Skärp kraven för medborgarskap


Det är inte Jimmie Åkesson eller Gustav Kasselstrand som uttrycker detta. Det är Expressens ledarredaktion.

I en ledartext från igår pekar ansvarig skribent på den i Göteborg boendes klanledaren Hashem Ali Khan som i hemlandet Libanon var dömd för en rad grova våldsbrott innan han lyckades ta sig till Sverige.

1984 fick Hashem Ali Khan uppehållstillstånd i Sverige och bara fem år senare var han svensk medborgare med allt vad det innebär. Expressens ledarskribent vill nu se skärpta krav för att bli svensk medborgare och en politik som närmar sig andra länder i EU. Föga förvånande får man medborgarskap snabbare i Sverige än i de flesta länder i denna union.

Det belyser åter den fråga som Petterssons ställt ett otal gånger. Hur många av de importerade brottslingar som gör svenska gator otrygga var brottslingar redan innan de anlände vårt sargade land?

Samma Expressen som jagar Sverigedemokrater med blåslampa, ger här SD rätt.

Så här står det i Expressens text:

”På ett generellt plan är kraven för att få medborgarskap i Sverige i princip lika lågt ställda nu som då: Du behöver inte kunna svenska, du behöver inte kunna något om det svenska samhället och du behöver inte kunna försörja dig”

Så här stod det i SD:s valmanifest från 2018:

”Skärpa kraven för att bli svensk medborgare, inklusive språk- och samhällskunskapstest, samt
möjliggöra återkallelser av medborgarskap som beviljats på felaktiga grunder”

Skärpta krav på medborgarskap borde återfinnas i samtliga partiers kommande valmanifest med tanke på allt vi tagit del av i nyhetsväg. Likaså att det måste ta längre tid innan man kan bli medborgare och att ett medborgarskap man lurat sig till eller missbrukar, måste kunna återkallas.


9 responses to “Skärp kraven för medborgarskap

 • grebom5

  Expressen, för sent skall syndaren vakna!

  Gilla

  • Lisa.

   Vederbörande på Expressen eller dennes dotter kanske har blivit berikad.
   Då inser man plötsligt verkligheten.

   Gilla

 • Anders

  Hörde på morgonen att regeringen lyder SD och vill se över samordningsnumren .
  Vet inte varför jag tänker på Snövit.

  Gilla

 • Kungen

  Vad har det tagit åt expressen ?? Dom som alltid tycker synd om utländska kriminella. Offren skiter dom i – speciellt om det är etniska svenskar. Vill dom ha hårdare krav för svenskt medborgarskap ?? Låter otroligt. Det har SD sagt i 20 år utan att någon lyssnat. SD har dessutom blivit kallade rasister, nazister, fascister m.m för detta. Vad säger idioten lindström om detta ? Nu passar det att vakna. Jävla hycklare

  Gillad av 1 person

 • Kurt

  Sossarna måste ju ha nya röstberättigade så det lär nog räcka att man satt sin fot i vårt land för att få medborgarskap.

  Gilla

  • G Nordström

   Ja Kurt, men nu när mussarna har egna partier då kan de glömma deras röster. Kul att se deras miner annars blir det mest ett nytt helvete när de olika fraktionerna blir så stora så de som i Libanon börjar kriga med varandra.

   Gillad av 2 personer

  • Nulle.

   Sossarna behöver inte längre väljare, det sköter valmyndigheten så Löfvén blir nöjd.

   Gilla

 • sangnatee

  Skrev denna text på en annan sida på Pettersson, men varför inte visa här också…Jag har gett upp. Känner mig bara arg när jag läser allt skit som händer i Sverige. När jag var ung, 11 år fick vi glass som efterrätt nästan varje dag. Mina barnbarn, ja godhetsknarka eller bli utstött idag. Skrämmande, lyssna på 10 åringar som går i skolan, vad lär dom sig? Dom lär sig att böja sig och tycka inte normalt är normalt. Föräldrarna vågar inte tycka. Ja då är man rasist. Vad blir det med allt? Vad vill vi? Men våra barn, ungdomar… Ingen som vill ta strid för detta, alla sitter hemma o har det så bra, JA NU, men sen om 20år? Alla är hjärntvättade. Vinner Löfven nästa val flyttar jag snabbt.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: