Politiskt tonläge

INSÄNDARE. Ministrarna i den svenska regeringen är ständigt stadda i förnyelse och använder sig sedan en tid av välkända talesätt i den politiska retoriken:

”Ibland måste man kalla en spade för en spade.” (Migrationsminister Morgan Johansson (S).

”Hur man än sminkar en gris så är det fortfarande en gris.” (Försvarsminister Peter Hultqvist (S).

På förekommen anledning finns det skäl att lyfta fram ytterligare ett ordspråk: ”Tomma tunnor skramlar mest”. En liknelse för att den som argumenterar i ett högt tonläge ofta inte har så mycket att säga. Den som inte har några övertygande argument kompenserar gärna för det genom att vara högljudd, gestikulera storvulet och visa upp överdrivna känsloyttringar.

Ego Lego

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) säger ”Hur man än sminkar en gris så är det fortfarande en gris.” Här bär socialdemokraten och vapenvägraren en medalj från Palestina, någon svensk har han nog inte förtjänat.

12 thoughts on “Politiskt tonläge

 1. Om man stöder terrorister, faller inte det tillbaka på det egna partiet?
  Kortare och mer långsökta associationer räcker för S när det gäller att skuldbelägga andra.

  Själva har de ett mycket grumligt förflutet och har än idag nazistiska åsikter. Gång på gång använder arabiska terrorister svastikan i sin terror mot oliktänkande. Med S stöd så är de delaktiga, de har aldrig tagit avstånd från sina nazistiska sympatier. Det beror på att de hela tiden förnekar sina egna brott. Om man visar ånger så medger man sin skuld!

  Nu är det så att vänstern har en historia som innehåller övergrepp mot allt och alla, främst mot sina egna apologeter. Det döljs väl eftersom media och dagens politiker har varit delaktiga i dessa folkmord. Inte så att de skjutit själva, men de har visat ett stort stöd för dessa ”satans mördare”!

 2. Argumenten har nog tagit slut för sossarna, de har som vanligt inget nytt att komma med.
  Förresten när sossar och andra jämför och likställer SD med nazister ger man många unga som ser SD som räddningen då de blivit rånade och utsatta för andra brott en positiv bild av nazisterna, om det nu är det man vill….

 3. Pekar denna taktik på nyval. Man kan verkligen ställa sig frågan om så är fallet. Ser vi till de två senaste valen (EU och senaste riksdagsvalet), då har en av de absolut viktigaste frågorna varit ”abort”. Jimmie fick stå till svars 2018 och Adaktusson i EU-valet. Abort är på tapeten igen. Och sen all denna svartmålning? Är det inte lite väl tidigt, det är väl 20 månader till valet. Kan man verkligen hålla karusellen snurrande så länge, och har man så många ämnen från S håll. Jag frågar mig , -Tror S på ett eventuellt nyval snart?

 4. Sannerligen säger jag eder, Ni skola ej belamra edra sinnen med tankar på missgärningsmän eller svagsinta ledare. Ty herren säger: fall endast på knä för vice män och låt edra tankar endast brukas för att förbättra de goda gesiplar som vandra den smala och rätta vägen.

  Styresmän som försvårar livet för sina undersåtar skall tagas till domare och efter deras utsago kastas till ulvarna, ty säger herren bättre föda odjur än vanartiga styresmän.

  • Allt enligt sossarnas kvoterings agenda, man ska hålla på med något man inte vet något om. Gör man fel kan man inte bli beskylld för dåligt arbete, och alla har fullt förtroende för den ändå. Sen petas man lite högre upp på löneskalan med mindre ansvar än tidigare, har man gjort ett utomordentligt dåligt arbete då blir man garanterad att få mycket pengar fram till pensionen

Kommentera