7. Det tog lång tid för finansministern att upptäcka det, som svenska folket redan visste.

 8. Kombinationsutbildning har utbildningsföretagen hållit på med i de senaste årtionden, det är i själva verket ett fortsatt bidrag till utbildningsföretagen, eller om man vill sysselsättningsbidrag. Att integrera folk till ett nytt samhälle krävs betydligt hårdare nypor om det ska bli “cash back” för investerat bidrag.

 9. “Välkomna till Sverige”, sa han, Fredrik, stridshingsten, “och ni berikar vårt land”, sa Stefan, “- ni är den framtida vinsten”.

 10. Tveksamt om socialisterna verkligen vill komma till rätta med arbetslösheten och bidragsberoendet. Per definition behöver socialister en underklass – och en stor sådan.

 11. Magdalena och S rusar riktigt i konfekten. Undrar om de kalkylerar med ett regeringsskifte och ganska medvetet ställer till ett ekonomist kaos den tid som är “kvar”.
  För en gångs skull tycker jag de skall koppla detta “paket” till en på förhand skapad utvärderingsmodell så man kan se om “satsningen” ger önskat resultat. All utvärdering i efterhand är ju som bekant “riggad”.

 12. ” BARA EN IDIOT GÖR EXAKT SAMMA MISSTAG OM OCH OM IGEN, OCH FÖRVÄNTAR SIG OLIKA RESULTAT”

  Kommer du fortsätta rösta på Socialdemokraterna !?

  Ps.
  Det är dina och din familjs pengar de stjäl för att fortsätta sönderfallet/terrorn mot dig och din familj.

 13. Vad kan vi göra, vi lever i en skendemokrati där majoriteten av väljare vill ha det som politikerna vill.
  Alla som kommer hit är det synd om de måste få komma in i värmen, men väl inne tycker de flesta att vi gjort vårt.
  Ytterligare åtgärder vill vi inte kännas vid, så fort de är inom våra gränser anses de bli svenskar. Alltså svennar och då är det grönt svennar klarar sig alltid.
  Naturligtvis är det inte de asylsökandes fel att de släpps in, det beror helt och hållet på slapphet och naivitet från svenska myndigheters sida.

  Vi behöver med det snaraste rensa ut de nu sittande och få in nytt folk som styr upp det hela.
  Märk väl det blir inte lätt för alla tjänstemännen blir kvar och som bekant är, det inte lätt att få en gammal hund att sitta.

 14. En miljard till åtgärder för att få arbetsovilliga kulturberikare i arbete är bortkastade pengar.
  Det skulle kosta en bråkdel av dessa pengar om man chartrade några plan och skicka tillbaks dom till sina hemländer. Då skulle vi komma billigt undan. Mindre bidrag mindre kriminalitet och minskade kostnader i allmänhet för samhället.

  • Man får väl ändå köra en Löfvén-klassiker, den om invandringen: “det blir bättre längre fram”.

   • Fast han har ju rätt i det…
    så länge han menade sig själv…
    ( hur mycket var det nu han höjde sin lön med i månaden🤔? Just det, ungefär den summan jag ska leva på en hel månad…äckligare politiker än svetsaren är svårt att hitta…möjligen finns det några i C…)

Kommentera