300.000 pensionärer i Sverige är fattiga

PENSIONÄRER & SKATTER. I Sverige finns drygt 300.000 fattigpensionärer enligt EU, och missnöjet kokar menar de som engagerar sig i olika pensionärsgrupper. Vi måste höja pensionsåldern, vi utförsäkrar sjuka människor och fattigpensionärerna ökar. Det är en skam för ett välfärdsland som Sverige, men politikerna skäms inte.

Socialdemokraternas valaffisch 1957.

Pensionärernas villkor berör många. 2,2 miljoner svenskar lever i dag på pension, och av dem räknas drygt 300.000 som fattigpensionärer. En majoritet av de fattiga är kvinnor.

Över 40 procent av de svenska pensionärerna har inte råd att bo kvar i sina hem.

Femtio års arbete i Sverige gör ingen skillnad. När pensionen kommer blir det inga nöjen, inga resor, inga restaurangbesök, ingen guldkant. Går tänderna sönder får de ryckas ut, eller lagas på 24 månaders avbetalning.

Vårt pensionssystem fungerar inte. 200.000 kvinnor i Sverige räknas som fattigpensionärer. Det betyder att de har mindre än 12.000 kronor att röra sig med, före skatt. Det är lika många som bor i Lund, Karlstad och Östersund tillsammans, skriver fackförbundet Fastighets.

-Pettersson säger att det skulle kosta runt fem miljarder att höja pensionerna så de sämst ställda kom över fattigdomsgränsen, men politikerna som har ansvar säger att det inte finns pengar…

 • Internationellt bistånd per år 46,8 miljarder, det är mer än FN tycker är rimligt
 • Regeringskansliet 15,9 miljarder
 • Internationellt bistånd 44 miljarder, det är mer än FN tycker är rimligt
 • Migration 9,3 miljarder. Verkliga kostnaden är skyhögt högre men det döljs i andras budgetar.
 • Nyanlända invandrares etablering 7,8 miljarder.
 • Arbetsmarknad 105,7 miljarder, en stor del av dessa pengar är invandrarrelaterat.
 • Kultur, medier och trossamfund 17,8 miljarder.
 • Avgift till EU 45 miljarder (brutto, vi får tillbaka en del pengar också). Plus 150 miljarder till Coronafonden.
 • Ovanstående är bara några exempel ur statens budget där det kanske skulle gå att få fram några miljarder till Sveriges fattiga pensionärer men enligt våra politiker finns inga pengar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “300.000 pensionärer i Sverige är fattiga

 1. Här har SD en grupp som kan skapa tillväxt åt partiet. Ut på gator och torg och visa på en politik som gör tvärt om mot dagens. Höj rösten och berätta vad ni vill göra för det fattigaste pensionärerna. Eller har SD låst fast sig vi invandrar frågan som man inte har någon annan politik att framföra?

 2. Givetvis är det för jävligt, men dom kanske skulle sluta rösta på sossarna då?

 3. Min generation. Dom som har varit företagare blir fattigpensionärer. Jag hade eger på början på åttiotalet. Tjänade 82000kr betalade 67000kr i skatt. Blev idiotförklarad för att jag tog ut så mycket i lön. Åkare då köpte kvitton på bilskrotar. Man handlade mat på Ica i Geneta Södertälje. Betalade på Gulf i Geneta. Med soppakortet. Dom är pensionärer nu eller blir. Det är 10000kr eller mindre före skatt. Det är socialdemokrati. Sen kommer invandrarna utan att ha gjort något för Sverige och får dubbelt så mycket. Sjukt är minsta ordet. Hade en bekant som blev pensionär på 90 talet chaffis hade haft övertiden svart hela tiden. När han blev pensionär sa han. Vad fan har jag gjort. Men det var 60-70% skatt på övertiden på den tiden. Blåsta blir vi.

 4. Regeringen skryter öppet om att Sverige är ett välfärdsland?

  Varför finns det då 300000 fattigpensionärer, och varför har
  Sverige dom absålut sämsta pensionerna av alla Skandinaviska
  länder. Ja ifall vi haft en media som haft vett och ställa
  dessa frågor till politikerna så hade vi kanske fått ett svar,
  men det gitter inte våra lata journalister så därför får vi inget svar.

