Afghanskt våld i Vetlanda

TERRORISM. -Pettersson gör ett försök att sammanfatta gårdagens terrordåd i småländska Vetlanda. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Det finns detaljer i utredningen som gör att polisen även utreder eventuella terrormotiv. Detta är de senaste uppgifterna men som i alla utredningar kan det förändras beroende på vilka uppgifter som kommer in.

Bild från Twitter
 1. Den misstänkte gärningsmannen, Tamim Sultani, bild ovan, är en 22-årig medborgare i Afghanistan, som ensamkommande. Tack vare gymnasielagen som regeringen med Centerpartiet i spetsen har drivit igenom fick han ett tillfälligt uppehållstillstånd 2018, som löpte ut i november 2020 och har ansökt om nytt men inte fått besked ännu. Sultani är tidigare dömd för mindre narkotikabrott brott minst två gånger. I går sköts han av polisen men är inte livshotande skadad. Afghanen var beväpnat när han greps, oklart med vad. Polisen talar om tillhygge.
 2. Sju offer är skadade, inte åtta som uppgavs i går. Tre av dem har livshotande skador, två allvarliga skador.
 3. Inga upppgifter om vilka de skadade är.
 4. SVT ställde igår inte de självklara frågorna Vem och varför.
 5. SVT ägnade i gårdagens sändning två minuter åt terrordådet i Vetlanda och fem minuter åt Ebba Busch husaffär.
 6. Idag på morgonen säger Sveriges Radio att gärningsmannen hör hemma på småländska höglandet.
 7. Ingen av regeringens ministrar nämner gärningsmannens ursprung eller talar om massinvandringens följder.
 8. Ingen politiker nämner att gärningsmannen bär ett muslimskt namn.
 9. Inrikesminister Mikael Damberg (S) kallar terrordådet för ”fruktansvärda händelser” och att det är ”oklart exakt vad som har hänt och vad motivet varit”. Rädd för att peka ut en asylinvandrad ensamkommande ljugande man.
 10. Statsminister Stefan Löfven (S) säger i ett skriftligt meddelande till TT: ”I kväll tänker jag på de som skadats i Vetlanda och deras anhöriga. Jag fördömer det här fruktansvärda våldet. Vi möter dessa avskyvärda handlingar med samhällets samlade kraft.” Vad den samlade kraften är och hur han som chef tänker möta det fruktansvärda våldet vet han troligen inte själv.
 11. Justitie och Migrationsminister Morgan Johansson (S) är tyst.

Någon pratar säkerhet utan att nämna att det är nästan omöjligt att skydda sig mot tiotusentals unga män med kniv som befinner sig i landet utan att vi vet deras bakgrund och avsikter.

Vetlanda

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Afghanskt våld i Vetlanda

 1. Fantastiskt att Sverige har en statsminister som inte fattar sambandet mellan invandring och brott mot etniska svenskar. Det har bara pågått i 50 år, men ökar i styrka och farlighet varje år. Hur är ni skapta ni röstboskap som röstar på denna kreatursällskap som kallar sig socialdemokrater?

 2. Nu tror jag mig förstå den afghan som knivskar 7 och vad hans plan är.
  Genom detta dåd tror han sig få stanna få mat och husrum i 6-7 år till, därefter söker han svenskt medborgarskap och om MP finns kvar så går det igenom.
  Då vill han ha hit hustru, far och mor samt 8 yngre syskon och det skall gå bra bara MP får bestämma.

  Under rättegången kommer han att förklara sig oskyldig, att folk skadades var för att de sprang emot kniven och han hann inte väja undan.
  Här kommer den första besvikelsen han blir dömd till vård istället för fängelse eftersom han anses ha psykiska störningar, och eftersom det fanns en nämndeman från MP och en från C blev domen fastställd.

  Efter endast 6 månader skrivs han ut och friskförklaras och får då chansen hos SVT att gråta ut samt blir kändis, genom kändisskapet blir han programledare för ”det nya Sverige.”

  Detta SVT program anställer honom med en månadslön på 63000:- i månaden, efter 2 månader våldtar han en kvinnlig medarbetare och får sluta med ett avgångsvederlag av 3780000:- han återvänder då till sitt hemland.
  Genom sin kunskap av Sverige startar han en exportfirma specialiserad på att hjälpa unga kvinnor fly till Sverige eftersom det finns stort behov att fylla hos de tidigare Afghanska flyktingbarnen att gifta sig.

  Han blir nu uppmärksammad och tilldelas Serafimerorden för sina insatser att öka inflödet av barnaföderskor och får också Socialdemokraternas högsta utmärkelse Röda nosen, presenterad av svetsarnas skyddshelgon Steffe af Lögn-e-bra.

 3. Precis som väntat håller etablissemanget (dvs politiken och rättsväsendet) nu på att dribbla bort händelsen.
  För mig spelar det ingen roll om afganen mådde pyton eller var nedknarkat när dådet begicks. I båda fallen blir dennes våldskapital uppenbar för envar.
  För mig rör det sig alla gånger om ett terrorbrott om någon på måfå hugger ner folk på gatan med avsikt att svårt skada och döda för att på så vis sprida skräck i samhället.
  Käre statsministern, de utländska medierna har redan rapporterat om TERROR i en svensk småstad, att nu försöka agera ”Bagdad-Bob” och förvränga sanningen skadar i slutändan den ömt vårdade ”Sverigebilden” utomlands än mer,

 4. Svetsloppan säger i sitt tal att hat och hot kommer att mötas med Sveriges samlade styrka….
  Menar han att vi inte får kritisera något om invandringen?

