Kina uppmanar till civilisationskrig mot USA och Väst

av Gordon G. Chang

 • ”Krut” är ett av de ord som Beijing använder när de vill att andra ska veta att de har krig i tankarna. Termen är, oroande nog, också ett särskilt känsloladdat ord som kinesiska propagandister använder när de vill jaga upp fastlandskinesiska publiker… Kinas kommunistparti försöker därför piska upp en nationalistisk stämning, samla det kinesiska folket och kanske förbereda dem på krig.
 • Ett mer grundläggande problem är att Beijing … försöker dela upp världen med rasmässiga gränser och bilda en anti-vit koalition …
 • Deng Xiaoping, Maos pragmatiska efterträdare, gav Kina rådet att ”dölja förmågor, bida sin tid”. Xi anser dock att Kinas tid är kommen för att han delvis känner att USA är på väg mot undergång.
 • Xi menar allvar. I januari sa han till sin snabbt expanderande militär att man måste vara redo att strida ”vilken sekund som helst”. Den månaden tog partiets centrala militärkommission makten från det civila statsrådet att skicka ut hela samhället i krig. Militanta stater förbereder sig sällan för konflikter för att sedan vika sig.
Det fanns en ”stark doft av krut” när amerikanska och kinesiska diplomater träffades i Anchorage med start den 18 mars, enligt Zhao Lijian från Kinas utrikesdepartement. ”Krut” är ett av de ord som Beijing använder när de vill att andra ska veta att de har krig i tankarna. På bilden: Amerikanska och kinesiska diplomater träffas på Captain Cook Hotel i Anchorage, Alaska, den 18 mars 2020. (Foto av Frederic J. Brown/Pool/AFP via Getty Images)

Det fanns en ”stark doft av krut” när amerikanska och kinesiska diplomater träffades i Anchorage med start den 18 mars. Det enligt Zhao Lijian från kinesiska utrikesdepartementet, som talade bara några timmar efter att första dagen av USA:s och Kinas förhandlingar avslutats.

”Krut” är ett av de ord som Beijing använder när de vill att andra ska veta att de har krig i tankarna.

Termen är, oroande nog, också ett särskilt känsloladdat ord som kinesiska propagandister använder när de vill jaga upp fastlandskinesiska publiker genom att påminna dem om utländsk – brittisk och vit – exploatering av Kina under Opiumkrigen på 1800-talet. Kinas kommunistparti försöker därför att piska upp en nationalistisk stämning, samla det kinesiska folket och kanske förbereda dem inför krig.

Ett mer grundläggande problem är att Beijing, med krutreferensen och annat, försöker dela upp världen med rasmässiga gränser och bilda en anti-vit koalition.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Kina uppmanar till civilisationskrig mot USA och Väst

 1. Men har ändå svårt att förstå Kinesernas ökade stöddigheter
  visst är dom en jättenation, men hur stora dom än är kommer
  kina aoldrig att gå skadelösa från en sådan batalj, är man en
  stor natiom med stor befolkning kommer ocks skadorna att bli
  där efter. Om vi bortser från kriget så är väl även Kina betjänt
  av att export till övriga världen, om den upphör kommer det nog
  att märkas på ekonomin där med, vi här i Norden har, bara för att
  ta ett exempel byggt massvis med fartyg i Kina dom senaste åren.

  • Vad ska en förvirrad militär som lägger Enorma resurser på jämställdhet feminism och hbtq sätta emot en normal försvarsmakt?

   • Glöm inte att USA finns i många länder, ej heller att
    dom har kärnvapåenbestyckade U Båtar i alla
    världshav, så dom kan nog göra ganska omfattande
    skador med eller utan sin förvirrade president,
    militären har ganska stor makt i USA.

    Sen är det en annan sak att INGEN går segrande ur
    sådana strider!

 2. För Kina är det numera fritt fram att köra sitt eget race, eftersom Trump är ute ur spelet.

  • Kanske därförc som Kina är tuffa mot Sverige, jag tror att vdom gillade Donald Trump för att han uttryckligen sade att USA inte
   ville va någon världspolis. D.Trumps tuffaste kritiker var
   Sverige pch vår idiotiska Media!

Kommentera