Arbetslösheten steg i till 9,7 procent i februari

ARBETSMARKNAD. I februari uppgick den svenska arbetslösheten till 9,7 procent, visar färska siffror från SCB. Det är en ökning med 0,4 procentenheter från mätningen i januari.

Steget Efter

På grund av att SCB ändrat mätsättet för att passa EU:s ramverk, är statistiken för tillfället mer osäker, särskilt vid tidsjämförelser.

Den säsongsrensade arbetslösheten uppgick under samma period till 8,9 procent, vilket låg i linje med prognoserna.

Totalt uppgick antalet arbetslösa till 531.000 personer. Till detta ska läggas minst 600.000 som lever på bidrag. Invandrare är i klar majoritet både bland arbetslösa och bidragstagare.

Pressmeddelande SCB

Fredrik Reinfeldt lade 122 miljarder kr på invandring – Stefan Löfven: 228 miljarder kr på invandring, dessutom på kortare tid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Arbetslösheten steg i till 9,7 procent i februari

 1. en rapport från Sandviken vi som skulle en vi så skulle få en fantastisk tillväxt med all kompetens som kommer hit men nu händer det saker när en av fyra inte har ett riktigt jobb att gå till så har kommun börja att anställa 15 ny socialsekreterare

 2. Arbetslöshet främjar kreativitet. Och de som tycker att andra skall lösa deras egna problem kämpar på med sitt gnäll, men var ståndaktig och hjälp dem inte.

 3. Det SCB inte skriver är att det är ca 50% svarsfrekvens. Dom som nästan inte svarar alls är invandrare och ungdomar. Så det blir lite hittepåsiffror.
  Men det är inte så viktigt i landet med världens högsta skatter där socialdiktatorerna regerar, och mycket inte fungerar.

 4. Om man då räknar bort alla hittepåjobb några timmar i veckan fördubblas nog siffrorna…..

 5. Säger åter som den som såg Östersjön för första gång:
  Oh,så möd vann !
  Varvid hans kompis som tidigare sett undret:
  Oh,då ska du veda att de e bara de övaste du kan se !!

 6. Arbetslösheten är garanterat högre än så, som arbete räknas väl ca 1 timme i veckan som arbete. Varför inte räkna på hur mänga är självförsörjande, då får man fram riktiga siffror

  • En miljon hucklekärringar i förorten räknas inte, för de står inte till arbetsmarknadens förfogande, de är ju analfabeter.

 7. SVT verkar inte ha noterat det ännu, kommer kanske upp som en notis mellan 2:30 och 4:00 imorgon bitti

  • Där är mycket som SVT inte noterat, dom jobbar nämligen för
   regeringen, till exempel storstölden från kommande generationer
   som ska gå till att Sydeuropeernas standardhöjningar.

   Så det är inte bara att vi ska föda importerade Menaiter,
   utan även lata Europeer.

Kommentera