 5. Vetlanda får tacka centerskrikan Lööf för hjälpen, hon är krafteigt medskyldigt och klarar sig nog själv medan vanligt folk drabbas

 6. Ante mig att det var en av nitlotterna som vår lille Steffe i sin enfald tror skall löna sig så småningom.

  Hur mycket skit skall nationen ta innan fjollorna, båda könen, förstår att här behövs en revision av deras lilla tankeverksamhet, för att Sverige liksom fågel fenix skall återfå sin forna skepnad och glans?

  • Finns ofattbart många som honom ute i vårt kära land. Förr trodde man, att i en liten stad var det relativt säkert. Sthlm, Gbg och Malmö skulle undvikas. Men dessa iran/afganpojkar finns överallt i vårt avlånga land. Bara i min lilla hemstad med drygt 30 000 inv har vi en bit över 100 guldklimpar

 7. Om jag eller någon mig närstående hade drabbats av liknande brott hade jag undanbett mig Stefan Löfvéns och hans entourages deltagande. Hade känts som en ännu värre plåga utöver det andra.

  • Jo eftersom inga hakkors syns i stasimedia så får vi utgå ifrån att de vanliga orden allu akhbar har passerat läpparna på detta barn utan visdomständer.

 8. Var detta första angreppet från de styrande Röd/Gröna´s importerade Talibaner ? Mångkulturen har i varje fall även nått mörkaste frikyrkliga Småland….

 9. Nu väntar vi med spänning på ett uttalande från en samling batikhäxor liknande Dan Eliassons, ”Vad har den personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har den killen växt upp under? Vad är det för trauma han bär med sig?”. Dessutom bör rödskrikan åtalas för anstiftan då hon är är direkt ansvarig för att dessa personer befinner sig i landet.

 10. Ytterligare ett antal Svenskar som fått sina liv förstörda av Stefan importen.

  • Inte bara Löfvens import har skadat Sverige utan också Reinfeldts – glöm inte ”öppna Era hjärtan”. Denna Afghan är nästa Akilov, men media är oroliga om han blev skadad vid polisingripandet !!!! Ofattbart. Bäst vore deportera honom till Kabul.

 11. Jag ska också tillägga att hade gärningsmannen varit högerextremist hade man direkt pratat om organisation. Och genast hade alla ledande politiker och experter uttalat sig i frågan.
  Nu är det en inavlad muslim. Helt tyst om islam och den religion som får härja fritt.

  • Det låter som en utopi Olof.p.
   Högerextrema skulle aldrig göra något sådant
   Finns det högerextrema i Sverige?
   De som utpekas som högerextrema är ju nazister och de är ju en vänsterideologi .

 12. En repris av den nu avsatte Dan Eliasson (S) där han beskriver gärningsmannen som det verkliga offret i ett våldsdrama som slutade med att en ung kvinna knivmördades.

  https://www.youtube.com/watch?v=dzIGCYgPpeQ

  Har ej sett eller hört att Eliassons ändrat uppfattning så då får man utgå ifrån att samma attityd från honom (och kanske fler socialdemokratiska makthavare) fortfarande gäller även för det nu aktuella våldsbrotten i Vetlanda.

 13. Jaha. Ännu en våldsam afgan som kom hit 2018. Regeringspartierna är till fullo ansvariga. Han ska ju inte vara här överhuvudtaget. Hur länge ska det hittas på ursäkter för att ha dessa afganer som inte har asylskäl ?? De har fått nej på asylansökan upp till 3 ggr. Av de som kom var endast 2,6 % flyktingar. Resten är gökungar eller bidragsturister. Ut med dom nu

 14. Myndigheternas överlägsna humanism värnar om frihet och trygghet för utländska mördare. Sju slumpvis attackerade medborgare och 5 livsfarligt skadade i ett land i fred kan inte lämnas utan omfattande åtgärder.

 15. Gärningsmannen kan inte prata svenska och knappt någon engelska heller enligt polisen, vilket gör det svårt att höra honom. Anledningen till att han spårat ur kan då knappast bero på någon sagt något till honom eftersom han inte begriper språket i landet. Såvida det inte var någon annan Afghan som varit inspirationen.

  Han verkar inte haft något problem att skaffa knark trots språk-problem. Betyder det att de lokala knarklangarna är från hans hemland?

  Kan man inte svenska tycker media att man hör hemma i Småland av någon anledning. Är det nya avstjälpningsplatsen för invandrade hasch-pundare?

 16. KOMMER DU RÖSTA FÖR FORTSATT KULTURBERIKNING OCH ÅN MER AV DETTA ?

  KOMER DU FORTSÄTTA RÖSTA PÅ SOCIALDEMOKRATERNA ? 🤮
  ”Bara en superidiot gör exakt samma misstag om och om igen, och förväntar sig olika resultat.”

  Nästa gång är det DU eller nån av dina nära och kära, som kulturberikas av denna ”VINSTEN FÖR SAMHÄLLET” !

 17. Man kan bara sammanfatta med att vill vi ha en förändring i världens vansinnigaste vänsterfeministiskta humanistiska stormakt är det en förändring till logik och erfarenhet som gäller.
  Det finns bara en partiledare som tycker det är viktigt med klokhet, logik och erfarenhet. Hans namn är Jimmy Åkesson.

 18. Om någon av offren dör så har Afghanen säkrat en plats i paradiset liksom bl.a. Akilov.
  Enligt koranen.

Kommentera