Oljekraftverket i Karlshamn har startat

ELKRAFT. De kalla dagarna har ökat elbehovet och Sverige har börjat elda olja för elproduktion.

Steget Eft

På torsdagsmorgonen togs därför beslutet att starta Karlshamnsverket på lägsta produktion, för att snabbt kunna öka upp effekten om det behövs, säger Erik Böhlmark på Svenska kraftnät.

När importen (kolkraft) inte räcker till måste Sverige starta igång sin effektreserv, där en av de första åtgärderna bli att starta igång oljeverket, som på lägstanivå producerar 60 megawatt och som mest 600 megawatt.

Miljöpartiets energipolitiske talesman Lorentz Tovatt i går.

I Norge uppmanas elbilsägare att inte ladda sina bilar vissa tider.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Oljekraftverket i Karlshamn har startat

 1. Redan i oktober 2019 uppmärksammades problemen med omfattande elbrist som framöver riskerar att drabba stora viktiga delar av det svenska näringslivet.

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2019/10/dagens_industri_ygeman_ingen_elbrist_.png

  Läs mer på inlägget postat av Pettersson redan den 13:e oktober, 2019

  ”SSAB:s supersatsning på klimatet hotad”

  https://petterssonsblogg.se/2019/10/13/ssabs-supersatsning-pa-klimatet-hotad/comment-page-1/

  Under mellantiden fram till dagens datum har regeringens grova felbedömningar och passivitet förvärrat läget ytterligare.

  I nuläget är även elförsörjningen till de svenska hushållen allvarligt hotad.

 2. Även om det senast nedlagda kärnkraftverket lönsamt så borde det inte tillåtas läggas ned inför en stundande vinter.
  Men MP är naturligtvis förvissade om att den sköna värmen jagar bort kung Bore varje år från landet.

 3. Se och läs vad som hände med vindkraftsparken i Jörn i Västerbotten – Ett av regeringens och ffa Per Bolunds (MP) skrytbyggen. Alla 16 vindsnurrorna står nu helt stilla efter totalhaveriet av en av dem.

  Unika bilderna från Jörn: Gigantiska kraftverket ligger i spillror. Publicerades 2020-11-23

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/unika-bilderna-se-olycksplatsen-fran-luften

  Efter kollapsen – hela vindkraftsparken tas ur drift (Publicerades 2021-01-16)

  https://www.nyteknik.se/premium/efter-kollapsen-hela-vindkraftsparken-tas-ur-drift-7008121

 4. Om den vansinniga vindkraften…

  https://www.youtube.com/watch?v=DHdiHEaH6nw

  Vindkraften som Per Bolund (MP) betraktar som …

  ”ett 100 procent förnybart elproduktionssystem” …

  … orsakar enormt stora skador på värdefulla naturområden. Man måste avverka stora ytor skog för att bygga vägar som förmår bära mycket tunga fossilbränsledrivna fordon lastade med mängder av tung betong, byggmaterial, mm mm för att gjuta betongfundamenten som de enormt tunga vindkraftverken skall monteras på.

  Läs gärna mer på länken nedan till SVT Nyheters reportage den 18:e oktober 2020:

  Kritiken mot regeringen: ”Går utländska ärenden”

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-vill-slopa-det-kommunala-vindkraftsvetot

  Efter kraftverkens begränsade livslängd på endast c:a 12 år skall de monteras ned och marken återställas till ursprungligt skick.

  Dessa markarbeten medför ytterligare förbrukning av smutsig fossil energi som genererar mängder av koldioxid (CO2), d v s den gas som klimatalarmisterna påstår vara orsaken till en global uppvärmning, som det i sin tur saknas vetenskapliga belägg för att den öht finns.

 5. Det är Miljöpartiet som tryckt på startknappen!!!
  Precis tvärt emot sin egen politik.
  Man undra vad dom tänker med ???

 6. Hatten av för bakåtsträvande miljötalibanerna… företag kan inte bygga ut för att det råder kapacitetsbrist på el… regeringen lockar hit elintensiva utländska företag som till på köpet får subventionerad el… sen stänger man fullt fungerande kärnkraftverk utan att ersätta det med annat än intermittent kraft som inte fungerar när det behövs som mest…

  Klimatpolitik för att rädda planeten? Tja… inte räddar det då Sverige… men som vanligt förstår vi gräsrötter inte vårt eget bästa.

  96% röstade INTE på Miljöpartiet.

 7. Vi hade ett gaskraftverk i Malmö som ansågs för dyrt att driva. Verket hade med lätthet försett hela Malmö med el och värme, men sossestyret gav Eons bulvanföretag fritt fram att riva ut och sälja innehållet, troligtvis till sig själv i södra Eutopa. Samma förrtag äger förresten Karlshamnsverken.

 8. Ja oljekraftverk är ju mycket miljövänligare än kärnkraftverken. Att dessutom importera el från kolkraftverk i Polen är ju lysande.
  Detta är följderna av stängda mentalsjukhus. När de stängde hade dessa idioter ingenstans att ta vägen och då bildades mp som ju betyder MENTAL-PATIENTER och inget annat.

 9. Men om nu Lurentz Tokfnatt anser att vi redan har all el vi behöver, så kan han ju sluta upp med att subventionera vindsnurrorna. Illa underbyggda påståenden utan någon form av analys. Skitunge-betéende !

 10. Det är helt enkelt så att de varken bryr sig eller accepterar fakta.
  Samma med invandringen, har du nånsin hört vänstern och mp erkänt problem med deras politik.
  Det är i undantagsfall så att de kan medge vissa problem och då för invandrarna. Dessa problem beror då på svenskarna. De som är brottslingar har blivit det i landet är det mantra de mumlar.

  Men de som kommer hit blir inte utskuffade i samhället utan daltas med i olika system. Det innebär att de aldrig varit i närheten av de s.k socioekonomiska orsaker de skyller på.

  Deras ansvar för andra medborgare och väljare sträcker sig inte längre än att de ser till att de betalar till invandringen. F.ö är de helt ointresserade av hur de tvingas leva och hur invandringen straffar dem både ekonomiskt och den otrygghet som den skapar.

  • En närpolis på slutet 90-talet berättade för mig att invandrarföräldrar sa att barnen hade blivit försvenskade om de begick brott. Han bara skakade på huvudet åt det och försökte verkligen jobba på för att förändra. Undrar hur han har det idag, om han jobbar kvar inom polisen.

 11. Så länge svensken gillar 7 klövern så kommer elpriset att öka +nätkostnaden likaså.
  Telias chefer blev friade i Svea hovrätt för mutbrott hahahaha..
  Jävla bananrepublik.

Kommentera