Två syriska kulturbelastningar dömda för mordförsök på svensk

VÅLDSVÅGEN. Den 13 augusti 2020 larmades polisen till Östra Järnvägsgatan i Osby. Detta efter att en man i 40-årsåldern blivit utsatt för ett mordförsök. Tre personer åtalades misstänkta för inblandning i händelsen. En 18-årig man åtalades för försök till mord, en 20-årig man för medhjälp till försök till mord och en 57-årig kvinna för anstiftan av försök till mord.

Abdullah Chahin försökte knivmörda en svensk som var ihop med hans syster. Foto Polisen

Händelsen utspelade sig vid 21-tiden på kvällen. Brottsoffret ska då ha befunnit sig i en bil på Östra Järnvägsgatan när han blev angripen av 18-åringen som enligt åklagaren försökte döda honom. 18-åringen ska ha huggit honom i benet med en kniv eller ett annat vasst föremål. Mannen ska ha fått rejäla skador och fick föras med ambulans till sjukhuset. Skadorna var livshotande.

18-åringen döms till två års sluten ungdomsvård efter att, med hedersmotiv som grund, ha försökt mörda 40-åringen för att denne var tillsammans med hans storasyster.

20-årig man som tittade på under knivattacken döms till sex års fängelse för medhjälp till mordförsök.

Hässleholms Tingsrätt B 944-20

 • Bror, Abdullah Chahin, 2003, medborgare i Sverige och Syrien, döms för mordförsök till sluten ungdomsvård i 2 år.
 • Inneboende, Nori Ahmad, född 2000, medborgare i Syrien, döms för medhjälp till försök till mord till 6 års fängelse. Ingen utvisning
 • Mamma, Zahra Mcho, född 1963, medborgare i Syrien, frikänns för anstiftan till mord.

Kawthar Shahin är syster till Abdullah och dotter till Zahra, hon är skild och bor ensam och hade ett förhållande med offret Andreas Johansson. Familjen accepterade inte att Kawthar hade ett förhållande med en svensk man.

Staten ska betala försvarsadvokaterna med sammanlagt c:a 1,6 miljoner. Dessutom ska Abdullah och Noori betala ett skadestånd till Andreas på 195.000 kronor.

-Fick Pettersson bestämma skulle familjen, utom dottern, få en enkelbiljett hem till Syrien…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Två syriska kulturbelastningar dömda för mordförsök på svensk

 1. Jag förstår inte varför det är angeläget att behålla mördarna i Sverige. Två års ungdomsvård. Blir de belönade med vård för mordförsök på svenskar? Det verkar inte speciellt bra ställt med Sverige.

  • Dessutom, hatbrott kan inte bli mycket tydligare än så här. Vad väntar myndigheterna på när de inte utvisar importerade rasister? Gamla inarbetade familjekulturer blir bara för mycket och för kostsamt att försöka vårda bort. Naivismens byråkrater fortsätter belasta Sveriges resurser i en evig cirkel av självskadebeteende.

 2. Har du konverterat till våldsläran Islam ?
  Hur kan du annars försvara ett sådant typiskt förtyckarfall,i vår civiliserade Västvärld ?
  Instämmer med er som begär omedelbar utvisning av packet till Syrien….

 3. Jag är så trött på ordet rasism, hur det kan utnyttjas vid vissa tillfällen. (Läs gärna boken En flykting korsar ditt spår)
  Ett ord många är rädda för i Sverige. Men, så finns det folk från andra kulturer som är villiga att döda sina anhöriga för att de har mage att umgås med oss svenskar.
  Vem är rasist?

 4. Så typiskt för sekten allt skall styras av sharia inte svensk lag. När det är så uppenbart att de inte accepterar oss eller våra agar skall de utvisas.

  • Inte bara denna typ av fall. Börja med att utvisa alla männen.
   Kvinnor är det enda som vi kan ha nytta av. De är vana att jobba och försörja familjen medan männen sitter på huk och leker med radband hela dagarna eller på en uteservering, röker vattenpipa och dricker te.

Kommentera