Stäng

130 säkerhetsrisker kvar i landet

SÄKERHET. Ett stort antal personer som anses utgöra en fara mot rikets säkerhet blir kvar i Sverige, trots att de dömts till utvisning. För första gången redovisar Säpo hur många det handlar om – i dagsläget runt 130 personer.

Pressbild Säpo

Hotbilden mot Sverige är mer komplex än tidigare. Det säger Säpochefen Klas Friberg på en pressträff i samband med att årsboken för år 2020 presenteras. – Angreppen mot Sveriges säkerhet gör att våra demokratiska värden utmanas, säger han.

Friberg säger också att pandemin spätt på polariseringen, något som i sin tur lett till ökad tillväxt i extremistmiljöer.
– Den våldsbejakande extremismen utnyttjar också möjligheten att söka och få offentliga medel vilket stärker deras propagandaavsikt i Sverige.

Säkerhetspolise

-Pettersson säger att till de 130 säkerhetsriskerna ovan kommer 150-200 IS-terrorister som tillåtits komma tillbaka, och tusentals muslimer som tror på Koranen och en regering som släpper in farliga personer i landet…

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “130 säkerhetsrisker kvar i landet

 1. Kvart i sex idag den 18/3 har EU nu förklararat att Astra/Zenekas vaccin är helt ofarligt,att spruta in i armen på hågade…
  Eftersom det gick sååå fort att utreda detta,(som annars brukar taga c:a 5-6 år i anspråk) misstänker Stenbock att detta beslut kommit till på Diktator Merkels order…
  F.ö. undrar man i 4:e Riket om hon gått under jorden,Har inte synts eller hörts till,på en hel vecka !!

 2. Den enda hotbild sossarna ser handlar väl om SD och väljarsiffror, något annat såg man nog inte komma…

 3. Åter gör jag jämförelsen med Tyskland,som inte tycks ha några som helst svårigheter att skicka hem dem !! I förra veckan sändes en Klan-boss hem, och får aldrig mer sätta sin fot i Merkels rike.
  Bayern har automatiserat det hela,genom att köpa ett eget plan som fylles och flyger ut lyckosökare,i stort varje vecka !
  Tror för min del att de styrande S/MP ljuger för oss,även i detta fall !

 4. Bitte Assarmo skriver bra och välformulerat i Det Goda Samhället:

  ”En högtidsdag för terrorister”, av Bitte Assarmo, (för 2 år sedan), del av texten, citat: ”Efter att regeringen sent omsider – inte i elfte timmen utan snarare i trettonde – lagt fram ett förslag om att det ska bli straffbart att delta i en terrororganisation kommer nästa slag i ansiktet på de svenska medborgarna. Lagrådet underkänner nämligen regeringens förslag då de gör bedömningen att det strider mot den grundlagstadgade föreningsfriheten.

  Nu säger alltså lagrådet nej. Och trots att jag borde vara van vid absurditeter, eftersom jag lever i ett land där det absurda är det nya normativa, är jag förvånad över lagrådets ställningstagande. Det har liksom aldrig fallit mig in att terrorgruppen IS är jämförbar med hembygdsföreningar, syföreningar och idrottsföreningar. Nu vet jag bättre. Grundlagen är alltså tänkt att skydda inte bara rätten att brodera och spela fotboll i grupp – utan även rätten att tortera och mörda i grupp.

  Justitieminister Morgan Johansson säger till Ekot att lagrådets synpunkter väger tungt och att regeringen nu måste analysera det hela för att se om det finns något sätt att komma vidare. Men varför plötsligt denna respekt för lagrådets bedömning? När man ville driva igenom gymnasielagen körde man ju över lagrådet helt och hållet, med resultatet att landets skolor fyllts av vuxna män som fått asyl trots att de inte bara saknar asylskäl utan dessutom i många fall inte ens kan styrka sina identiteter.

  Det handlar förstås om den politiska viljan. Viljan att ge 9000 icke asylberättigade afghanska unga vuxna asyl var stark och obändig, alltså slog man dövörat till för lagrådets sågning av gymnasielagen. Centerpartiet stödde förslaget och Annie Lööf förklarade att ”de medmänskliga konsekvenserna kommer att bli alldeles för stora om vi stoppar det”. Frågan är då hur det är med viljan att skydda det svenska folket från terrorister. Är den lika stark, den? Jag är tveksam. Det skulle faktiskt inte förvåna mig om regeringen rentav drar en kollektiv suck av lättnad över lagrådets ställningstagande så att de slipper ta i med hårdhandskarna….”

  Hela texten kan läsas här:
  https://detgodasamhallet.com/2019/03/23/bitte-assarmo-en-hogtidsdag-for-terrorister/

  Samt Bitte Assarmo, den 4:e mars i år, – angående knivattacken i Vetlanda, ”Sverige drabbas av terrorbrott och Löfven spottar floskler”, del av texten, citat: ”Så var det då dags igen. Sverige har än en gång drabbats av ett terrordåd. Och om nu detta terrorbrott har helt andra orsaker än islamism? Det gör inte problemet med den våldsbejakande islamismen mindre. Antalet islamistiska extremister är åtminstone dubbelt så stort som antalet andra extremister, om man får tro Säpo.

  Våra politiker spottar ur sig floskler i vanlig ordning. Mikael Damberg kallar terrordådet för ”fruktansvärda händelser” och slänger in en brasklapp om att det är ”oklart exakt vad som har hänt och vad motivet varit”. Som av en händelse, liksom, så att ingen ska pekas ut som ansvarig? Man kan riktigt känna hur innerligt gärna han skulle ha önskat att gärningsmannen varit en etnisk svensk, så att han hade vågat formulera sig tuffare.

  Hans chef, Stefan Löfven, leker landsfader i vanlig ordning och säger: ”I kväll tänker jag på de som skadats i Vetlanda och deras anhöriga. Jag fördömer det här fruktansvärda våldet. Vi möter dessa avskyvärda handlingar med samhällets samlade kraft.” Vad den samlade kraften består av, det vet han förmodligen inte själv ens. För så länge vi inte utvisar människor som uppehåller sig här illegalt, och gör noggranna kontroller både vid gränsen och inom landet, lär terrordåden bara bli fler.”

  Hela texten kan läsas här:
  https://detgodasamhallet.com/2021/03/04/bitte-assarmo-sverige-drabbas-av-terrorbrott-och-lofven-spottar-floskler/

 5. Tänk om Säpo endast hade 130 terrorister att ta om hand…
  De kanske skulle börja tänka lite vidare, typ kolla Expo, men då får dom väl svetsarlärlingen efter sig.

 6. Måste vara högtid att stänga gränsen och börja rensa upp Gör som Danmark skicka hem Syrier till att börja med. kommer bli problem för dom som ljugit sig in i landet som säger sig vara från Syruen men det är deras problem

 7. Är det inte dags för Säpo att titta lite på vilka som vill ha in säkerhetsrisker och vill ha kvar dessa med en massa undantagsregler/lagar, börjar dom i rätt ände så har vi nog väldigt snabbt mindre än 130 säkerhetsrisker

Kommentera

%d bloggare gillar detta: