Stäng

Arabiska bokmässan tvingas betala tillbaka kulturstöd

ISLAM. Malmö stad kommer att kräva tillbaka 225 000 kronor från Arabiska bokmässan. Kommunen har redan sedan tidigare brutit samarbetet med bokmässan på grund av att det på mässans hemsida funnits länkar till en antisemitisk bok, rapporterar SVT.

Det var under tisdagen som Malmös kulturnämnd beslutade att kräva tillbaka sammanlagt 225 000 kronor från Arabiska bokmässan. Dels 150 000 i kulturstöd, dels 75 000 i coronastöd som man erhöll för att kunna genomföra mässan digitalt.

***

TIDIGARE 2020-10-28. Malmö bryter med Arabiska bokmässan

ISLAM. Malmö stad avbryter sitt samarbete med Arabiska bokmässan. Enligt kommunen är orsaken att det finns länkar till antisemitisk litteratur på den digitala bokmässans hemsida.

Bokmässan har fått 150.000 kronor i stöd från Malmö stad, som nu ska se över om man kan få stödet återbetalt.

Esaat Estabrak, samordnare för bokmässan, att de inte vet vad det är för material kommunen har sett och att de försöker få kontakt med Malmö stad för att lösa problemet.

Pressmeddelande

-Pettersson säger att de flesta araber är muslimer och islam är anti-semitiskt liksom socialdemokraterna i Malmö och eldar man blir det rök…

22 arabiska länder och islam (från 2009)

Det finns 22 arabiska länder. Dessa länder tillhör världens rikaste med sina enorma oljeresurser och inkomster, trots det har den arabiska regionen världens högsta arbetslöshet. Den ekonomiska tillväxten är så långsam att det tar 140 år att fördubbla inkomsten för invånarna mot 10 år på andra ställen på jorden.

De arabiska länderna ligger långt efter andra delar av världen när det gäller vetenskap och forskning. I regionen finns endast 371 forskare på 1 miljon invånare medan snittet i världen ligger på 979.

Både utbud, efterfrågan och spridning av vetenskap är präglad av ineffektivitet och brist på innovation. I de arabiska områdena bor cirka 5 procent av världens befolkning men bara 1 procent av världens böcker produceras här. När det gäller patent och uppfinningar är de arabiska länderna så gott som helt frånvarande. Det finns inte fria medier eller oberoende domstolar.

I den arabiska regionen drömmer hälften av alla unga om att emigrera. Anledningen är brist på möjligheter. De arabiska länderna rankas sist när det gäller medborgerliga fri- och rättigheter, särskilt för kvinnor är situationen svår men även minoriteter och oliktänkande förföljs. I dessa länder lever det ungefär 300 miljoner invånare som styrs av olika auktoritära regimer som arvsmonarkier, militärdiktaturer, religiösa styren eller sekulära nationalister.

Araber är inte dummare än andra människor men det är något fel när så mycket elände samlas i en del av världen. Det felet är Islam. Islam går inte att förena med demokrati och demokrati behövs för utveckling och frihet. Därför bör vi hindra islams utbredning både är hemma och i övriga världen och hjälpa araberna att bli de stolta och fria människor de borde vara.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “Arabiska bokmässan tvingas betala tillbaka kulturstöd

 1. Kräva tillbaka pengar från en arab. Glöm det. Dom pengarna sattes väl inte på ett privat konto i arabernas hemland så fort Malmö betalat ut dom. Och förresten kommer väl araberna att hävda att dom har rätt till pengarna eftersom dom hade tänkt att ordna en bokmässa, Men av olika omständigheter gick det inte.

 2. Om det är böcker med hat mot judar de vill få stopp på med att dra in bidragen så vill jag tipsa om en sådan bok känd som ”Koranen”. Det är inte omöjligt att länkar till och utdrag ur denna bok förekommit på nämnda bokmässa.

 3. ”Arabiska bokmässan tvingas betala tillbaka kulturstöd”
  Kom igen när pengarna betalats.
  Pengarna är för länge sedan överförda utomlands.
  Det går inte att lugga en skallig.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: