Stäng

Ygeman (S) tar strid för höjda skatter ”Starkt stöd bland väljarna”

SKATTER. Socialdemokraterna i Stockholm rustar för att dra partiet vänsterut i den kommande valrörelsen. Inför höstens stora partikongress tar det mäktiga distriktet nu strid för bland annat införandet av en progressiv fastighetsskatt, höjd skatt på kapital och stopp för vinster i välfärden, skriver Dagens Industri bakom betalvägg.

Nuvarande energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S)

På lördagen den 13/3 klubbade Socialdemokraternas Stockholmsdistrikt igenom vilka frågor man ska ta strid för på partiets kongress i november, då S i praktiken startar sin valkampanj.

Distriktet, som leds av S-toppen Anders Ygeman, ska bland annat ta strid för införandet av en progressiv fastighetsskatt, höjd skatt på kapital, slopat rutavdrag och stopp för vinster i välfärden.

”Vi önskar en progressivare ekonomisk politik med större betoning på investeringar”, säger Anders Ygeman.

Stopp för vinster i välfärden beslutade partiet driva redan under partikongressen 2017, inför valet 2018.

Men något stopp har det inte blivit och nu vill S i Stockholm att partiet återigen ska ta strid i frågan och dessutom öka skattekvoten genom bland annat fastighetsskatten.

”Vi vill göra det lite rättvisare så att den som bor i ett väldigt stort och dyrt hus i ett attraktivt område betalar lite mer och den som bor i ett litet hus i ett mindre attraktivt område betalar lite mindre”, säger Anders Ygeman.

Fastighetsskatten är en känslig fråga och S-toppen understryker att en ny fastighetsskatt inte ska fungera exakt som den som avskaffades 2007.

Anders Ygeman ser sitt distrikts vilja som en positionering inför valet. ”Man ska se det här som en vilja att tydliggöra partiets politik. Även om vi är tvungna att kompromissa med andra partier i riksdagen, får det inte råda någon tvekan om vilken politik vi skulle vilja bedriva om vi hade fått större genomslag i valet”, säger Ygeman.

-Pettersson säger att Ygeman troligen har rätt och att S har ett starkt stöd bland väljarna för höjda skatter. Socialdemokraterna är inte längre ett arbetarparti utan att ett parti för bidragstagare och dom vill säkert ha högre skatter.

Socialister älskar höga skatter, de tror att de kan använda pengarna bättre än de som arbetar ihop dem. Trots att vi har bland världens högsta skatter och dessa går till skola, vård och omsorg fungerar det inte. Långa vårdköer, för få lärare, för få poliser, för få sjuksköterskor m.m. Område efter område fungerar inte bra och socialisterna tror att bara vi får höja skattetrycket lite till så löser sig allt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 reaktioner på “Ygeman (S) tar strid för höjda skatter ”Starkt stöd bland väljarna”

 1. ”Vi vill göra det lite rättvisare.
  Då skulle ju den dåren låsas in
  De som tycker det betalar ju ingen skatt alls Lever ju bara på bidrag

 2. Inte på väg mot katastrof !! Vi är där redan !! Se er omkring och rys .
  Mvh Sjöström

 3. Vill man att våra representanter ska ha hög utbildning, ska man rösta på Moderaterna. De vill också ha låga skatter och få bidrag.

  1. De vill också ha en jävla massa invandrare. Det började Med Adelsohn, blev värre med Bildt och gick totalt över styr med Reinfelt

 4. ”Det ska investeras i Välfärden” brukar röda sidan säga. Och som vanligt gäller att om du misslyckas får du mer pengar, om du lyckas får du det inte. Och det är satt i system i hela den offantliga sektorn.

  Regionerna har ett klart incitament att hålla långa vårdköer eftersom det leder till mer pengar. Om de kortar vårdköerna drabbas de av nedskärningar. Till saken hör att vi har i ett EU-perspektiv har näst högst flest läkare per capita.

  Trafikverket har ett klart incitament att vissa rälsproblem finns kvar då hastighetsbegränsningar på stambanor betyder medietäckning och mer pengar. En och annan urspårning betyder pengaregn.

