Stäng

Danmark rundar EU i kampen för ett nytt asylsystem

INVANDRING. Det har länge talats om ett nytt asylsystem där de asylsökande ska flyttas till mottagningscentrum utanför Europa där deras ansökan ska behandlas. Den Europeiska kommissionen lade dock i december 2019 visionerna om ett nytt europeiskt asylsystem i graven, ansvarig för detta är EU-kommisionären Ylva Johansson (S) från Sverige. Johansson är EU:s inrikesminister med ansvar för migration och gränser, rapporterade Kristeligt Dagblad i december 2019.

Danmark fortsätter nu utan EU och hoppas hitta likasinnade länder som också vill ha mottagningscenter utanför Europas gränser trots att idén verkar död och begraven efter mötet med EU:s migrationschef, svenska Ylva Johansson, som sågade den danska regeringens förslag till ett nytt europeiskt asylsystem som ”orealistisk” och ”inte något vi borde fokusera på”.

Ylva Johansson (S), vill i stället fokusera på ”ett nytt migrationsavtal som kan accepteras av alla medlemsstater”. Tydligare avslag finns helt enkelt inte i ordböckerna för EU-diplomati.

Socialdemokraten Ylva Johansson sänkte möjligheten att genomföra ett europeiskt gemensamt samarbete om migration inom EU. Hon avvisade Danmarks förslag direkt som ”orealistisk”. Men danskarna tror att några europeiska länder, som inte vill ha okontrollerad invandring, kommer att delta i detta system. Foto: Anders Henriksson CC-Licens

Danmarks integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har dock fortfarande förhoppningen om en modell där flyktingar begär dansk asyl i centra i till exempel Libyen, Tunisien eller Marocko, men Danmarks regering får försöka hitta en lösning utan EU.

Danmark går ensamma och försöker samla några likasinnade medlemsländer som hjälper till att gå längre än resten av EU. ”Det kan mycket väl vara så att det inte kommer att vara på en europeisk nivå att mottagningscenter inrättas utanför Europa, utan att några få europeiska medlemsstater kommer att göra det”, sade Mattias Tesfaye (S) och ”Det kommer fortfarande att vara ett stort steg framåt för det europeiska asylsystemet och för de välfärdsstater som inte kan stå emot okontrollerad invandring.”

Mattias Tesfaye säger att Danmark tänker spela på två hästar och försöka etablera mottagningscenter utanför Europa. ”Det nuvarande systemet, där hälften av dem som söker skydd i Danmark inte alls behöver det, och där vi har stora problem att skicka människor hem, är helt ohållbart. Ingen humanistisk person klarar det. Därför kommer den danska regeringen att fortsätta sträva efter målet att flytta asylförfaranden utanför Europa. Vi är i dialog med regeringarna i flera länder. Vi håller inte med någon i alla detaljer. Men vi håller mer än jag trodde”, säger Mattias Tesfaye.

Mattias Tesfaye, socialdemokratisk minister som är kritisk till okontrollerad muslimsk invandring.

-Pettersson säger att mottagningscenter utanför EU har stora fördelar. Det är säkert billigare än att ha mängder av människor utan asylskäl i Europa. Vi slipper smuggeltrafiken över haven med mängder av döda och det är enklare med återvandring och vi slipper utvisningar. Till och med Ylva Johansson borde inse det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 reaktioner på “Danmark rundar EU i kampen för ett nytt asylsystem

 1. Humana Sverige vill nog många politiker tänka. Men vad är humant?
  ”Humanismen förenar medmänsklighet och förnuft i en strävan att skapa ett bättre samhälle, där ansvaret läggs på människan själv.”

  Är det de som gjorts i Sverige, förenat medmänsklighet och förnuft och har ansvar lagts på människan?

  Nej och åter nej, förnuftet lyser med sin frånvaro och de nya människorna slipper ansvar eftersom det skall ledarna ta hand om liksom våra surt förvärvade penningar.
  Vad beträffar Ylva så går munnen för fullt, då hjärnan går på tomgång.

 2. Pettersson:
  Du överskattar Ylva Johanssons förstånd !
  Denna sosse-uppkomling vore utan sina vassa armbågar och Partibok,en av de arbetssökande,i långa kön !!
  F.ö. i samma kö som alla de akademiska importerna.

 3. Typiskt att det skulle vara svenska sossar som skulle sabotera försöket att få ordning på gränserna. Hur gick det till när en svensk sosse ”råkade” bli EU:s inrikesminister?

 4. Alla EU hatare måste älska Ylva Johansson. Finns det någon som kan haverera EU så är det hon.

 5. Det är ju naivt att tro att den humanistiska, moraliska och feministiska stormakten Sverige skulle gå med på någon reglering som skulle innebära ett stopp eller minskning av inflödet av kompetensregnet.

 6. Detta är ett projekt Sverige helhjärtat bör stödja. Ylva Johansson är en förrädare som jag inte längre räknar som svensk så vad hon har att säga om saken är ointressant.

 7. Nu kan fatta vad vi i Sverige med våra surt förvärvade skattepengar har fått betala till EU för att Ylva Johansson ska få denna posten. ( Korruption )

  Pengar som stulits ifrån svenskarna!

  För att där styra efter Socialdemokraternas ( Stefan Löfven ) agenda att låta alla baaaarn ( invandrare män 18 – 50 år, och mycket mycket gärna muslimer ) komma till Europa och då gärna Sverige.

  Bort med denna Sverige/Europa fientliga tant, och sätt en person på posten som värnar om Sverige/Europa med ANSVAR, RÄTTVISA och FÖRSTÅND !!!

  Danmark 🇩🇰
  👍👍👍👍👍

  Sverige 🇸🇪
  🐫

Kommentera

%d bloggare gillar detta: