Vad händer med svensk kultur och språket?

INRIKES. Nuvarande socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi har fina socialdemokratiska meriter. Iraniern Shekarabi, är född i Manchester i Storbritannien den 28 november 1978, men växte upp i Shahriyar utanför Teheran och kom till Sverige som politisk flykting med sin mor 1989 från Iran och sökte asyl. De fick avslag på sin ansökan och gick därefter under jorden och levde som illegala. 1991 fick de sedan uppehållstillstånd av humanitära skäl. Varför de inte flyttade tillbaka till Storbritannien är oklart.

Ardalan Shekarabi. Bild Socialdemokraterna

Lite fakta om Shekarabi avslöjar en person som haft svårt att se skillnad på ditt och mitt, rätt och fel.

 • Shekarabi använde pengar avsedda för integrationsprojekt till sin egen valkampanj 2003. Källa: UNT
 • 2005 avslöjades ett omfattande fusk med bidrag inom SSU. Shekarabi var ordförande och knappast omedveten. Källa: SvD
 • 2002 valdes Shekarabi till ledamot i polisstyrelsen för Uppsala län, trots att han inte var svensk medborgare och inte längre var bosatt i länet. Källa: SR

-Pettersson säger att herr Shekarabi tydligen inte tror att det fanns någon kultur i Sverige innan 1956 då SVT startades. Ardalan är tydligen orolig för det svenska språket utan public service, jag är orolig för språk och kultur på grund av all invandring och att invandrare är rätt till skattefinansierad tolk även om de bott 20-30 år i Sverige.

Ardalan Shekarabi nämns ibland som tänkbar efterträdare till Stefan Löfven och han har helt klart meriterna som behövs, socialdemokrat som myglat sedan SSU-tiden, illegal invandrare och har inga problem med att ljuga.

För övrigt är det inte SVT som ska eller vårdar svenska språket, utan Svenska Akademien som instiftades 1786 av Gustaf III. Dess syfte är enligt stadgarna att ”arbeta uppå Svenska Språkets renhet, styrka och höghet”. SVT är inte Svenska Akademien.

Några filmer från tiden innan SVT och public service fanns…1909 och 1955

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Vad händer med svensk kultur och språket?

 1. Bästa sättet att bevara svenska språket är att ta bort all hemspråksundervisning så att invandrarna lär sig svenska i stället.

 2. Vad kan säga mer än att konstatera att socialister är, per definition, idioter.

 3. Ja vad händer med svenska språket vi får in nyord som, hen, helt onödigt. Bolundare becknarväska, boomer och influencer, usch.
  Inte att förglömma same, rom, svensksomalier, svensksyrier och svenskvilketland som helst. Om något så borde det heta somaliensvensk liksom vi alltid sagt svenskamerikan, finlandsvensk o.s.v.
  Det var bara då ordet klan började höras som det blev ett himla liv, annars går allting an.

  • Hen är ett gammalt ord som funnits i många tusen år i Sverige. Det finns i många orts- och lokalnamn eftersom hen betyder brynsten. Vilket var en väldigt viktig tillgång förr i tiden, alltså döptes områden som hade bra tillgång på hen till hen-någonting.

   Så nuförtiden när någon skriver ”hen” i en text som jag ska läsa högt så läser jag alltid ”brynet” eller ”brynsten” när jag kommer till ordet ”hen” i texten.

   Vad det gäller korrekt grammatik för utlänning boende i Sverige är det boendeland (Sverige) följt av nationalitet/etnicitet. Exempel: sverigefinländare eller sverigesomalier.
   Ofoget att skriva ”svensksomalier” blir bara konstigt eftersom antingen är man svensk eller somalier.

   Ordet svenskamerikan är en direktöversättning från amerikanskans Swedish American, vilket egentligen borde översatts till Amerikasvensk.

 4. Det här är i linje med den parasitära förtryckarklassens förakt för det svenska folket. Låtsasdemokrati. Makten Bakom Kulissen styr allt.

Kommentera