Vi orkar inte ta emot för många zigenare

TIGGERI. Majoriteten av dem som tigger i Sverige är zigenare, som numera ska kallas romer av någon anledning. Precis som om det skulle bli bättre av att byta namn utan att ändra livsstil.

1969 beslutade den socialdemokratiska regeringen att utvisa 47 franska romer från Sverige. »Vi orkar inte ta emot för många zigenare«, sa Olof Palme (S).

SVT Play

-Pettersson säger att det finns en anledning till att Socialdemokraterna ofta talar om rötter, andras rötter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Vi orkar inte ta emot för många zigenare

 1. Att en partiledare använder sig av argument som rasister och rasistiska utan att ha täckning för vad han säger, avslöjar bara hans egna tillkortakommanden.
  Likaså att hänvisa vad vissa partiers ledare eventuellt sagt för decennier sedan eller partiers retorik varit är till ingen nytta eftersom politik är färskvara och skall dömas för varje tid av väljarna.
  Att etablissemanget nu har inte bara en syndabock utan både Jimmie och Ebba, gläder ingen annan än dem själva, samtidigt drar ett löjets skimmer över de som är angriparna.
  Förhoppningsvis är väljarna så medvetna att de inser vad som pågår och undviker dessa angripares valsedlar 2022.
  Att sedan vi äldre säger både neger och zigenare beror på ohejdad vana och innebär inte att vi med det nedvärderar dem förutom vad de eventuellt får för sig att göra i vårt land. Varje individ skall värderas separat oberoende av härkomst och eventuell pigmenttäthet.

 2. Riktiga Zigenare blir kränkta av att behöva bli kallade ”Romer”. Romer är något av ett skällsord i dessa kretsar. Ungefär som att ”de goda krafterna” skulle kalla ”Samer” för ”Lappar”. Fast å andra sidan har vi ju både landskapet ”Lappland” och turistmålet ”Lapp-porten”.
  Sen finns det ju andra floskler som att benämna ”Problem” och ”Klavertramp” med ”Utmaningar”…Bara jävligt löjligt !

Kommentera