Philip Grahn häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på Elin 18 år i Höör

BROTTSLIGHET. Philip Grahn, född 1994, misstänkt för att ha mördat Elin Klinteberg häktades i eftermiddags. Grahn häktades av Lunds tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mordet, vilket är den starkare graden.

– Utredningen går nu vidare i två spår. Den tekniska bevisningen kommer nu att analyseras och parallellt med detta ska det hållas förhör med såväl den häktade mannen som med andra uppgiftslämnare. Den information som mannen lämnat ska också analyseras och jämföras med andra uppgifter som inhämtas i utredningen, säger kammaråklagare Kristoffer Nordström.

Mannen är häktad i 14 dagar men häktningen kommer troligtvis att förlängas. Ytterligare information finns inte att lämna i nuläget och åklagaren är inte tillgänglig för kommentarer.

Målnummer i Lunds tingsrätt: B 1797–21

***

TIDIGARE 2021-04-02. Philip Grahn gripen misstänkt för mord på Elin 18 år i Höör

BROTTSLIGHET. Philip Grahn, född 1994, skriven i Höör har gripits misstänkt för mordet på en 18-åriga Elin Klinteberg i Höör. Grahn hade ett förhållande med Elin, som berättat för vänner att Grahn skrev och förföljde henne. Sent på onsdagskvällen bärgades en husbil från den gripne Grahns tomt och enligt polisen är den av intresse för den fortsatta utredningen.

Philips Grahn har innan han greps efterlyst Elin på Facebook. ”Tack alla som letar och ger information” skrev Philip.

Philip Grahn. Bild från Facebook
Husbil liknande Philips Grahn. Fiat Dethleffs A522.

UPPDATERAT FRÅN POLISEN: Polisen har under torsdagseftermiddagen hittat det som förmodas vara mordvapnet. Närmare uppgifter om föremålet kan inte lämnas i nuläget.

Mordvapnet hittades efter att dykningar genomförts i en sjö intill Tjuvarödsvägen i Höör. Fyndet har säkrats och de tekniska undersökningarna av föremålet fortsätter i polisens lokaler. Avspärrningarna på platsen har hävts.

Den misstänkte mannen är nu begärd häktad för mord på sannolika skäl.

– Den anhållne mannen har i polisförhör medgivit att han har berövat kvinnan livet. Han menar att hans avsikt inte var att döda henne och förnekar därför gärningen.

Jag anser emellertid att det föreligger sannolika skäl för mord och därför har jag begärt honom häktad, säger kammaråklagare Kristoffer Nordström.

Häktningsförhandlingen kommer hållas under fredagen, exakt tidpunkt bestäms av Lunds tingsrätt.

Målnummer i Lunds tingsrätt: B 1797–21

TIDIGARE 2021-03-31. 18-årig kvinna försvunnen, svensk man gripen misstänkt för mord – Elin hittad död

BROTTSLIGHET. Polisen har inlett en mordutredning efter att en 18-åriga kvinna har försvunnit i Höör. Det meddelar polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford på en presskonferens.
Vi befinner oss nu i en mordutredning, sa Westford.

Elin Klinteberg. Bild från Facebook

Det är omständigheter som har lett fram till detta. Det övergick till en förundersökning om människorov och sedan till en förundersökning om mord. Ingen kropp har hittats och tekniker är ute och undersöker platsen där hon försvann.

En man I 25-årsåldern har gripits men polisen vill inte svara på om han har erkänt. Polisen säger att de ännu inte vet om den gripne mannen och den försvunna kvinnan har någon koppling till varandra.

Uppdatering kl. 16.07: Polisen kan bekräfta att man under sen eftermiddag påträffat en avliden person, som identifierats som den försvunna Elin. Anträffandeplatsen, som är en av de sedan tidigare avspärrade områdena i Höör, är fortsatt avspärrad. Anhöriga är underrättade.

Avspärrningarna kvarstår och tekniska undersökningar fortgår under kvällen. Polisen fortsätter med utredningsåtgärder, som inkluderar att hålla förhör och samla in samt följa upp tips.

Den gripne och misstänkte mannen är svensk, född 1994. Senast på lördag den 3 april kl. 12 måste åklagaren fatta beslut om eventuell begäran om häktning vid Lunds tingsrätt.

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Philip Grahn häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på Elin 18 år i Höör

 1. Om jag förstått saken rätt som inte har källfakta, men ändå!
  Gärningsmannen var mobbad i i sin uppväxt, vilket inte är till försvar att ta någon annan av daga!?

  Nu till nåt annat!

  Slappa vänsterorienterade lärare som gjort några
  semester resor till afrika och mellanöstern helt exhalterade när dem kom hem fick jag erfara i 1970-1980 års skolgång, där dem beskrev dessa fina kulturer som skulle implementeras i landet sverige.

  Svenska elever ska vara fullständigt befriade från kulturellt, religöst och politiskt påverkande, till dem är vuxna och kan fatta egna beslut. SÅ ÄR DET BARA

 2. Att mörda en medmänniska är givetvis alltid helt oförsvarligt. Men skillnaden mellan islamistiska överfall och svenska är ju helt klart, hur nedtystat resp. uppförstorat media framställer den tragiska händelsen. Tänk om media kunde vara lika alerta när muhammed bär sig åt.

  • Alla behandlas lika i de offentliga handlingarna, sedan kanske media behandlar folk olika. Ingen stor media har ännu skrivit namnet och det blev inte offentligt förrän idag när häktningsframställan lämnades in.

   • Nej själv är jag förvånad att inte Regimmedia
    basunerade ut att det var en Svensk man redan
    från början, så brukar det va, om det inte är en
    invandrad, då lämnas så lite uppgifter som möjligt!

Kommentera