Det har lossnat i Suezkanalen


UTRIKES & EKONOMI. Jättefartyget Ever Given som suttit fast i Suezkanalen sedan i tisdags har lossnat, rapporterar Bloomberg. Fartyget orsakade ett totalstopp i kanalen och har enligt bedömare orsakat ett dagligt inkomstbortfall för världshandeln på 100 miljarder kronor.

Det är i nuläget oklart när trafiken kan vara igång igen.

Tre åtgärder har varit centrala i räddningsoperationen av det 224 000 ton tunga fartyget: muddring av botten, bogserbåtar som försökt dra loss båten och minskning av fartygets vikt. Dessutom var tidvattnet som högst nu.

27 000 kubikmeter sand har grävts bort ur kanalen för att få loss skeppet.


3 responses to “Det har lossnat i Suezkanalen

 • grebom5

  Och vi ska tro på att det var en kraftig vindby som var orsaken.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Detta var självklart planerat i detalj. Ren avsiktlig sabotage! Någo/några i besättningen måste ha varit inblandade. Vad är det som inte världens länder låter oss veta? Vad är det för något uppståndelsen kring sabotaget skall dra uppmärksamheten från, som sedan visar sig vara det verkliga ”dråpslaget”??

  Gilla

 • Jill

  Ja, nu blir det sjöförklaring och skuldfrågan ska lösas. Bråk om skadestånd och ersättning för utebliven inkomst, vinster osv. lär hålla på i åratal framåt. Det är inte över för att fartyget kommit loss.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: