Stäng

Säkerheten hotas i överfulla fängelser

BROTTSLIGHET. Kriminalvården slår nu larm om att landets fängelser och häkten är så fulla så att säkerheten hotas, enligt SVT Nyheter. Kriminalvården har på grund av detta befunnit sig i stabsläge sedan i höstas.

Pressbild

Tidigare i veckan begärde Kriminalvården 4,3 miljarder kronor för att lösa platsbristen.

Justitieminister Morgan Johansson (S) säger till SVT att fler människor grips, häktas och döms och att det öppnar för att Kriminalvården kan få ett ekonomiskt tillskott: – Vi kan inte ha det så här i längden utan vi måste se till att bygga ut med fler platser och anställda i Kriminalvården.

-Pettersson säger att justitieminister Morgan Johansson (S ) har varit ansvarig för kriminalvården sedan hösten 2014, i drygt 6 år, så han knappast skylla på någon annan även om han försöker. Morgan är dessutom migrationsminister och fyller i den rollen på med nya kulturbelastningar hela tiden.

Justitieministern gör dessutom väldigt lite för att fler ska utvisas och avtjäna straffen i hemländerna, däremot har han gott om tid till att smutskasta politiska motståndare på Twitter.

Steget Efter

Intagna på Kumla. Sveriges kriminalvård är dimensionerad för svenska kriminella…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 reaktioner på “Säkerheten hotas i överfulla fängelser

 1. Skicka hem dom innan de begår brott så finns det inga brister i fängelse, i skolan, i bostadskön, i sjukvården, i kön till socialen

 2. Svensk praxis, dåliga resultat ger mer pengar. Det är inte rimligt att en fängelseplats kostar dubbelt så mycket i Sverige som i Danmark

 3. När jag gjorde ”lumpen” bodde vi 8st på ca 30 m2. (4 våningssängar) Borde funka för kriminella också.

 4. Det är trångt lite överallt…
  Brukar ju finna något i tyska pressen som kan intressera oss i Abzurdien.
  Idag berättas om en 41-årig s.k. flykting,som sökte tutta eld på ett (av 100) Azylhem i Berlin.
  Stor förvåning hos skribenten,som undrar vad som var orsaken !!!
  Fem av lyckosökarens kompisar fick fraktas till sjukhus p.g.a. rökskador.
  En stor utredning har inletts varför,och ingen tycks känna till att detta är deras kultur från hemlandets öknar o. i bushen.
  Där har man eldstaden mitt i tältet…..

  1. Med tanke på den täthet som råder inom arrester,häkten och fängelser skall vi tacka Spanien,för deras övertagande av delar från ”svenska kriminella”….
   I dagens HD finns ett reportage om en av de så omhuldade invandrarna, som bosatte sig i ”Sundets Pärla”….
   De senaste 15 åren har han inte arbetat enl. deras utredning. Likväl har han lyckats bli mång Euro-miljonär:
   https://www.hd.se/2021-03-03/tavlor-av-picasso-och-chagall-beslagtagna-vid-tillslag-mot

 5. Twittrat 2017-05-17 av Morgan Johansson när han & Anders Ygeman lagt 100 propositioner (lagförslag) till riksdagen sedan de tillträdde 2014!

  https://pbs.twimg.com/media/DACu-dKW0AEIyea.jpg

  Bildkälla: Morgan Johansson twitter

  Herrarna ser mycket nöjda ut.

  Varför har då kriminaliteten och våldet ökat och utanförskaps-områdena stadigt blivit många fler och farligare i en allt snabbare takt sedan Johansson och Ygeman tillträdde 2014? Kan det bero på ”Mycket kvantitet men lite kvalitet på utfört arbete + förödande felprioriteringar mm”?

  Vad gäller betygsättning av utfört arbete och belöning så är det vi väljare / skattebetalare som har den uppgiften.

  Om det är skattepengar som använts för att betala tårtan så skall pengarna omgående återbetalas av herrarna ur egna fickor och sättas in på det skattekonto varifrån de båda herrarna isf stulit pengarna.

 6. Tja Andersson, sossarna i Kalmar är sannolikt lika galna som sossarna i Stockholm då en anstalt i kommunen är som att kissa på sig, varmt och skönt i början sedan så blir det kallt och otäckt. För övrigt står ju Löfven och Mogge och skryter om platsbristen och talar om dubbelsängar i cellen på ett positivt sätt, i ett normalt funtat land hade istället den politiska ledningen försökt sätta stopp för brottsligheten och de kriminellas härjningar.

  1. Jag är övertygad om flertalet av de som anställs i Halltorp kommer att välja att bosätta sig i Söderåkra. Bergkvara är ett trevligt alternativ. Sossarna i Kalmar är ännu galnare.

 7. Vems säkerhet hotas? Kan inte vara så farligt att dela rum i fängelse när man gör det på vandrarhem.

 8. Utvisa samtliga fångar som inte är svenska medborgare. Då är det ingen platsbrist längre

  1. Precis, då frigörs väl runt 90% av platserna, man kan med andra ord riva en del anstalter.

   1. Sossarna i Kalmar kommun har tjatat till sig ett fängelse i Halltorp. För att minska antalet arbetslösa i kommunen. Fler arbetstillfällen Halltorp sänker arbetslösheten i främst Torsås kommun. Vill jag påstå. Vad tror du Dacke? Det är ju din hemmaplan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: