14-åring knivskar 17-åring till döds – slipper straff


BROTTSLIGHET. En 15-årig pojke knivskar en 17-årig pojke till döds i Huskvarna stadspark förra sommaren, rapporterar Jönköpings-Posten, bakom betalvägg. Pojken var 14 år vid brottstillfället vilket gör att tingsrätten inte utdömer något straff, men ska betala över 300.000 kronor i skadestånd till offrets anhöriga.

Jeander

En bevistalan har hållits mot pojken och tingsrätten bedömer honom skyldig till grov misshandel och vållande till annans död. Pojken har erkänt brottet men hävdat att han agerat i självförsvar. Hade pojken varit straffmyndig hade han sannolikt dömts för dråp.

-Pettersson säger att vi behöver inte börja prata om detta. Det är redan ett utbrett problem med allvarlig brottslighet bland barn under 15 år. Det är kanske dags att göra föräldrarna ansvariga, pojkar ska inte ha kniv på sig när de går ut till något annat en scoutmöte…


One response to “14-åring knivskar 17-åring till döds – slipper straff

  • Michael Pettersson

    Brottslingar använder systematiskt minderåriga för att begå brott just för att de är inte är straffmyndiga. Så är det även i andra länder.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: