Det galna biståndet

BISTÅND. Det land som Sverige ger mest bistånd till är Afghanistan, nästan 1 miljard kr för 2020. Följt av Somalia, 0,78 miljarder kr och Mocambique, 0,70 miljarder kr. Under 2020 uppgick Sveriges bistånd till 43 miljarder kronor. På Openaid kan ni utforska biståndet.

Tänk dock på att dessa 43 miljarder inte är allt bistånd, vi betalar även bistånd genom EU och FN plus på annat sätt, liksom bistånd inom landet.

Att våra politiker tänker galet syns tydligt genom att jämföra siffrorna. Afghanistan med 38 miljoner får 942 miljoner per år i bistånd medan gymnasielagen för 9000 unga ljugande afghanska män utan asylskäl beräknas kosta 3000 miljoner per år.

Över Tanzania har vi vräkt bistånd i 60 år men utvecklingen går inte framåt, biståndspolitikerna verkar inte fundera på om alla miljarder gör nytta.

Jag skulle hellre lägga många miljarder på dessa afghanska skolbarn än en enda krona på de ljugande afghanska desertörerna som kallar sig ”barn” i Sverige.

-Pettersson stoppar där, ni begriper själva. Det jag undrar över är varför inte väljarna begriper?

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Det galna biståndet

 1. Vi skickar pengar 0.78 miljarder till Afganinstan
  för att lösa deras kris där, tar emot 9000 st afganer i sverige och de kostar 3 miljarder här? ???
  hur går den ekvationen ihop ???
  Kommer du hit, är du värd din vikt i guld och hela 127 gymnasie afganer klarar utbildningen
  Ska dessa åka hem och utveckla afganistan eller skall de få ta hand om 8900 outbildade analfalbet kompisar??
  För jag välkomnar de 127 som lyckats men resten kan fara åt h….

 2. Det hela är ju allt för allvarligt,att skoja om….
  Men hur skall de nu gå till,när de nu vill avskaffa sedlar och mynt i Abzurdistan ?
  ”Kontantlöst samhälle”,som dårarna nämner reformen.
  Kommer man sända man över Kreditkort hos ICA o. IKEA till niggrar o araber i Asien/Afrika ??

 3. Att SIDA endast är en gest för att visa omvärlden att vi är den humana stormakten i Norden som inte kan rädda någon annan stat är för mig uppenbart.
  Varför jag kan säga det, jag har varit konsult till SIDA i ett projekt.
  Fick frågan av den i landet stationerade SIDA chefen ”hur gör du för att få det att fungera så bra som det gör.”
  När han hörde hur jag arbetade såg han förskräckt ut och sa ”det är ju inte som SIDA anser vi ska jobba.”
  ”Nej men det är ju därför ingenting blir gjort annat än att en massa pengar spenderas i onödan” sa jag.
  ”Ja det är bra fortsätt så, men säg inte till någon vad du sagt till mig.”

  Ingenting blir bra om inte krav på den som erhåller hjälpen ställs, men folk som inte upplevt krav kan själv inte ställa några.
  SIDA fortfarande Sveriges största slukhål!

 4. Var lugn för att det här bidragskomplexet kommer att försvinna. Bara en tidsfråga.

  Det är bland annat i denna sektor i statsförvaltningen det kommer att rensas friskt, för att komma tillrätta med de inbäddade socialistiska politrukerna.

  Jag har all förståelse för det höga tonläge S-ministrar och systemmedia nu upphäver. De kommer att få sin ”sista strid, med den kommer inte bli deras.

 5. Över 300 000 fattigpensionärer får inte en spänn, men får istället betala över 30 % skatt på sina pensioner ! INGET annat land i hela världen har sådana tjuvskatter på pensioner !

 6. Vi måste stoppa allt bistånd helt i 20 år framåt. För att kunna hjälpa andra måste man först ha ordning på sitt eget land och befolkning. Annars blir vi ett u- land själva och det vill vi inte. Vi är på god väg med dessa idioter vid makten. 🤨🤨👎👎

 7. Jag med men för att dessa skolbarn skall kunna få en skolgång fodras stora utländska styrkor. Om USA kunde förmå muslimska länder att delta med soldater vore mycket vunnit.

 8. Vi betalar enorma pengar i bistånd och ändo tar vi hit folk från länder vi betalar bistånd till? vi måste vra världsmästare på pengaslöseri med skattemedel Hela landet är i förfall elbrist Vägnätet Järnvägen har samtliga prroblem Nu måste både invandringen och SIDA stoppas

 9. Väljarna har inget större inflytande över svensk politik. De kan ju t ex inte avsätta någon skurkaktig politiker. På sin höjd kan ett politiskt parti avsätta en egen, men den avsatte behöver bara övergå till att bli partilös ”vilde”. Om inte en domstol dömer annat.

  Utan att ändra helt i grundlagarna, så är det bara BINDANDE folkomröstningar i SAKFRÅGOR (minst 2 per år och om ALLA EU-direktiv), som kan rädda demokratin. Dessutom återinförandet av tjänstemanna-ansvaret. Den tjänsteman som bryter lag skall avsättas, inte minst när domare/åklagare glider på lagstiftning genom nya mildare ”prejudikat”. Var finns domslutsrevideringarna?

  Vad gäller SIDA:s bidrag (och glöm inte att lika stora belopp dolt plockas ur andra budgetkonton genom s k ”dubbel-dipping”), så är dessa INTE avsedda att leda något land ut ur fattigdom etc. BIDRAGEN ÄR SOSSARNAS MEDEL FÖR ATT UNDERGRÄVA LÄNDERNA TILL KAOS OCH ATT LÅTA KOMMUNISTISK DIKTATUR TA MAKTEN. Och detta leder i sin tur till miljoner individers död. Sverige är ett av världens FARLIGASTE länder och sossarna är ett av världens grövsta omstörtare och indirekta (de gör det via ombud) mördare!

  • Vilhelm Moberg lät en av sina romanfigurer yttra: ”Svärje, de ä jävlanästet på jorda….” Det är nog inte helt utan sanning.

Kommentera