Stäng

Skärp kraven för medborgarskap

Det är inte Jimmie Åkesson eller Gustav Kasselstrand som uttrycker detta. Det är Expressens ledarredaktion.

I en ledartext från igår pekar ansvarig skribent på den i Göteborg boendes klanledaren Hashem Ali Khan som i hemlandet Libanon var dömd för en rad grova våldsbrott innan han lyckades ta sig till Sverige.

1984 fick Hashem Ali Khan uppehållstillstånd i Sverige och bara fem år senare var han svensk medborgare med allt vad det innebär. Expressens ledarskribent vill nu se skärpta krav för att bli svensk medborgare och en politik som närmar sig andra länder i EU. Föga förvånande får man medborgarskap snabbare i Sverige än i de flesta länder i denna union.

Det belyser åter den fråga som Petterssons ställt ett otal gånger. Hur många av de importerade brottslingar som gör svenska gator otrygga var brottslingar redan innan de anlände vårt sargade land?

Samma Expressen som jagar Sverigedemokrater med blåslampa, ger här SD rätt.

Så här står det i Expressens text:

”På ett generellt plan är kraven för att få medborgarskap i Sverige i princip lika lågt ställda nu som då: Du behöver inte kunna svenska, du behöver inte kunna något om det svenska samhället och du behöver inte kunna försörja dig”

Så här stod det i SD:s valmanifest från 2018:

”Skärpa kraven för att bli svensk medborgare, inklusive språk- och samhällskunskapstest, samt
möjliggöra återkallelser av medborgarskap som beviljats på felaktiga grunder”

Skärpta krav på medborgarskap borde återfinnas i samtliga partiers kommande valmanifest med tanke på allt vi tagit del av i nyhetsväg. Likaså att det måste ta längre tid innan man kan bli medborgare och att ett medborgarskap man lurat sig till eller missbrukar, måste kunna återkallas.

9 reaktioner på “Skärp kraven för medborgarskap

  1. Vederbörande på Expressen eller dennes dotter kanske har blivit berikad.
   Då inser man plötsligt verkligheten.

 1. Hörde på morgonen att regeringen lyder SD och vill se över samordningsnumren .
  Vet inte varför jag tänker på Snövit.

 2. Vad har det tagit åt expressen ?? Dom som alltid tycker synd om utländska kriminella. Offren skiter dom i – speciellt om det är etniska svenskar. Vill dom ha hårdare krav för svenskt medborgarskap ?? Låter otroligt. Det har SD sagt i 20 år utan att någon lyssnat. SD har dessutom blivit kallade rasister, nazister, fascister m.m för detta. Vad säger idioten lindström om detta ? Nu passar det att vakna. Jävla hycklare

 3. Sossarna måste ju ha nya röstberättigade så det lär nog räcka att man satt sin fot i vårt land för att få medborgarskap.

  1. Ja Kurt, men nu när mussarna har egna partier då kan de glömma deras röster. Kul att se deras miner annars blir det mest ett nytt helvete när de olika fraktionerna blir så stora så de som i Libanon börjar kriga med varandra.

  2. Sossarna behöver inte längre väljare, det sköter valmyndigheten så Löfvén blir nöjd.

 4. Skrev denna text på en annan sida på Pettersson, men varför inte visa här också…Jag har gett upp. Känner mig bara arg när jag läser allt skit som händer i Sverige. När jag var ung, 11 år fick vi glass som efterrätt nästan varje dag. Mina barnbarn, ja godhetsknarka eller bli utstött idag. Skrämmande, lyssna på 10 åringar som går i skolan, vad lär dom sig? Dom lär sig att böja sig och tycka inte normalt är normalt. Föräldrarna vågar inte tycka. Ja då är man rasist. Vad blir det med allt? Vad vill vi? Men våra barn, ungdomar… Ingen som vill ta strid för detta, alla sitter hemma o har det så bra, JA NU, men sen om 20år? Alla är hjärntvättade. Vinner Löfven nästa val flyttar jag snabbt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: