USA:s president får inte skulden

MEDIA. I går kväll kom beskedet att läkemedelsjätten Astra Zeneca kommer att leverera 3,3 miljoner färre vaccindoser än utlovat. Samtidigt sitter länder med miljontals doser av Astra Zenecas vaccin som de inte vill dela med sig av, rapporterar Aftonbladet.

Foto av Artem Podrez Pexels.com

När Aftonbladet pratar med vaccinsamordnaren Richard Bergström säger han att han hoppas att ett handelskrig går att undvika. – USA, Indien och Storbritannien vill behålla vaccinet själva, säger Bergström.

USA har för närvarande 30 miljoner doser av Astra Zenecas vaccin som ännu inte är godkända, rapporterar New York Times. Först ska alla amerikaner få vaccin. 

-Pettersson konstaterar att USA:s president Joe Biden inte nämns en enda gång i artikeln från Aftonbladet. Hur många gånger tror ni presidenten nämnts om han hetat Donald Trump?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “USA:s president får inte skulden

 1. Något jag också noterat. Bidén beslagtar vårt vaccin och SVT, SR, DN, regimen, med flera är helt tysta eller skyller på företagen.

 2. Rötägget Biden har infört exportförbud på vårt vaccin som är leveransklart, rena rövarmetoderna.
  Men vad är att vänta av en sådan odugling.

 3. Vinden har vänt och blåser som PK påverkare vill, tills de finner det lämpligt att låta den blåsa från motsatt håll.
  Folket, det svenska, går gärna i medvinden trygga i förhoppningen att nomenklaturan vet bäst.

 4. Nu har man ju inte Trump att skylla allt på och Biden är fridlyst för att beläggas med några fel så då är det väl dags att börja skylla på Putin för allt som går fel i världen.Han tycks ju ha sitt finger med i spelet för allt som sker enligt massmedia.Inkompetens kan det ju inte vara tal om när det gäller den heliga kon som heter EU.Eller ?

 5. Det har nu gått 50 dagar sedan demokraternas president Joe Biden tillträdde sitt ämbete.

  Han har under den tiden, inte hållit en enda öppen presskonferens, med chans för journalister att ställa frågor. Vilket är helt unikt för en amerikansk president.

  Naturligtvis kommer då spekulationerna igång hur det egentligen står till med Joe Bidens hälsa och allmänna tillstånd. I de få officiella framträdanden han har gjort, så har man inte kunnat ställa några frågor.

  Han har haft svårt med att kommunicera och har glömt mycket av namn och tappat orden när han ska göra ett uttalande.

  Lite lustigt att inte svensk media uppmärksammar detta. Fast inte förvånande. Många av dem har ju tidigare ”bedrivit valkampanj”, för denna president under 4 års tid.

  Fast följer man den amerikanska politiska debatten och deras media. Så kommer en annan bild fram.

  Hannity är väl den som mest ifrågasätter vad som ligger bakom, att demokraterna ”gömmer” president Joe Biden för journalistiska frågor.

  I detta inslag har han många exempel inslag, som skulle göra vem som helst fundersam och undrande. Hur det står till med USA:s president.

  • Det amerikanska folket märkte naturligtvis att Biden är en gammal och något skröplig man.
   Ändå var de så trötta på Trump att de föredrog en av ålder märkt man.

  • Han har lärt av Stefan Löfven håll dig borta från media så slipper din totala inkompetens att bli avslöjad.

 6. Nu när de inte längre har Trump att skylla på så jackar de upp klimatet; https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/klimatpionjarerna-forskarna-som-tidigt-insag-att-planeten-varms-upp

  ”Hur länge har vi känt till klimatförändringarna? SVT Vetenskap gör en tillbakablick i arkivet och hittar bland annat en kvinna, Eunice Newton Foote, bland de allra första klimatforskarna.”

  Nu har de lyckats med att kombinera tidig kvinnlig pionjär med växthuseffekten. Växthuseffekten finns! Utan den skulle vi inte kunna leva i Sverige. I alla fall de flesta av oss då temperaturen vore 20 – 30 grader lägre. Frågan är inte om det finns en växthuseffekt eller ej. Frågan är om mänskligheten påverkat den.

 7. Ja, det är skillnad på skit och pannkaka! Jag gjorde samma reflektion. Biden avser också att dela ut sk helikopterpengar till alla amerikaner för att ruska liv i ekonomin efter Corona. SD fick mycket kritik efter ett liknande förslag härförleden. Men Biden lever tydligen i ett smekmånadsförhållande med media. I alla fall tills vidare.

Kommentera