Stäng

Jobben, jobben och jobben

ARBETSMARKNAD & SKATTER. Idag på torsdagsmorgonen lämnade finansminister Magdalena Andersson (S) in vårbudgeten till riksdagen. På en pressträff i samband med det säger hon att tre frågor genomsyrar regeringens politik. – Det är jobben, jobben och jobben.

Finansminister Magdalena Andersson. Bild från Socialdemokrater

Regeringen vill rädda svenska jobb och livskraftiga företag, enligt finansministern. Parallellt med det läggs stora resurser på att människor ska kunna ställa om. En av nyheterna som presenterades på torsdagen är ett jobbpaket som riktar sig till unga och andra grupper som har svårt att hitta jobb. – Vi vet att många ungdomar har drabbats i kristider.

Mycket av innehållet i budgeten hade redan presenterats i förväg. Totalt handlar det enligt regeringen om satsningar på 45 miljarder kronor, totalt är nu coronastöden uppe i 400 miljarder kronor, ungefär 40.000 per svensk eller 80.000 per förvärvsarbetare. De största posterna i budgeten handlar om att på olika sätt lindra effekter av coronapandemin. Bland annat får sjukvården, kollektivtrafiken och olika arbetsmarknadssatsningar mer pengar.

-Pettersson säger att 2013 lovade socialdemokraterna EU:s lägsta arbetslöshet om de vann valet hösten 2014. Den 3 oktober 2014 tillträdde Stefan Löfven som statsminister och Magdalena Andersson som finansminister. Det har gått drygt sex år sedan dess och Sverige har femte högsta arbetslösheten i EU. Situationen var bedrövlig redan innan pandemin och det är värst för ungdomar födda utanför Europa utan utbildning. Snart är 200.000 långtidsarbetslösa och närmare 700.000 lever på bidrag.

Det behövs mer än att mässa ”jobben, jobben och jobben” till högre makter och det går inte att fortsätta med det som inte fungerat tidigare.

Hittills i år, till sista mars har 20.000 permanenta uppehållstillstånd delats ut.

Emmie från Riks går igenom den uppmärksammade rapporten, framtagen av riksdagens utredningstjänst, som visar att hela 675 000, eller ca 50 procent, av alla invandrare i arbetsför ålder inte är självförsörjande och lever på bidrag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Jobben, jobben och jobben

 1. Så Stefan idioten Löfven,
  – När kommer dina kompisar att bli en vinst för samhället som du lovat?

 2. Intressant läsning om budgeten och det som inte framkom på pressträffen, finns att fördjupa sig på Rebecca, Weidmo Uvells blogg.

 3. Blir skraj när Löfven bestämmer sig för någonting.
  Nu är det jobben som ska räddas.
  Erfarenheterna från tidigare satsningar förskräcker

 4. Magdalena Andersson.
  Jobben är helt rätt viktiga för ett stabilt och framåtsträvande samhälle.
  Varför importerar du och din regering då ekonomi och kulturbelastande parasiter som varken kan eller vill jobba? Jag trodde i min enfald att du med din position hade större matematiska kunskaper än så.

 5. Vi ska satsa men vilka åtgärder skall tas hon talade om 22000 nya vägar till jobb. Vilka ska utbilda och till har AF en aning om vilka behöver arbetare och vad ske de kunna?
  Knappast ”waste of money” är vad det utmynnar i.
  Det kommer fortfarande finnas nära 700000 individer som vi måste försörja, till vilken nytta.
  Sänd hem dem se till att de får pengar med sig hem för ett års uppehälle där hemma, det kostar bara 25% av vad vi nu spenderar och då har vi löst ett problem dessutom.
  Blir de kvar här blir de fler och fler för varje år och väldigt få om någon tar sig in på arbetsmarknaden, kostnad, kostnad, kostnad.

 6. Nu ska Socialdemokraterna tjuva ytterligare 45 miljarder av våra pengar, för att försöka åtgärda deras egna totala misstag och sönderfall av Sverige.

  Låt nu idiotin få ett slut och låt människor med ansvar och förstånd få styra Sverige…låt nu denna lekstuga få ett slut. 🤮

 7. ”Regeringen vill rädda svenska jobb och livskraftiga företag, enligt finansministern.”
  Livskraftiga företag behöver inte räddas. De klarar sig pga att de är livskraftiga. Det är de konkursmässiga företagen som behöver räddas men det här är var bara ordbajseri som vanligt av S-regeringen.

  1. De livskraftiga företagen har man skrämt bort med hutlösa skatter, eller sålt till utlandet.
   Husqvarna trädgårds maskiner huserar nu i Polen. Volvo, SAAB såldes till Kina.
   Och det näst intill omöjligt att få grönsaks-krämarna på torget att betala skatt. Och det går inte längre att höja skatterna, det går inte heller att lugga en skallig.
   Magdalena Andersson har hamnat i en återvändsgränd.

 8. Siffran självförsörjande är garanterat högre än så, som självförsörjande räknar jag att man inte behöver snylta staten på en endaste krona. Men dom siffrorna kommer aldrig bli redovisade av dom styrande, blir dom offentliga då kommer dom styrande ha ett stort problem med att förklara varför ser det ut så här år efter år.

  Det skulle vara bra ifall dom riktiga siffrorna blev offentliga, då blev det slut på inkompetenta politiker som sitter där bara för att dom har kompisar som inte heller kan något

  1. Det största problemet är väl inkompetenta väljare som i val efter val ger sitt stöd till den rödgröna röran trots att denna röra hela tiden försöker åtgärda problem med metoder som för länge sedan visat sig vara kontraproduktiva och värdelösa. Einstein lär ha sagt att dårskap är att upprepa exakt samma experiment om och om igen och hela tiden förvänta sig ett gynnsammare utfall.

 9. Samtidigt fortsätter importen av arbetsbefriade individer, och
  sen gör dom allt för att näringsställen ska gå omkull genom
  sina löjliga restriktioner med avstånd mellan gästerna, inget
  näringsställe kan överleva om dom inte får ha gäster, så var
  ska jobben komma ifrån? Om det nu är så farligt med närheten
  på näringsställen , så kan man fråga sig hur går det till i Moskeerna,
  där dom sitter sammanpackade och ber fem gånger om dagen?
  Går inspektörerna in och kollar upp detta?? troligen inte, det vågar
  dom inte. Eller finns det en finarae variant av covid-19??

  Jag säger inte att man inte ska va försiktig, men det gäller även
  att va konsekvent att det ska gälla alla, men det enda man hör är
  förbud och restriktioner på Svenskar!

 10. Det blir en liten utmaning för sossarna när man är ett parti som är fientligt inställd till småföretagare om man samtidigt vill skapa nya jobb.
  Fast jag tror det bara är tomma löften som vanligt, har svårt att tänka mig att bidragspartiet sossarna faktiskt bryr sig.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: