Tolvåriga Zipporah har varit försvunnen i över en månad

MEDIA. Ett barn försvinner på öppen gata en förmiddag i Linköping och polisen kallar fallet ”ett mysterium”. Efter mer än en månad finns inga spår efter tolvåriga Zipporah – en flicka som har hamnat i kläm: På ena sidan socialtjänsten som omhändertagit henne när man misstänker våld i hemmet. På andra sidan familjen som ser rasism i svenska myndigheters agerande – och anklagar polisen för att inte leta efter flickan på allvar.

– Det gör ont att de inte tror på oss och att de inte tar detta på allvar. Vi litar inte på polisen och socialen längre. Vi har förlorat hoppet, säger Zipporahs sextonåriga storasyster som för familjens talan. Zipporah har mörkbrunt kort lockigt hår, är 1,45 meter lång och väger cirka 48 kilo. Vid försvinnandet var hon klädd i svart jacka, gul tröja, blå jeans och svarta skor.

De senaste fem åren har mellan 7 000 och drygt 9 000 anmälts försvunna varje år. De allra flesta hittas inom sex månader, men i genomsnitt 30 personer per år återfinns aldrig.

Nu har Alexandra Pascalidou skrivit en artikel som ligger bakom betalvägg i Expressen så jag har inte läst hela historien men med kännedom om Pascalidous tidigare skriverier så handlar det om rasism och dåligt arbete av myndigheterna samt en helt oskyldig invandrarfamilj.

Om Alexandra Pascalidou på bloggen…

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Tolvåriga Zipporah har varit försvunnen i över en månad

 1. Nej att PLASKALIDOU skulle framträda med något seriöst
  är att förvänta sig för mycket, allt annat hon gjort har varit
  oseriöst genom åren!

 2. Betyder att alla ut och leta efter Zipporah på förorter.
  Nu har ju föräldrar haft en månad på sig att gömma ungen.

 3. Gissningsvis befinner sig flickan i sitt hemland, som föräldrarna flytt ifrån under dödshot och skulle bli dödade om de kom inom 100 mil från landet om man ska tro deras asylhistoria, bortgift med någon äldre kusin. Så ni ska se att om sex år kommer de tillbaka till Sverige, hon, hennes man och deras fyra barn. De kommer att kräva uppehållstillstånd på anhörigbasis för mannen.

 4. Det som är det lustiga i hela historien är att det är bajskorvar som skapar välstånd i världen. Kan någon komma på ett kommunistiskt land som har hög levnadsstandard? Nej.
  Om någon säger kina så har dom rätt, men det var för att man tillät bajskorvar att ta en stor del av marknaden.
  Vänsterfeminister i ett nötskal. Förstår ingenting av världen och uttrycker sig som treåringar.

Kommentera