M kräver en förklaring av SD


INRIKES. SD-ledaren Jimmie Åkessons tweet om att det krävs ett totaltstopp för ”all invandring som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning” är inte i linje med den politik som SD har drivit i migrationskommittén. Det säger Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard till SVT Nyheter.

Maria Malmer Stenergard Pressbild

Det hade varit välkommet om Sverigedemokraterna förklarade vilken invandringspolitik de faktiskt vill driva. Malmer Stenergard menar att Sverige har uppenbara problem med integrationen, men anser inte att ”man ska prata om människor i form av belastning”. Hon säger också att den sorts politik som Åkesson skriver om inte går att genomföra med dagens regelverk.

-Pettersson undrar vad som är oklart för Malmer Stenergard? Sverigedemokraterna lade fram ett tydligt förslag i migrationskommittén och Åkesson tweet behöver knappast förklaras.

Några av Sverigedemokraternas krav ovan och Åkessons tweet nedan.

Åkesson skriver inte att all invandring är en kulturell belastning. Men, vad är klanstrukturer, förtryckande kvinnosyn och radikal islamism? En tillgång?

Jag är övertygad om att Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard förstår utan förklaring och att hon dessutom håller med men nu har hon hakat på drevet från dem som inte vill diskutera sakpolitik som migrationsminister Morgan Johansson (S) som skriver att SD är ett ”tvättäkta rasistiskt parti”.

Sedan S+MP regeringen och Morgan Johansson (S) tillträdde 2014 har nedanstående hänt och Morgan påstår att migrationen minskat kraftigt.

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrationsverket:

2020 Totalt 88.814 varav asyl 10.409
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 736.863 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och hittills i år till och med december 88.814 permanenta uppehållstillstånd med coronastängda gränser.

Drygt 600.000 utrikes födda i arbetsför ålder (20–64 år) var redan före pandemin inte självförsörjande. De samhällsekonomiska kostnaderna för detta reella utanförskap är betydande. Enbart de statsfinansiella kostnaderna motsvarar enligt tillgänglig forskning 1 till 2 procent av BNP, alltså 50–100 miljarder kronor. Till detta kan läggas betydande samhällsekonomiska kostnader för kriminalitet och sociala problem i våra utanförskapsområden.

Vi förstår att de som saknar argument och politik gärna skriker rasism i stället för att lösa problemen.

Jimmie Åkesson tar nog gapandet med ro…

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “M kräver en förklaring av SD

 • Andersson

  Jag skulle också vilja ha en förklaring av SD:

  https://www.expressen.se/nyheter/sverigedemokraternas-33-punkter/

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Ni märker vad Moderaterna hycklar!

  Moderaterna vill göra sken av att de vill svenskarnas bästa, men detta visar att de är mot Sverige och svenskarna och försöker dölja att de fortfarande fortsätter i Reinfeldts anda…TOTALT SÖNDERFALL AV SVERIGE OCH SVENSKARNA.
  DE 💩 I ATT SVENSKARNA FÅR LIDA!

  Gilla

 • Tony

  Och Morgan Johansson bekräftar varje gång han uttalar sig att
  han är en tvättäkta pajas!

  Gilla

  • Kent

   Om han bara vore en pajas så kunde vi vara glada. Han är en tvättäkta idiot med storhetsvansinne och
   total maktgalenskap

   Gilla

 • tlidforss

  Denna moderatkvinna har inte själv förstått att de måste rensa ut liket i garderoben och sparka ut Reinfeldts rester ur partiet annars hamnar hon på elefantkyrkgården i något landsting, ambassad eller annan meninglös aktivitet.

  Gilla

 • Maja 2

  Skrev till Stenergard och ville be att få en förklaring vad som är oklart i Jimmies budskap.
  Får se om man får ett svar.

  Gilla

 • Pålsjö

  Att den stora invandringen till Sverige medför stor påfrestning för landet får man alltså inte säga, trots det faktum att den belastar samhällets alla funktioner, och även inneburit ökad brottslighet, som Pettersson ju också skriver: ”Till detta kan läggas betydande samhällsekonomiska kostnader för kriminalitet…”

  Stiftelsen Det Goda Samhället har i samarbete med Brå gjort en uppdatering om invandring och brottslighet. Räknat i absoluta tal begås numera fler brott av personer med utländsk bakgrund än av personer med svenskt ursprung. Andelen misstänkta för samtliga brott mellan 1985-2017 har ökat med 10 procent för ej folkbokförda, ökat med 10 procent för utrikes födda, samt ökat med 7 procent för inrikes födda med en eller två utrikes födda föräldrar,
  – och minskat med 26 procent för inrikes födda med två svenska föräldrar

  Klicka för att komma åt rapport-om-invandring-och-brottslighet.pdf

  Gilla

 • eugenecork


  M:s resonemang liknar det befälet på Titanic
  praktisera, innan skorven gick till botten

  Gilla

 • grebom5

  De PK eller syföreningsdamerna som märker ord speciellt om Jimmie uttalar dem borde skämmas eftersom deras lyhördhet endast gäller honom.

  När lille Steffe och hans kompisar använder ett än värre språk då tiger damerna och blir som de tre aporna som ej ser, hör eller talar.

  Gilla

 • Anders

  I debatten låter det som (M) ska få problem med (SD) men jag tror det blir tvärtom . Om Moderaterna inte förstår vanlig Svenska. Kanske har de gått i den skola de varit med att utforma . Och då blir det så här.

  Gilla

 • Anders

  Politik när den är som sämst . Plötsligt förstår inte Moderaterna sanningen .
  Och det är förståeligt för sanning är en bristvara i Svensk politik .
  Ett gott råd till (M).
  Ta in det Åkesson säger så blir ni stora i valet

  Gilla

 • Robert

  Vet han ens vad han pratar om.Tycker han ska gå på böjningskurs.Verkar som grammatiken har hamnat i magen på Bosse.

  Gilla

 • hllviken

  Den som tänker rösta på (M) – se detta först:

  Gillad av 1 person

 • Fyllfinnen

  Det finns vissa som är aningen för svagbegåvade för att vara politiker även inom M, tror denne behöver lite kreativ dans för att få större läs och skrivförståelse

  Gillad av 1 person

 • Peter de Mander

  Varför följer inte Sverige FN’s flyktingkonvention som skrevs under 2011?

  Där står de som söker asyl skall återvända när det går, blir man kvar skall man ASSIMILERAS, kvotflyktingssystemet skall bort… Det är så korrupt som det kan bli då det mutas kopiöst… orkar knappt skriva om alla idiotier längre

  Gillad av 2 personer

 • Bosse S

  Precis som centerskrikan, när hon märkte att partiet hade medvind hos väljarna, så ökade hennes kaxighet, gör nu moderödknäppisen samma iakttagelse, att med M:s för tillfället framgångar i väljarundersökningarna, kan hon jamsa med pöbelmedia och tror så att det ökar M:s popularitet.

  Gillad av 2 personer

 • M kräver en förklaring av SD — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] M kräver en förklaring av SD — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: