Varför tvingas inte justitieministern avgå? Ett avvärjt terrordåd, minst tolv mord och mordförsök på fyra dagar under påsken

BROTTSLIGHET & TERRORISM. Idag är det exakt fyra år sedan terrordådet i Stockholm, då den islamske terroristen Rakhmat Akilov med en lastbil körde på människor längs Drottninggatans gågatudel i Stockholm. Som en följd av detta dödades fem personer, tre dog på Drottninggatan och två dog senare på sjukhus. Gärningsmannen hade svurit trohet till IS, men ingen organisation har tagit på sig ansvaret för dådet. Rakhmat Akilov vistades olovligt i Sverige.

Under påskhelgen avvärjdes ett terrordåd i Stockholm, ett afghanskt par misstänks ha planerat att slå till rapporterar Dagens Nyheter, DN. 

Tidigt på Långfredagen försökte en man mörda en kvinna i en lägenhet i Vasastan i Stockholm. Straxt därefter knivhöggs en man allvarligt i Hässelby villastad där fem personer anhölls för mordförsök.

I fredags, den 2 april, hittades en död man i en tvättstuga i ett flerfamiljshus i Nacka. Händelsen utreds som misstänkt mord. Ytterligare ett mordförsök skedde under natten i ett garage i Farsta, en misstänks gärningsman anhölls.

På lördagen den 3 april larmades polis till Flemingsberg i södra Stockholm där en medelålders kvinna misshandlats och senare avled på platsen. En misstänks gärningsman greps.

Också på lördagen hittades inom loppet av en timme en man och en tonårig allvarligt skadade på olika platser i Kista. Polisen utreder båda händelserna som mordförsök och två personer har kunnat gripas misstänkta för att ligga bakom en av händelserna.

I lördags hittades en man knivhuggen i Södertälje, på söndagen greps två män och en kvinna som misstänkta.

Tidigt på söndagen greps en kvinna i en lägenhet på Södermalm i Stockholm, misstänkt för mordförsök. En ambulans förde en man med allvarliga skador till sjukhus.

På söndagen den 4 april hittades en man död på en mindre ort i Luleå. En kvinna, som greps på plats, har anhållits av åklagare misstänkt för mord. Enligt kvinnans försvarare hävdar hon att hon handlat i nödvärn.

Under söndagen hittades en man svårt skadad och knivhuggen i Rinkeby, en man greps misstänkt för mordförsök.

Vid 14:30-tiden på påskdagen meddelade polisen att en man anträffats död i ett skogsparti utanför Mörtnäs, i Värmdö Kommun. Polisen utreder händelsen som ett misstänkt mord och under dagen har kriminaltekniker genomfört en brottsplatsundersökning i området. Den avlidne mannen var enligt polisen i medelåldern.

-Pettersson tvivlar på att listan är komplett, det är troligt att jag missat något mord och några mordförsök.

Men ändå, i ett normalt land hade det varit ett jävla liv på media och den ansvarige justitieminister Morgan Johansson (S) hade fått löpa gatlopp i tidningar, radio och TV. Nu blir det små artiklar och notiser…

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Varför tvingas inte justitieministern avgå? Ett avvärjt terrordåd, minst tolv mord och mordförsök på fyra dagar under påsken

 1. När det inte finns någon demokrati finns det inget hopp. Blir SD för stora och vinner valet ihop med något annat parti. Så tar Soros och fixar till en ränta så vi får lämna hus o hem. Och sänker kronan. Sen kommer sossarna o säger ni klarade inte av det. Nu kommer snälla vi och reder upp och ger er välfärd lita på oss vi kan. Sen är allt som vanligt.
  Var det en mardröm jag hade eller sanndröm det är frågan.

 2. Därför han är delaktig i det som händer…
  Makten har alltid haft förbindelser med kriminela

 3. Jag tror att han är på väg att avgå .
  Nu pratar Mikael Damberg om nya regler vid rättegångar.
  Borde vara ett fall för justitieministern .
  Men det är klart, har man ingen justitieminister värd namnet.
  I brist på bröd får man äta limpa.

  • Hoppas du har rätt då kommer min skatteåterbäring gå till en Champagne

 4. Nu låter vi dom hållas fram till valet .
  I den här takten kommer (S) slåss i samma division som (FI)
  Folkets Fiende,alltså.

  • Tycker dom Valarbetar ganska Bra åt SD bara kolla vad SD sagt hela tiden. samma raka tydliga Linje som Kärnkrafts el
   Mot S MP C deras linje den skuttar som Vindkrafts el

   En sak lärde min far mig eller 2 den ena var ha alltid en yxa i bilen
   den andra var skall du ljuga kom ihåg vad du sagt

   Sen som jag upprepat prata illa om en konkurrent fungerar aldrig
   den som gräver en grop åt andra faller ofta själv däri

 5. Den ynkryggen plus hela regeringen borde låsas in på dårhuset
  om det funnits något,men dom lades ju ner och dom inneboende
  ingår numer i regeringen.Se bara på ynkeman steffe strandhäll mfl.

 6. Det är ju Sverige i ett nötskal. Media blundar och tiger eftersom det är kulturberikarna som är inblandad i det mesta som sker. Det är ju idioter som Moran och Stefan som styr Sverige mot en ren katastrof.

 7. Löfvens krav på sina ministrar är på samma
  låga nivå som hans egen.
  Man kan med andra ord säga att han fattar
  inte vad som pågår i Sverige.
  Han har fullt upp med att skylla ifrån sig sina
  egna misstag som kommer i en strid ström.
  Vi riktiga svenskar lever farligt med denna
  inkompetenta regering.
  Vi kan nog skatta oss lyckliga att vi har
  Säpo som sopar framför dörren.
  När sossarna och Miljöpartiet drar hit terrorister i massor.
  MP S och V = radikaliserade partier som ägnar
  sig åt mycket farliga grejor enbart för att vara PK.

 8. Vadå avgå, jag som gjort historiska satsningar på det mesta, felet är helt och hållet högerkrafterna i synnerhet SD som ingen värdegrund har.
  Och hör sen!

  • Alldeles rätt, alla gjorde fel framförallt Sd, MJ som till hör en av de skarpaste knivarna i lådan. S tog den mest begåvade politiker dom hade till ett jobb som inte är så viktigt

Kommentera