Schibsted ökar vinsten

MEDIA. Den norska mediekoncernen Schibsted fortsätter ta sig ur krisen och ökar omsättningen med 9 procent under fjärde kvartalet jämfört med motsvarande period året före. Rörelseresultatet ökade med 45 procent under perioden.

LO äger 9 procent av Aftonbladet och LO har enligt ett avtal med Schibsted vetorätt gällande att tillsätta Aftonbladets politiske chefredaktör, som för närvarande heter Anders Lindberg.

Intäkterna från segmentet nyhetsmedia ökade med 14 procent från föregående kvartal och 5 procent jämfört med samma period året innan. En kombination av ökade prenumerationer och besparingar ligger bakom resultatökningen, enligt bolagets färska rapport.

Svenskt coronastöd var också en positiv faktor för nyhetsmediernas balansräkningar. Styrelsen föreslår en utdelning på 2 norska kronor per aktie.

-Petterssson undrar om Aftonbladet och SvD tänker protestera mot utdelningen eftersom företaget tagit emot corona- och andra mediestöd.

Hel- eller delägda företag och varumärken i Sverige:

Aftonbladet (äger 91 %)
Svenska Dagbladet
Blocket
Bytbil.com
Compricer
Servicefinder
Prisjakt
Lendo
Kundkraft
Tv.nu
Klart.se
Mötesplatsen
Mindler
Lets Deal
Omni
Add Health Media
Insurello
PodMe
Dicopay
Hygglo
Harvest
KickBack
Good Ones
Yepstr
Vinguiden
Bynk
Hypoteket
Habity
Albert
Capcito
Woilà

Fjärde kvartalet:

Omsättning: 3 620 mnok
2019: 3 316 mnok

Rörelseresultat: 665 mnok
2019: 460 mnok

Läs hela rapporten

Aftonbladets glada, helvita redaktion. Foto: Andreas Bardell

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Schibsted ökar vinsten

 1. Var det inte ”Vinster i välfärden” som gåslever-kommunisten ondgjorde sig över. Vänstern ; kläm åt Aftonslasken nu, rejält !

 2. Företag som mottar statligt stöd för att driva sin verksamhet ger ut aktieutdelning till sina ägare. Gräsligt att skattebetalarna ska stå för privat vinstutdelning.

 3. Men hur mycket är presstödet och driftbidragen från oss skattebetalare?
  Svensken 80% gillar ju det här och nu det senaste 68% är positiva till EU enligt SVT undersökning.
  Vi får öka tackten på penningtryckpressarna.
  Finns det ingen instans i myndighets/politiker sverige som kan höja rösten och göra folket uppmärksamma på vad som händer?

Kommentera