Stäng

Astra Zeneca utsatt för påverkan av främmande makt

Främmande makt kan ha intressen av att vaccineringarna i Europa grundstöter.  Astra Zeneca och andra vaccintillverkare har utsatts för en påverkanskampanj, enligt en av Sveriges främsta experter, enhetschef Mikael Tufvesson på MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. 

AstraZenecas produktion i Södertälje. Här görs inget vaccin.

”Aktörer som tillhör främmande stater har bedrivit påverkan i de frågorna”, säger Tufvesson, enligt Dagens Industri.

På tisdagen kom beskedet att Sverige ansluter sig till den grupp med mer än hälften av EU:s medlemsländer som väljer att pausa användningen av Astra Zenecas vaccin.

Beslutet är ”en försiktighetsåtgärd” och beror på en ovanlig, men allvarlig, misstänkt biverkning i form av en störning i kroppens koagulationssystem. Totalt handlar det om mellan tio och 20 fall i Europa. EMA utreder och väntas ge besked på torsdagen. 

Det svenska beslutet är taget efter avstämning med Läkemedelsverket – men mot WHO:s och EMA:s rekommendation. 

Samtidigt har Mikael Tufvesson, som är enhetschef vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, noterat aktiviteter från främmande makt kopplade till den pågående vaccineringen. 

”Under en längre tid har vi kunnat se att aktörer som tillhör främmande stater även har bedrivit påverkan i de frågorna”, säger han. 

De ryska och kinesiska vaccinen är inte godkända i EU – ännu.

Är det Ryssland eller Kina?
”Jag väljer att inte peka ut några länder just nu”, säger Mikael Tufvesson. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 reaktioner på “Astra Zeneca utsatt för påverkan av främmande makt

 1. Inte alls uteslutet att det från ”främmande land” spridits rykten om A/Z-as europeiska vaccin. Nu när bytet skall delas mellan de olika Globalerna, råder den starkes värld.
  Har ni funderat över vilka enorma vinster,som det hela (C-19) handlar om ?
  Penningar som du och jag bl.a. mjölkats på,och kommer framöver få känna på i nya skatter ?

  1. Lars Bern är säkert duktig på många saker men han är civilingenjörer i teknisk fysik och 1976 disputerade han vid Chalmers för teknologie doktorsexamen på en avhandling rörande matematisk modellering av rapsoljehydrering.

   Jag tror inte han vet så mycket om vacciner och virus och allt annat han verkar vara expert på. Han är debattör och tyckare som många andra.

 2. Astra var ett fantastiskt svenskt företag. Varför har vi känslor för det ens längre. Sverige med vad är det 3 stycken globalistfamiljer som inte har ett dugg känslor för Sverige o svenskarna. Varför skriver inte gammelmedia var en kommentar jag läste precis. Dom har en helt annan uppgift det såg man på TV4 precis jättestort om båtregister. Och stölder om båtmotorer hur det ska hindras med register. Näää båtstölderna kan bara hindras med stängda gränser och kontroller. Vad gammelmedia håller på med är påverkanskampanjer vänta ni bara när visar hurviktig fastighetsskatten är. Och var dom får sina siffror ifrån hur stor del av svenskarna som vill ha fastighetsskatt. Dom slog ju upp att 80% av båtägarna vill ha båtregister. Jag skulle vilja ställa om frågan vill båtägarna ha båtskatt på kanske upp till 5000kr nää tror inte det. Utan gammelmedia är bara statens förlängda arm. Sen finns det riktigt många som jag skulle kalla kommunistsvenskar. Utan att dom förstår själva att dom är kommunister. Alla ska ha det lika. Jag bor i hyreslägenhet så det är bara införa fastighetsskatt. Jag har ingen båt så låt dom jävlarna betala båtregister förklätt till båtskatt. Jantelagen avundsjukelagen som inte är något annat än kommunism.

  1. Jag har båt och kan inte tänka mig en enda båtägare som vill ha båtregister.
   Har även villa och kan inte tänka mig speciellt många fastighetsägare som vill ha fastighetsskatt, möjligtvis några få som tror de kommer få lögre skatt än den avgift de har idag.
   Blir som tidigare då man höjde skatten så alla fritidshus i Stockholms skärgård blev så dyra att alla vanliga dödliga (främst äldre) fick sälja. Sen tog man bort fastighetsskatten.
   De skatter vi betalar idag räcker mer än väl. Jag vill inte ha fler, bara färre och lägre.

 3. Det mesta som tillverkades i Sverige har flyttat utomlands på grund av exceptionella skatter.
  Astra bygger nu i Polen.

  1. Tror inte den främsta orsaken idag är skatter, när regeringen sitter i knät på storfinansen och slickar sina tungor bruna.

   Orsaken till flytt, är osäkerhet, brottslighet, terror och ett kommande totalhaveri av Sverige och den svenska Socialdemokratiska lekstugan som pågår.

   Vem vill satsa i ett land som snart är ett U-land och där islamiseringen och terror är vardag…som ett europeiskt arab land !?

   Vem röstar på sin egen och sin familjs lidande och terror !?
   Svar: jo, en dum Socialdemokrat.

 4. I tanke på vem som är chef på MSB så tar jag allt dom kommer ut från den myndigheten med några skovlar salt.

 5. Om det nu stämmer att 93 av 97 vaccinationsdödsfall i Sverige beror på Pfizers vaccin. Varför har gammelmedia inte rapporterat om det?
  Idag har tydligen den första avlidit i Sverige i samband med Astra Zenecas vaccin.

  1. Kan du länka till dina påståenden?

   I Sverige dör normalt runt 250 personer om dagen, c:a 90.000 om året. Några av dem har naturligtvis fått vaccin mot covid-19 eftersom de äldsta vaccinerats först.

   1. Du skrev en kommentar 16/3 och hänvisar till Fria Tider 17/3.

    Jag säger inte att det är fel men en länk skulle underlätta betydligt.

   2. Från FT 16/3
    CORONAVACCIN
    Första dödsfallet i Sverige efter Astra Zeneca-vaccinering
    Publicerad 16 mars 2021 kl 19.37
    INRIKES. Det första svenska dödsfallet som en misstänkt biverkning av Astra Zenecas coronavaccin har nu rapporterats in. Det framgår av en ny uppdatering från Läkemedelsverket.

    Den avlidna personen var i åldern 60-69, men det framgår ännu inte vilka symtom personen fick efter att ha vaccinerat sig.

    Totalt har 97 dödsfall rapporterats som misstänkta biverkningar av coronavaccineringen i Sverige. 93 av de avlidna hade fått Pfizers vaccin, som är det vaccin som givits till överlägset flest svenskar (drygt en halv miljon). Tre dödsfall har kopplats till Modernas vaccin.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: