Tågvärden om kaoset: Låser in mig i hytten


INVANDRING. Vi har skrivit om det tidigare, idag tar Aftonbladet upp problemet. Tågvärdar attackeras med spottloskor, knytnävar och sparkar. Någon kastar in en bombattrapp i en tågvagn. Oroligheterna i Kumla kan nu få SJ att sluta stanna på stationen – en åtgärd som aldrig tidigare satts in. – Vi är i fara när vi åker där, det är helt galet, säger en kvinnlig tågvärd.

En tågvärd som ofta arbetar på sträckan, och som vill vara anonym, fyller på med incidenter: – En kollega fick ett slag och började blöda näsblod, en annan fick glasögonen sönderslagna. Många av oss som jobbar vill inte ens gå och kolla biljetter av rädsla att bli attackerad. De hotar, hånar, spottar och har en jävla attityd, säger tågvärden.

Kumla har tampats med problem runt stationen en längre tid. Ungdomar och unga vuxna som stökar, inte sällan narkotikapåverkade. Till och med rikspolischef Anders Thornberg har uttalat sig i lokalmedia.

– De resenärerna vi har problem med reser ofta vid alla möjliga tider, de verkar vara lediga ganska ofta, då är det lätt att ta reda på vem som polisanmält. Man känner sig helt enkelt otrygg, säger SJ:s affärschef Jan Kyrk.

-Pettersson ser att som vanligt talas det inte klarspråk om vilka som inte sköter sig och det gapas om fler poliser. Det behövdes inga poliser på tågen innan massinvandringen så varför ska det behövas nu?

I stället för fler poliser satsa på färre kriminella invandrare och kanske bjuda på enkelbiljett till Afghanistan, Iran eller var de nu hör hemma…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Tågvärden om kaoset: Låser in mig i hytten

 • Invandrare som spottar på och ofredar kvinnor efterlyses av polisen | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] undrar varför inte svensk polis efterlyser grabbarna som bråkar i Kumla på samma sätt, självklart finns det […]

  Gilla

 • Nizze

  Hur är det möjligt att dessa ligister får terrorisera hela samhället. Folk vågar knappt gå till bankomaten, man kan ej gå på badhuset eller biblioteket. Nu får den så kallade regeringen ta i med hårdhandskarna! Tillsätt en utredning!

  Gilla

 • ruben

  Vad enkelt det vore att ordna till förväntad trygghet för ett anständigt samhälle. Det bör finnas övervakningskameror. Man kan sätta in polisstyrkor vid lämpliga tillfällen,som plockar, anhåller och lämnar dem till dom och utvisning ( om möjligt ) en gång för alla. Men den politiska viljan är inte vuxen utan trampar vidare på mörka oprövade stigar till illa men för allmänheten.

  Gilla

 • poliset

  genuspolisen gör naturligtvis inte ett skit..

  Gilla

 • Maya

  Ska sådana här skitstövlar som spelar Allan få bestämma och härja och regera på tågsträckan ? Det är personal och vanligt folk på tågen som får stå i skottgluggen för dom här totalt gränslösa individerna.Det finns bara 2 sätt att komma till rätta med det här problemet.Antigen stannar man inte, eller så sätter man in ett vaktbolag som får polisbefogenheter.Det bästa vore om det vaktbolaget kastade av dom trevliga gullgossarna mitt ute i skogen.Då åkte nog den ” tuffa ”attityden av illa kvickt.Dom här begriper bara riktigt tuffa tag.Agerar du annorlunda och försöker prata dom till rätta så får dom bara mer luft under vingarna och ska med gap och skrik visa vilka ”män” dom är.

  Gilla

 • Kungen

  SJ gör helt rätt här. Är inte personalen säker så går det inte. Ansvaret ligger på vår s.k. regering som släpper in hela världen utan krav. Bollen ligger hos dom. Nu kanske vi kan fokusera på det verkliga problemet som ju är okontrollerad invandring från medeltida kulturer. Vi har inget behov av utländska analfabeter i Sverige.

  Gilla

 • Peppe

  Det är sen länge kört för 🇸🇪 ..
  Point of no return har passerats.

  Gilla

 • Jörgen filipsson

  Hyr in HA dom kan nog få dessa att få en ”intensiv hemlängtan” saft och bulle fungerar inte polisen gör inget Låt dom smaka samma mynt inte vända andra kinden till

  Gillad av 1 person

  • observatör

   Inget problem i Ryssland, enligt reportage i DN för ett år sedan. Där finns poliser ombord på tågen, så tågpersonalen behöver inte själva ingripa mot bråkiga och våldsamma passagerare. Och den ryska polisen backar inte, som i Sverige.

   Gillad av 1 person

   • Jörgen filipsson

    Den Ryska polisen har jag sett på Youtube när dom handskas med Maffian Det är en dröm att se dom går då inte ner på knä kan man säga

    Gilla

 • turrim

  Ta hem den militära styrkan i Mali. Den behövs på hemmaplan.

  Gillad av 2 personer

 • Gossan

  Skyll ej på invandrare. De kom för att stanna.

  Gilla

 • Opeter

  Det tråkig/värsta är att detta bara är en liten hint av framtiden ! Kan garantera att mängder av människor som röstar för detta kommer ångra sig djupt i senare . Då det är försent sedan länge. Detta land kommer vara laglöst. Förstår bara inte hur den stora hjärntvätten av svenska folket kunde genomföras utan att larmklockorna ringde !!!

  Gillad av 1 person

 • Moberg

  Att detta sker beror på,att vi inte har rätt ledning av landet.
  Att tillåta så mycket införsel av främmande individer så vi inte kan få dem att förstå eller uppföra sig efter våra både skrivna och oskrivna lagar är resultat av ledningsbeslut.
  De som ständigt upprepar att vi kan och har råd att vara generösa borde tvångskommenderas för tjänstgöring i fall som Kumla Hallsberg.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: