Sverige utvisar rysk diplomat

UTRIKES. Sverige utvisar en rysk diplomat efter Rysslands besked i fredags om att utvisa en svensk diplomat, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Det bekräftar utrikesminister Ann Linde (S) för kanalen. Rysslands argument för utvisning av den svenska diplomaten, samt en tysk och en polsk diplomat, är att de ska ha deltagit i protester för att stötta Aleksej Navalnyj.

Ann Linde i Teheran, Iran 2017

Ann Linde förnekar att den svenska diplomaten ska ha deltagit i demonstrationerna. Även Tyskland och Polen ska utvisa diplomater som svar på Rysslands agerande.

“Vi har informerat den ryska ambassadören om att en person på den ryska ambassaden ska lämna Sverige. Detta är en tydlig respons på de oacceptabla beslutet att utvisa en svensk diplomat som endast utfört sitt arbete”, skriver utrikesminister Ann Linde på Twitter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Sverige utvisar rysk diplomat

 1. Tänk om det varit lika lätt att utvisa dom kriminella invandrare
  som bara sysslat med grov brottslighet sen dom kom hit?

 2. Men vilka sandlådefasoner… så trött man blir på dessa barnslighetspolitiker som ”styr” här i världen. ”Om inte min kompis får var hos dig, får inte din kompis vara hos mig”.
  Om svenskar fick lära sig ryska i skolan jämte engelskan så kanske framtida politiker inte skulle bli så korkade. Men vill barn lära sig ryska i sverige får de göra det på sin fritid. (Hur många framtida politiker pluggar extra på sin fritid?) Om Putin vill, kan han invadera sverige. (Han kommer inte att göra det för han vill inte ha vårt pytteland.) Så det hade varit smartare att ha en diskussion med honom om detta med diplomaten än att tramsa sig med nån sorts hämndaktion.

 3. Förstår inte att Sverige försvarar Navaljny han är ju en Rysk Nationalist som motsvarar SD politiker. Dubbelmoral eller????

 4. Sändes de nu även statsanställda Abzurdska ”diplomater” till Ryssland,för att Demonstrera ? Inget förvånar längre i detta dårhus !

  • Ni tretton som ”tummat ner” bor ni i samman undanskymda ort som Linde ? Eller bor ni på S:t Lars i Lonn ? 🙁
   Stenbock blev spyfärdig när jag hörde denna uppblåsta varelse bräka på,i sin breda sydskånska…Dessutom var det hela en påhittad historia,från hennes Socialist/kommunister.
   Fy f-n att ha en sådan representant,för vårt annars hyggliga Skåne.

   • Linde redogjorde aldrig förklaringen från diplomaten i tv! Är man förvånad?? Hellre Putin än Röfvén hehe 😁

 5. Har han deltagit ska han ut!! Ryssland har samma regler som Sverige när det gäller demonstration. Finns inget tillstånd för det. I Sverige får vi inte samlas nu heller!🇺🇸🇸🇪

Kommentera