De desperatas kamp


Knappt två år innan nästa val så lägger Socialdemokraterna ribban för den samtalston vi har att vänta fram tills dess.

Ingen har undgått att socialdemokratiska ministrar och partiföreträdare intagit en ganska aggressiv ton mot främst Sverigedemokraterna, men också mot Moderaterna och Kristdemokraterna.

Partiets företrädare, allt från Sveriges statsminister till hans ministrar, brukar annars stå på barrikaderna och raljera över det språkbruk som används i sociala medier och den allmänna debatten. Att de själva bidrar till att öka på polariseringen verkar dock inte bekomma dem, oavsett om de heter Löfven, Johansson, Strandhäll eller Hultqvist.

Det aggressiva tonläge som kommer från vänsterkanten är givetvis ett skrik i desperation. De vet att både Kristersson och Busch knutit ett band, om än skört sådant, mellan deras partier och SD. Detta för att åstadkomma det allt fler önskar, ett regeringsskifte. Förlorar Socialdemokraterna makten 2022 p.g.a. att M och KD inleder ett mer intimt samarbete med SD, kan detta vara början till slutet. Visar det sig att detta samarbete fungerar väl ut, kan den socialdemokratiska eran vara över för all tid och evighet. I synnerhet som dagens socialdemokrater förlitar sig allt mer på den muslimska diasporan i Sverige. Den diaspora som nu ser ett eget parti växa fram i svenska förorter och som säkerligen kan locka tiotusentals av de väljare som i de senaste valen lagt sin röst på S.

Detta desperata skri från det parti som i decennier varit statsbärande och t.o.m. haft egen majoritet i riksdagen, kommer att eka i varje debatt och på varje torgmöte fram till september 2024, tro inget annat. Ett parti vars motto är att ”makten är viktigare än något annat” skyr nog inga medel när de med näbbar och klor tänker klamra sig fast vid den. Den som såg debatten mellan Hultqvist och Åkesson i Aktuellt kunde konstatera att Hultqvist läste innantill på en medhavd lapp. Var de aggressiva ord han använde hans egna, eller läste han innantill från en författad manual som varje socialdemokratisk minister har till uppgift att pränta in i det svenska folket?

Några andra som ses rynka sina pannor är journalisterna. I spetsen i det mediala ledet går Expressens David Baas, som gjort det till sitt livs kall att med köpta berättelser och bilder jaga SD som parti och Sverigedemokratiska politiker så fort ett val närmar sig. Tro inget annat än att några gamla händelser kommer att publiceras som ”nya skandaler” lagom till valet 2022. Det kanske är lätt att förstå en sådan som Baas, som verkligen lagt sin själ i att bekämpa SD, men som tvingats se hur partiet växt i varje val sedan 2002 och som nu tvingas konstatera att åtminstone två av riksdagens partiledare tagit klivet upp ur sandlådan. Klart att det känns ända in i märgen.

Därför kommer vi under ett drygt år framåt att få se både socialdemokratiska politiker och svenska journalister bearbeta både moderater, kristdemokrater och väljare i ett aggressivt tonläge. Så här långt in i stugvärmen har SD aldrig släppts och detta kommer aldrig att accepteras av de som kämpar de desperatas kamp.


14 responses to “De desperatas kamp

 • Lisa.

  Kristersson kommer att försöka få med sig så många som möjligt, men jag är ganska säker på att, dagarna efter nästa val kliver även Reinfeldt och Kristersson över till sossarna tillsammans med Rödskrikan, då blir Reinfeldt migrationsminister. Reinfeldt arbetade tidigare ihop med MP. Och vi får en ny ”överenskommelse”.
  Folket behöver inte längre rösta, resultatet blir detsamma.
  En gång är ingen gång, men två gånger är en vana, nu blir det tredje gången.
  Då sitter du ingen och blir förbannad över att bli förd bakom ljuset.
  Det val fuskas inte bara i Sverige. Hur gick det i USA och Vitryssland.
  I Tyskland får folket varken välja Kansler eller President, det sköter politikerna.

  Gilla

 • Inkvoterad på kön

  Löfven, Johansson, Strandhäll eller Hultqvist.
  Hahahaha, vilket gäng :-D. Är det kompetenseliten vi har att göra med?

  Gilla

 • Kent

  Spinndoctorer på Sveavägen 68 är det som håller med manualen.
  David Baas han kommer säkert att värma upp gammal skåpmat och hitta någon försupen i Norrlands inland som har skrivit något på nätet som kan vridas till något rasistiskt.
  Inte att förglömma Goebbels efterträdare på Aftonbladet Anders Lindberg som kommer med sin protogé Jonna Sima att spruta ut texter på temat.
  Socialdemokraterna vet att de har misslyckats med i stort sett allt sedan de blev beroende av miljösekten.
  Det fungerar inte heller med en regering som består av svagbegåvade med enda tillgång som storhetsvansinne.

  Gilla

 • Kattsand

  Det är kyrkoval i år, det kan ju göra sitt det också.
  Fast nu verkar ändå sossarna ”se det komma” när det gäller något som hotar valresultat, men den ökade kriminaliteten däremot ”såg man inte komma”…

  Gilla

 • Kungen

  Det är komiskt att se hur desperata sossarna är nu. Dom har försökt med smutskastning och isolering i 20 år och titta på resultatet. SD kan mycket väl bli största parti i nästa val. Hur har detta kunnat hända tänker dom nu. Den bistra sanningen är ju att om dom skött sitt jobb och haft svenska folkets bästa i fokus så hade inte SD funnits alls. SUG PÅ DEN SOSSAR. Om ni hade haft något att tänka med och inte bara strävat efter egen makt till varje pris så hade Sverige varit i ett helt annat läge. Som man bäddar får man ligga sossar. Nu kommer ni att hamna i opposition och tappa makten som ni är så kåta på. Skadeglädjen är underbar. Hela landet kommer att fira när ni åker ut ur regeringen. Hahahahaha 👍👍👍👍

  Gilla

  • G Nordström

   Var inte så säker på det Kungen. Gå i koalition med de nystartade muslimska partierna och då även ta med V så så får de fortfarande vara med och styra och på så sätt löna de sina med skattemedel, som står högt på listan

   Gilla

  • Nulle

   Dalmasen/försvarsministern börjar bli nervös inför valet redan nu.

   Gilla

 • Tony

  SD s kartläggning av Sossarnas unkna samröre med Nazisterna
  under kriget har upprört Sossarna till det yttersta, därav deras
  höga brösttoner, att bli avslöjade med byxorna nere är ju genant
  för ett parti som vill klistra etiketter på andra, och så visar det
  sig att just dom själva varit sådana som dom vill klistra på
  andra partier, dom hade ju också god hjälp av C (Bondeförbundet)

  Surt sa räven!

  Gilla

 • Niklas R

  Valet är 2022, inte 2024.

  Gilla

 • Peter

  Sossarna skjuter sig i foten. Deras stora hot är ju partiet Nyans. 50 % av sossarnas väljare är invandrare, om 50% av dessa röstar på Nyans så kommer S tappa 25 %.
  Men å andra sidan om S kalkylerar detta har ämnar gå ihop med Nyans (MP är väck) då gäller det ju att S tapp enbart går till Nyans.

  Gilla

 • Oskar

  Tyvärr är hela det politiska en falsk förhoppning. Alla politiker är marionetter och dansar efter familjen Wallenberg, tro inget annat.

  Gilla

 • Ygemanagement

  Det förflutnas radikalism är lika med dagens konservatism

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: