Politiskt tonläge


INSÄNDARE. Ministrarna i den svenska regeringen är ständigt stadda i förnyelse och använder sig sedan en tid av välkända talesätt i den politiska retoriken:

”Ibland måste man kalla en spade för en spade.” (Migrationsminister Morgan Johansson (S).

”Hur man än sminkar en gris så är det fortfarande en gris.” (Försvarsminister Peter Hultqvist (S).

På förekommen anledning finns det skäl att lyfta fram ytterligare ett ordspråk: ”Tomma tunnor skramlar mest”. En liknelse för att den som argumenterar i ett högt tonläge ofta inte har så mycket att säga. Den som inte har några övertygande argument kompenserar gärna för det genom att vara högljudd, gestikulera storvulet och visa upp överdrivna känsloyttringar.

Ego Lego

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) säger ”Hur man än sminkar en gris så är det fortfarande en gris.” Här bär socialdemokraten och vapenvägraren en medalj från Palestina, någon svensk har han nog inte förtjänat.

12 responses to “Politiskt tonläge

 • Bigman

  Om man stöder terrorister, faller inte det tillbaka på det egna partiet?
  Kortare och mer långsökta associationer räcker för S när det gäller att skuldbelägga andra.

  Själva har de ett mycket grumligt förflutet och har än idag nazistiska åsikter. Gång på gång använder arabiska terrorister svastikan i sin terror mot oliktänkande. Med S stöd så är de delaktiga, de har aldrig tagit avstånd från sina nazistiska sympatier. Det beror på att de hela tiden förnekar sina egna brott. Om man visar ånger så medger man sin skuld!

  Nu är det så att vänstern har en historia som innehåller övergrepp mot allt och alla, främst mot sina egna apologeter. Det döljs väl eftersom media och dagens politiker har varit delaktiga i dessa folkmord. Inte så att de skjutit själva, men de har visat ett stort stöd för dessa ”satans mördare”!

  Gilla

 • Olof.p

  Hur många miljarder har den medaljen kostat?

  Gilla

 • Kattsand

  Argumenten har nog tagit slut för sossarna, de har som vanligt inget nytt att komma med.
  Förresten när sossar och andra jämför och likställer SD med nazister ger man många unga som ser SD som räddningen då de blivit rånade och utsatta för andra brott en positiv bild av nazisterna, om det nu är det man vill….

  Gilla

 • Tomas

  Pekar denna taktik på nyval. Man kan verkligen ställa sig frågan om så är fallet. Ser vi till de två senaste valen (EU och senaste riksdagsvalet), då har en av de absolut viktigaste frågorna varit ”abort”. Jimmie fick stå till svars 2018 och Adaktusson i EU-valet. Abort är på tapeten igen. Och sen all denna svartmålning? Är det inte lite väl tidigt, det är väl 20 månader till valet. Kan man verkligen hålla karusellen snurrande så länge, och har man så många ämnen från S håll. Jag frågar mig , -Tror S på ett eventuellt nyval snart?

  Gilla

 • grebom5

  Sannerligen säger jag eder, Ni skola ej belamra edra sinnen med tankar på missgärningsmän eller svagsinta ledare. Ty herren säger: fall endast på knä för vice män och låt edra tankar endast brukas för att förbättra de goda gesiplar som vandra den smala och rätta vägen.

  Styresmän som försvårar livet för sina undersåtar skall tagas till domare och efter deras utsago kastas till ulvarna, ty säger herren bättre föda odjur än vanartiga styresmän.

  Gilla

 • ponnsan62

  Ingen vacker syn på en man..
  Jag kräks var det någon sosse som sa

  Gilla

 • Kungen

  Vi har en försvarsminister som inte ens gjort lumpen. Bara en samling vänstervridna stollar

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Allt enligt sossarnas kvoterings agenda, man ska hålla på med något man inte vet något om. Gör man fel kan man inte bli beskylld för dåligt arbete, och alla har fullt förtroende för den ändå. Sen petas man lite högre upp på löneskalan med mindre ansvar än tidigare, har man gjort ett utomordentligt dåligt arbete då blir man garanterad att få mycket pengar fram till pensionen

   Gilla

 • hllviken

  Tonlägets härskarteknik

  Gilla

 • Erling

  Nöff, nöff, sa Hultqvist!

  Gilla

 • G54

  Inte första gången vi har en ”tomhylsa” som försvarsminister.

  Gilla

 • Fr E

  Sant när hen talar om sig själv och Socialismens politik !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: