Vi behöver inte din politik, Sabuni

INVANDRING. För en tid sedan drog Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson igång en debatt om hedersvåld, klanstrukturer, barnäktenskap, könsstympning och gängvåldtäkter som några exempel på konsekvenser som den ansvarslösa invandringen har inneburit, och innebär, för Sverige. Att förneka och försöka gömma undan detta är både fel och fegt. Att i stället sätta fingret på problemen, även om det innebär en risk att bli kallad fula ord, är däremot ett steg mot en möjlig positiv förändring, skrev Åkesson på Aftonbladet Debatt.

Åkesson ville bland annat ha totalstopp förinvandring som utgör en kulturell belastning.

Nu har Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni svarat Åkesson: Det Sverige behöver är inte kulturkrig och skuldbeläggning av grupper, utan kraftfull politik som tar itu med allvarliga brister i landet. Det duger inte. Nu krävs mod, fokus och hårt arbete från samtliga partier och Nyamko säger vidare att låt mig berätta vilka som hårdast kämpat mot hedersvåld, radikal islamism och kriminella klaner. Det är ofta sådana som jag, med rötter i Mellanöstern eller Afrika. Vi gjorde det långt innan SD blev ett riksdagsparti och för det har vi attackerats av islamister, kulturrelativister och rasister.

-Pettersson säger att om Liberalerna som Nyamko Sabuni säger kämpat mot hedersvåld, radikal islamism och kriminella klaner så har hon och Liberalerna lyckats väldigt dåligt. Speciellt som Sabuni var integrationsminister 2006-2010.

Nyamko Sabuni, pressbild Liberalerna

Åkesson vill stoppa invandringen och starta återvandring medan Nyamko Sabuni har samma recept som etablissemanget försökt med i 40 år. Nu krävs mod, fokus och hårt arbete från samtliga partier, säger Liberalernas ledare. Ord som vi hört förut, jag tycker att Åkessons förslag på lösning är bättre än…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Vi behöver inte din politik, Sabuni

 1. Sverige behöver INTE : Socialdemokraterna, Liberalerna, Vänsterpartiet, Centerpartiet eller Miljöpartiet. Sverige BEHÖVER en konservativ regering där Sverigedemokraterna är största partiet. Låt oss hoppas att det blir så. Annars är vi ett u- land inom 5 år. Vill vi det eller ???

 2. Sabunis bror är väl en kulturkrigare av rang. Han drev väl en kampanj för att förbjuda seriealbumet ”Tintin i Kongo”. Men kulturkrig från den andra sidan är inget problem i den liberala klanen.

 3. Sabunis teoretiska idéer är kanske ok om vi vore en homogen grupp som tidigare men nu helt omöjlig att få att fungera.
  Det hon anser om hemspråksundervisning, får ska hemma och av föräldrarna samt att vi ska ha flera minoritetsspråk i vårt land, glöm det vi ska ha färre.
  Sabuni borde kunna göra mer nytta i det land som är ursprungslandet som enligt pigmenttätheten tyder på Ghana kanske, för Burundi var ju bara ett exilland för föräldrarna.

 4. Finns grader i helvetet och värsta graden är strandhällvetet, en rödros med bruna rötter som bekostas av alla andra

 5. Folkpartiklarna är ett helt överflödigt parti. Dom fyller ingen funktion. Har aldrig behövts. Kommer ej heller aldrig att efterfrågas. Vid nästa val får vi kvittensen på deras sista dödsryckning. Ingen kommer att sakna dessa lismande halvfigurer.

 6. Jag tycker det är speciellt roligt att Sabuni refererar till SDs korta historia. Löfven brukar referera till SDs lååånga historia som sträcker sig enda till andra världskriget.

  • Ja när dom inte ens var födda, född däremot var
   Löfvens nära Nazistsläkting, men det lotsas han inte om.

 7. Nä vi behöver inget kultur krig. Det är bara att åka hem till de länder som har den kultur som de tillhör.

 8. Behöver inte ditt kulturkrig?? Vilket skitsnack, det handlar
  om att anpassa sig till det landets lagar och förordningar
  som man sökt sig till, inte attt be det landet att ändra på
  allt för att det ska passa vissa grupper? Varför söker man
  sig till ett land om inte deras levnadsvillkor passar dem?

  Res vidare till dom länder där systemet passar er religion,
  eller uppför er och respektera landet ni kommit till, för det
  omvända kommer inte att ske, trotts våra medgörliga politiker!

 9. 2021-02-20 , kl. 04 (UTC+1) Till Sven Eriksson och Er andra !
  (2021-02-06) Tjänstemannaansvaret = ämbetsmannaansvaret är återinfört 1989 !

  6 års fängelse kan straffet bli om brottet är grovt. Öka gärna straffskalan till livstid ty vissa Grova Tjänstefel innebär överlagt mord.

  Ämbetsman kallas i dag för tjänsteman. Tjänsteman i Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna) har enligt lagen tjänsteansvar. Korruptionen innebär att nästan ingen döms. 6 års fängelse kan straffet bli om brottet är grovt.

  Och (nästan) ingen drabbad läser själv i lagen.
  Juristerna vill alltid betrakta brott som civilrätt vilket det inte är.
  Jag föreslår att ni läser
  Brottsbalken Kap 18 §5
  Brottsbalken Kap 20 om tjänstefel. Lag från 1989.
  Brottsbalken Kap 23 om medhjälp.
  Ni kan ju även ”DuckDuckGo!” Ducka ”Fallet Axel”.
  Med vänlig hälsning
  Tomas.

  Ps 1. Jag vet att det så kallade rättsväsendet är korrumperat. Men anmäl brott ändå.
  Jag förundras över vårt folk. En medelålders dam beklagade sig över att hennes Mamma mördats på ett äldreboende. Damen beskrev överlagt mord. Då jag frågade om hon polisanmält mordet på hennes Mamma så var svaret NEJ. När jag undrade varför hon inte ville polisanmäla ett allvarligt brott så blev damen ond på mig. Jag förstår det inte men många fungerar så. Ds.
  Ps 2. Jag hann se kommentarer att återinföra lag som redan finns. Tramsigt tycker jag. Ds.

  2021-02-11 , kl. 14 (UTC+1) Flera som kommenterar påstår att Tjänsteansvar inte finns.
  Det är desinformation. Tjänsteansvar finns i lagen sedan 1989.
  Det har hänt att lagen tillämpats och att t.o.m. fängelsestraff dömts.

  Brottsbalken Kap 20 , Kap 23 , Kap 18 § 5 , Förvaltningslagen är lagar som Svenskar bör läsa igenom.

  Med vänlig hälsning
  Tomas.
  Före detta skeppare på s/y Ofelia och
  Pappa till ”Fallet Axel, 30 år!” på http://gidlöf.se Myndigheter har utomrättsligt rånat mig på båten. Ett politiskt brott.

 10. Om jag fick bestämma. då skall jag för att få igång landet, allra först lösa vår energikris: och samtidigt skapa nya arbeten!

  1. Kärnkraften byggs ut med ett första steg 10 reaktorer, vilket skulle säkerställa vårt eget energibehov och det skulle samtidigt generera massor av arbetstillfällen, riktiga arbeten!
  Vi har en av dom säkraste kärnkraftverken i världen och det ska vi naturligtvis dra nytta av och inte riva ner av anledningar som inte är några anledningar! Vi kan då producera el för export!
  Billig el. till folket som dom har råd med och samtidigt bort med skatter, fasta avgifter, moms, elöverförings och nätverksavgifter! -Det ska inte vara meningen att vi ska tvingas anlita jurister för att tolka elräkningen, telefon, vatten och sopräkningen.

  2. I dag har Sverige ett grundmurat tjänstemannavälde som omgående måste upphöra! Tjänstemannaansvar återinförs, även för politiker! Begreppet ”tjänstefel” skall ges en ny och betydligt starkare innebörd.
  Tjänstemännen är våra tjänare och inte våra herrar, det är dom som skall stå med mössan i näven och inte vi. Det är vi som försörjer dom och inte tvärt om, vilket dom måste vara medvetna om.
  Sänk skatterna, låt vuxet folk sköta sin egen ekonomi utan inblandning från stat och kommun och
  ingen ska behöva betala mer än 20% i skatt, där målet är att nå 10%
  Vi ska inte ha världens högsta skatter utan vi ska ha världens lägsta, vilket samtidigt ger en god och stabil ekonomi samt en tryggad välfärd.
  Skatten på drivmedel halveras för att så småningom nå 0.

  3. Pensionärer skall garanteras en trygg och värdig ålderdom utan att behöva oroa sig för banala saker som sin ekonomi.
  Alla skall garanteras en pension på i dagens värde minst 15000:- per månad och som pensionär ska Du naturligtvis inte betala inkomstskatt eller behöva deklarera Din inkomst.
  Pensionärer skall också ges all den respekt dom så innerligt förtjänar. Dom har arbetat ett långt liv för oss och vårt land och dom är som en bank sprängfyllda med ovärderliga kunskaper och livserfarenheter som vi ska lyssna på och ta till oss och föra vidare till våra barn!
  -Och att råna, lura eller misshandla en pensionär skall ges förtur till lagens absolut hårdaste straff!
  En lag som dock troligtvis inte kommer att tillämpas särskilt ofta i och med punkt 4 i mitt program.

  4. Sveriges gränser stängs och Migrationsverket plus en massa andra onödiga institutioner avskaffas och Återvandringsverket bildas för att skapa en hållbar och slutgiltig återvandring och slutförvaring av miljontals utlänningar!
  Något som skall ske på deras egen bekostnad och deras ev. tillgångar fryses tills dess att Sverige säkerställt full betalning för deras vistelse i landet.
  Alla utlänningar som fått svenskt medborgarskap dom senaste 50 åren skall omprövas.

  5. Sverige har i dag över 220 olika myndigheter och här krävs som alla förstår en mycket kraftfull sanering. Allt onödigt krångel skall tas bort.
  Vi ska också ha en fri media helt utan inblandning från stat och kommun. Det s.k. ”presstödet” avskaffas helt, likaså hela SVT.
  Journalister som far med osanning skall dömas och vid upprepade förseelser kan tidningen komma att förlora sitt utgivningstillstånd.
  SIDA går i graven och vi spar 35 miljarder varje år och ett omedelbart utträde ur EU spar ytterligare 40 miljarder.
  Jag kommer också att tillsätta en finansminister som kan räkna och precis som vanligt folk förstår att man inte spenderar mer pengar än man har!

  6. Inkvoteringen av feminister, homofiler och andra konstigheter till olika arbeten och institutioner upphör.
  Det är naturligtvis inte kriminellt att vara homofil, men all reklam och övrig propaganda skall stoppas. Skolor återgår till äldre och konservativ och naturlig läroplan där en pojke är en pojke och en flicka är en flicka.
  Alla fängelser skall finansiera sig själva.

  7. I dag består Sveriges riksdag av 349 ledamöter, i mitt Sverige kommer detta att minskas!
  Det kommer att finnas 25 ledamöter från olika yrkesgrupper och kategorier, kloka män (eller kvinnor) med sunt förnuft och gedigen livserfarenhet och kunnande! Där dom viktigaste frågorna ändå kommer att avgöras i snabba och effektiva folkomröstningar!

  8. Kontanter skall återinföras i det svenska samhället, alla butiker och näringsställen skall ta emot kontanter. Plastkort skall tillåtas, men bara som ett komplement.
  Och eftersom vi naturligtvis också skall värna om vår miljö, så skall -för deras egen skull- extremistpartier som bl.a. miljöpartiet, centern m.fl. beläggas med en extra skatt för att främja miljön -och inte minst för att höja den allmänna trivseln och moralen i landet.

  9. Svenska traditioner och svenska helgdagar skall återinföras och respekteras. Sverige är ett gammalt land med många och rika traditioner och det ska vi vara tacksamma för och det ska vi bevara. Det är vår identitet, kultur och tillhörighet som gått i arv i generationer och som ger oss den genuina tryggheten som det är att vara svensk.
  Sverige åt svenskarna!

  10. Det utförs i runda slängar 40.000 aborter i Sverige varje år, ett omoraliskt oskick som måste upphöra och här kan vi slå två flugor i en smäll.
  Många svenska par står i kö för att adoptera barn från fjärran länder, något som absolut inte är bra varken för dom eller oss andra!
  Genom att kraftfullt begränsa aborter så får vi ”tillgång” till c:a 40.000 svenska barn, som kan erbjudas svenska adoptivföräldrar.

  Tio enkla punkter som skulle få Sverige på fötter igen, inga märkvärdigheter utan rent sunt förnuft som dom flesta av oss besitter.
  Naturligtvis kommer det att finnas kritiker, men dom får väl stå ut med omaket att nu leva i ett normalt och välmående land

  Men… nu får jag tyvärr inte bestämma, jag är ju en helt vanlig dum svensk medborgare som inget begriper..

  • Mycket bra skrivet!
   Du borde vara politiker! Nej, ursäkta, det är du för smart för…
   Ang punkt nr 3.: Den allmäna pensionen som alla svenskar borde ha rätt till, ges inte till alla svenskar. Den räknas ner med de privata pensionssparandet, tjänstepensioner etc. Vansinnigt!!

   Själv får jag några hundralappar i den allmänna statliga pensionen eftersom jag har tjänstepension!!
   Ickesvenskar som plötsligt flyttar hit får full statlig pension, men inte vi som slitit och jobbat ett helt yrkesliv!!
   Mvh

   • Behöver inte ditt kulturkrig?? Vilket skitsnack, det handlar
    om att anpassa sig till det landets lagar och förordningar
    som man sökt sig till, inte attt be det landet att ändra på
    allt för att det ska passa vissa grupper? Varför söker man
    sig till ett land om inte deras levnadsvillkor passar dem?

    Res vidare till dom länder där systemet passar er religion,
    eller uppför er och respektera landet ni kommit till, för det
    omvända kommer inte att ske, trotts våra medgörliga politiker!

  • Bra skrivet, och det är bara självklarheter som han
   redovisar, som till och med tummen ner gänget borde
   ta kunna till sig? Nja föresten, rödingar har svårt att
   fatta!

   • Det var alldeles för kloka ord av Sven för att han skulle kunna varit statsminister.

 11. Ser fram emot 2022 när liberalerna och miljöpartiet trillar ur. Det vore en nåd att stilla bedja om.

Kommentera