SD: Slå ihop Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan till en myndighet

INRIKES. Sverigedemokraterna vill slå ihop Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan, enligt ett pressmeddelande. Syftet är att sjuka och långtidsarbetslösa ska kunna vända sig till en myndighet men med ”mycket närmare samverkan med vården” än i dag.

Julia Kronlid. Bild: Sverigedemokraterna

SD pekar på problem med att olika bedömningar görs i de olika myndigheterna och att människor därmed riskerar att hamna mellan stolarna.

– Vår uppfattning är att det finns ett uppenbart behov av att helt reformera nuvarande system, säger Julia Kronlid, ledamot i riksdagens socialförsäkringsutskott.

-Pettersson säger att behovet av samverkan mellan olika myndigheter har funnits i många år. Allt för ofta skiljer sig bedömningar mellan olika myndighet. Människor bedöms som för friska för att få sjukpenning men för sjuka för att kunna arbeta. Koppla även ihop kontrollen med skattemyndigheter för att minska fusket.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “SD: Slå ihop Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan till en myndighet

 1. Enligt SCB har vi 458 myndigheter (sist jag kolllade, vi bilder ju nya som en camcersvulst). Lägg ner minst 200 som bara slukar skattepengar i denna bananmonarki

 2. Arbetsförmedlingen har man aldrig fått hjälp ifrån. På åttiotalet så var reumatismen hemsk. Då skulle jag få hjälp från arbetsförmedlingen o försäkringskassan och få nytt jobb som jag klarade av. Då körde jag lastbil. Så jag fick praktikplats på Berras hyrbilar i Södertälje. Skulle lämna ut hyrbilar och ta emot dom som kom tillbaka. Då var Renault 5 populära. Jag var så stel i kroppen så jag slog i huvudet när jag skulle in i bilen. Samma visa när jag skulle ur. Frågade damerna som hade hand om mig om jag inte kunde få plugga och läsa något åt ekonomi hållet. Kände bara hur jantelagen kom fram vi har läst våra utbildningar själva med studielån. Så du ska inte komma och tro att du ska få något gratis. Dom sa det inte ordagrant men det var andemeningen. Sen har vi beslutat att du kan fortsätta på Berras. Då tittade jag på dom och gick därifrån och satte mig i en lastbil igen. För dom har större dörröppningar så man slog inte i huvudet hela tiden. Sen blev det drifttekniker halkade in på ett bananskal. Det bästa som har hänt mig jag gav allt gick in i väggen tre gånger senare. Aldrig fått hjälp av varken försäkringskassa eller arbetsförmedling. Dom har snarare sänkt mig. Kvinnan med stora arslet det kan inte hon i och för sig hjälpa. Från försäkringskassan tittade på mig vid första rehabliteringsmötet efter att gått in i väggen och sa åt mig att du ska ju inte tro att du ska bli förtidspensionär. Var det för att jag har finskt namn. Jag bara tittade på henne och sa. Det vill jag inte heller med jävligt irriterad röst. Sen fortast möjligt tillbaka och in i väggen igen. Sen sa jag upp mig och starta eget. Bästa jag har gjort. Jobbar när jag vill. Ingen idiot som jagar mig. Lägg ner bägge dom. Och bygg upp ny försäkringskassa med nytt folk som inte är politiskt styrd. Arbetsförmedlingen kan man skippa.

 3. Av de 250 statliga förvaltningsmyndigheter kan vi ta bort, först av alla SIDA, mittåt sida är förmodligen underställda Riksdag och Regering för de förvaltar de bara förskingrar.

  Men AF, de förvaltar heller inget de skulle heta BF de delar ut bidrag för att arbetslöshetssiffrorna ska sjunka.
  Alltnog bort med vad de än heter då blir det som förr flera platsannonser i tidningarna så då kan vi ta bort den myndighet som ger presstöd.

  Det kommer att innebära att ett stort antal människor blir lediga och kan börja ge till samhället istället för att tära på resurserna. Naturligtvis måste de omprogrammeras från att ge bort se till att pengar kommer in i stället.

  Stora delar av socialstyrelsen 700 som nu uppger att de jobbar för att vi ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor. Det var en nyhet för mig men jag har alltid trott att det var primärvården samt sjukhusen som gjorde det.

  Det finns fler flummiga gissar jag bland de 250, de finns också fyra underställda Riksdagen undrar vad de gör?

  Jag gissar att en av de myndigheterna jobbar hårt för att ledamöterna ska kunna erhålla högre arvoden minst varje år.

 4. Det vore bra att få lite koll på Löfvens kompisar, raketforskarna, ingenjörerna och läkarna från mellanöstern.
  Dom är stora kunder på Arbetsförmedlingen. Så om det är 20procentig arbetslöshet i invandrargruppen kan jag meddela att det är lika många hos försäkringskassan, och ytterligare 20% hos socialtjänst som inte syns i arbetslöshetsstatistiken.
  Hade vi haft lika många polacker och indier som raketforskare från Mellanöstern, hade vi varit ett rikt land.

 5. Nänä, inget bra förslag….Då skulle ju
  fuskarna få det svårare! Dessutom skulle
  ”rasistkortet” komma fram. Bättre att
  låta miljarderna rinna ut fr Sverige.

 6. Dumheter! Byt plats på Försäkringskassan och Migrationsverket istället så får vi en myndighet som säger ja till svenskar och en myndighet som säger nej till andra. 😉

 7. Dåligt förslag! Respektive myndighet har helt olika uppdrag. Går det förslaget igenom blir det varken hackat eller malet. Rörigt.

 8. Jättebra idé! Vilka samordningsvinster skulle inte det skapa. Ett problem med detta förslag är ju att då kan inte samhället lika lätt neka sjuka och arbetslösa sina rättmätiga ersättningar genom att skyffla människor mellan varandra. Samhället tjänar ju pengar med nuvarande upplägg.

Kommentera