 5. och vem är det då som får en höjning med 70, respektive 550?
  Jo den som har lägst får 70 och dom som har bäst pension idag
  får mest, för så brukar fördelningen bli, därför kommer aldrig
  dom sämst ställda pensionerna att lyfta, sorgligt men sant

 6. Importerar man fattigdom får man fattigdom.

  De importerade har i hög utsträckning aldrig arbetat och därmed aldrig bidragit till den påtvingade gemensamma välfärden. För att finansiera importen tvingas stat och kommun övertaxera arbetande människor och resultatet är att många inte har resurser till eget pensionssparande. Dessutom tär de importerade på den gemensamma pensionskassan så att de som bidragit till den tvingas dela med sig av sin egen från början måttliga pension.

  Det vore högst intressant att se vad en repatriering av bidragsturisterna, nedläggning av onödiga myndigheter, upprensning i det överbyråkratiserade regelverket samt begränsning av bidrag till främmande intressen inklusive bistånd skulle göra för välfärd och pension.

  Vi är inget rikt land. Vi var det innan socialisterna upptäckte det.

 7. Lägg ner myndigheterna nu! Inkvoteringen har gått för långt. Börja om från början. Meritokrati tack.

 8. Bland alla skamfläckar i vårt land är den största att dessa kvinnor med låg pension fortfarande måste klara sig på en urdålig garantipension. Många, allt för många av dem söker inte ens bostadstillägg eftersom de känner det som en skam att inte klara sig utan bidrag.

  Vi har en statsminister som utan att rodna säger att pensionärerna fick en ökning på 2000/månad i snitt, bara en sådan flagrant lögn skulle ha sänkt hans förtroendesiffra till 1%.

 9. Jag säger det igen. Varför inte ta bort den statliga skatten på statliga pensionen. Den har betalats in under arbetslivet staten har förvaltat den borde ha fått in vinst i form av pengar på den.
  Varför ge en summa till pensionärer ta tillbaka mer än hälften i form av skatter o moms. Det borde räcka gott o väl att ta tillbaka den i form av moms. Sen energiskatter. Eller har jag fel. Eller är det kommunistiska Jantelagen som gäller att det ska vara lika (illa) för alla.

  • Invandrare 1957!
   Vi betalar ingen statlig skatt på pensionerna, däremot kommunalskatt.
   Men jag håller med dig ingen skatt på pensioner under 15000/månad skulle vara ett bra steg i rätt riktning.

   • Förlåt precis vad jag menade tankevurpa från mig.tack för att du rätta till det. Blev fel i tankarna för staten har ju höjt skatten för alla som tar ut pension före 66. Och sänkt från 66 o uppåt. Det kallar man valfrihet.
    Men ska man se den kommunala skatten på rätt sätt. Så går pengarna till staten först sen efter ett jävligt komplicerat sätt så räknas det ut en medel peng efter hur många boenden det är i kommunen. Så dom kommuner som höjer skatten måste ju vara dumma i huvet. Dom får ju inte så mycket mer. Utan Danderyd med lägsta kommunalskatten får ju då lika mycket mer som kommunen som höjde. Så förresten vette fan om den är kommunal skatt eller statlig. Lite rätt vill jag ha. Haha fortsatt trevlig helg på dig.

   • Hmm, pension på 15 000. Hur många
    har 15k+? av Sveriges drygt 2 miljoner
    pensionärer? Hälften? 300 000, mest
    kvinnor, har drygt 7000 före skatt.
    Ytterligare 300 000 Hur under 10 000.
    Hur många som under 12000 (Eu ’ fattighetsnorm ) vet jag inte, men
    här har en stor grupp som bedöms
    fattiga….. I Sverige!! Samtidigt är
    vi världsbäst att ge bort dessa
    människors pengar. Skäms.
    Arma land

   • Sedan förmodar jag att du betalar 25% moms som alla vi andra, men behöver du bensin betalar du oförskämt mycket mer.

   • Istället infördes en obligatorisk s.k. ”TV-avgift” om 1.000:-/per person,för att få en bild från STATS-TV ! För ett gift par det dubbla.
    Detta för att vi dagligen skall fyllas med lögner o. propaganda !!
    I halvstatliga Rikshems lägenheter har de lagom inför nästa års val,stängt ner andra tidigare kanaler så inte någon förvillas,och väljer annat än de sittande Socialisterna !

Kommentera