  Sk problemskolor har ett incitament att fortsätta producera dåliga resultat eftersom det leder till fortsatta extrabidrag och möjlighet till utökade extrabidrag. Skulle de istället rycka upp sig, hade extrabidragen minskat. Privata skolor har lägre bemanning, bättre studieresultat och dessutom gör de vinst. Varför? De får inte mer pengar om de misslyckas, de får färre elever (och därmed mindre pengar)

  Just nu tävlar partierna om att ge mest extrapengar till Polisen. Samma här, polisen har ett klart incitament att inte bättra på resultaten, för så länge man kan hålla uppklarningsprocenten låg så kommer en strid ström nya pengar. Sverige hade 2012 (nyaste statistik jag hittar) fler poliser i förhållande till befolkningen än Danmark, Norge och Finland, men bara Finland i vårt närområde har färre fångar i förhållande till befolkningen än Sverige.

  Lysande tider för administratörer!

 5. Var betygsskalan från 1 till 10 där 2 var godkänt och 3 väl godkänt. var det 5 gradig skala var hans betyg B+, Ba och Ba+. med sådana betyg skulle åtminstone jag ha skämts.

  Att mediokra ministrar har mediokra betyg eller inte klarat examen är tydligen fullt gångbart i vårt hittills största parti, verkar t.o.m. vara mycket meriterande för att inte skriva nödvändigt för att väljas av ledaren.
  Ja lika barn leka bäst!

 6. Nu får det vara slut !!!

  Bort med Socialdemokraternas sönderfall och förnedring av Sverige.

  Sverige enda sätt är att sänka skatterna.
  Det är först då man får ett ansvarsfullt och fungerande ekonomiskt styre av Sveriges skatteinkomster.

  LÄGRE SKATTER = BÄTTRE VÄLFÄRD

 7. Vi har väl Europas (och antagligen världens) mest outbildade politiker.
  Tror någon att Tyskland, Frankrike, Storbritanien eller USA skulle utse en svetsarlärling som inte ens klarade grundkursen i svetsning som ledare ??

  Och för att framstå som intelligent i regeringen, tillsätter statsministern ännu mer korkade ministrar.

 8. Jo det skulle smaka Socialisterna med en fastighetsskatt för bl.a. villaägare,om 40.000:- årligen. En villa dessa kämpat samman till,med mycken möda o besvär.
  Tänk vad mycket pengar de Röd/Gröna skulle höstat in för att kunna investera i nya Importer av Niggrar o Araber !!
  Borde kanske finnas ett ämne i skolorna,för vanligt ”bondförstånd” ?

 9. Mitt stöd har han i alla fall inte. I stället för att höja skatterna borde man se över utgifterna. För övrigt verkar det inte hjälpa att höja skatterna då Sverige faller i välståndsligan.

 10. Behovet av högre skatter tycks aldrig ta slut i Sverige där vi redan har bland världens högsta skatter. Vi vet ju alla vart pengarna går……
  Vi är ju socialbyrå åt hela världen och då gäller det att pressa ut varenda krona ur den arbetande befolkningen. Det måste bli ett slut på detta vansinne. BYT UT REGERINGEN NU

 11. Dom är duktiga på att dra spikar i sin egen kista. Detta stavas PANIK.
  Lycka till Ygeman.

 12. Vore kul att se hur det stödet ser ut . Förmodligen samma gäng som är nöjda med elförsörjningen
  Partipiskan viner .

 13. Pengarna är slut igen…..Bara att höja skatten, aldrig se över kostnaderna.
  Arma land.

  1. Nej någon tog som tecken på att han som kallas
   Tusse , och som vann mello, att invandringen till
   Sverige varit lyckad?? Jaha, så om en lyckas, och
   kanske börjar tjäna pengar, så är det bevis på att
   inv. varit lyckad? Men dom 6-7ooooo som går på
   försörjningsbidrag då??t

Kommentera

%d bloggare gillar detta: